Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Телевизори, проектори, екрани / Re: Аудио форматът не се поддържа
« Последна публикация от disldi - Септември 22, 2017, 20:05:51 pm »
Кодеците не поддържат въпросния формат аудио. Предполагам файловете са х264 или х265. Телевизорът е нисък клас и поради тази причина е ограничен от подръжка на формати за възпроизвеждане.
2
Моята система / Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Последна публикация от Georg Mihailov - Септември 21, 2017, 21:21:36 pm »
Прибавих още едно устройство към системата, насочено към обновяване на съраунд системата ми за домашно кино - медиаплеър Dune HD Duo 4K base:

Сега остава още да разкарам стария AV ресивър (вижда се на снимката) и да го заменя със съвременно устройство с пре аут изходи за фронт колоните.
3
Обща дискусия / Re: Какъв ресийвър от начално ниво
« Последна публикация от Angel_s - Септември 21, 2017, 13:36:23 pm »
Здравей  regned ,
понеже няма написан бюджет , ще дам лично мнение :
- да е нов и с гаранция ( !!! ) . аз лично съм доволен като клиент мойта препоръка е да провериш тук -Компоненти за домашно кино - AV рeсивъри

- относно тип  да е   7-канален с  Dolby Atmos и DTS:X

- относно марката аз съм фен на YAMAHA  а  този модел  има всичко което е необходимо - YAMAHA RX-V583

Ако бюджета ти позволява и по-високите класове на YAMAHA не са за пренебрегване  , защото  ще ти спести повторен ъпдейт ( замяна с по-висок клас ) в близко време, което е неизбежна крачка към по-добрия кино звук и по-доброто аудио.

  Прочети за аматьорско  сравнение на високи класове  AV рeсивъри   ( вместо фитнес )  :D :D :D
4
Обща дискусия / Re: Какъв ресийвър от начално ниво
« Последна публикация от regned - Септември 21, 2017, 00:07:56 am »
Здравей, ако все още не си решил дилемата с ресийвъра, като/ако вземаш нов, премини поне едно ниво по-висок клас - да има поне мрежови функции. Поне за мен е от значение. Успех!
5
Телевизори, проектори, екрани / Аудио форматът не се поддържа
« Последна публикация от sllavomir - Септември 20, 2017, 19:47:08 pm »
Здравейте, проблемът ми е следния. Наскоро си закупих телевизор Sharp LC-40CFG6452E и като запиша филм на флашката, сложа я в телевизора изписва следното: ''Аудио форматът не се поддържа'' и звук няма. Имам и един Samsung, при него същата флашка и филм тръгва без проблеми. Как да реша проблема ? На кутията, в книжката и на една лепенка на телевизора пише че поддържа DTS формата и куп други. Това излиза само на филми HD и Full HD, тези с SD качество вървят.
6
Кабела е продаден като чифт  ( 2 х 5 метра )
Честито на новия собственик !

Темата е за преместване при приключили продажби.

Благодаря на всички за вниманието . (y)
7
Ако другата дължина не е продадена ме пиши и мен. Ще ти звънна утре за адрес за изпращане (0889 64 04 98 е моят телефон).

 Поздрави!
8
Моята система / Re: Моето кино и стерео забавление 7.1.2.-OPPO,UHER,CHORD Indigo & Signature,YAMAHA
« Последна публикация от Angel_s - Септември 17, 2017, 20:48:37 pm »
......И другият ми въпрос е, понеже не виждам акустична обработка на помещението, как се справяш в тази насока. Само на автоматичната калибровка на ресивърите ли разчиташ ?

bobopich , местото за гледане на филми и слушане на музика не е обособено помещението , а част от дневния трак на къщата .Това е отврено  пространство  и не може  а и аз също не бих желал  в този случай да го обособявам като самостоятелно помещение. ( виж началото на темата -стр.1) При изграждане на къщата беше предвидено такова помещение , но ............ .

При слушане на музика колоните бях доста изтеглени напред ( заден порт )  не бях особено доволен от звука ( отражения , резонанси и др. ) При монтиране на екрана и работа на проектора възникна  другия проблем - светли стени и  светъл гланциран гранитогрес . ( "пълно щасти" - всичко светеше ). снимка 1

Въпроса и проблема бе : как да реша най-безболезнено проблема без да унищожавам интериора и да не се вкарам в прикючения с майстори ?

Избрах най-практичното решение с най-малко главоболия. Окачения таван е на две нива и в пространството между тях има монтирано скрито осветление. В тези канали ( да ги наречем ) бяха закрепени таванни корнизи . Купих плътен черен плюш ,който беше направен на завеси с дължина 3,50 метра. На прозорците ( 3 броя - два неотваряеми и един с едно отваряемо крило бяха монтирани абсорбиращи панели и после покрити с черен плюш.На пода сложих черен мокет 4 х 4 м. ( малко не прецених разтоянието ,правилната мярка е 5 х 4 м. скоро ще се сменя )
По този начин , ако ми хрумне друга идея за предназначение на помещението всичко ще бъде махнато абсолютно безболезнено и без щети за броени минути .

Относно звука след монтиране на завесите - високите и част от средите "потънаха" . Колоните имат възможност за корекция на високи и среди и за първи път ги използвах за да въстановя баланса. Не използвам корекций ( Source Direct ) при слушане на музика . В момента колоните са на 70-80 см. от задната стена и на около 40 -45 см. от сраничните стени. Звучат доста прилично. Имам и съм пробвал различни ОТ но те не могат да "напълнят" помещението със звук . Само тези купени през 1993 (4 ) AT-100 се справят и все още с оригиналните ,несменени гофри . Това не е точната хай-фи колона.

Относно кино звука след  смяната на   ресивъра с друг на същата марка  (Yamaha RX-A3050 ) и подреждането на колоните за съраунд на две нива във височина и на точно определените места според схемата на Долби Атмос - звука кърти . Чува се всичко както си го е представял тонрежисьора .Рязкост ,динамика , детайли всичко до последния елемент от всяка сцена.

Мое ,лично мнение на базата на гледане на филми в над 10на домашни кино зали е : колоните за Атмос или ДТХ трябва да са над слушателя.Само два от тях ми направиха впечатление , съответно с правилно позиционирани говорители за Атмос. През  това лятото   някой от тези мой приятели, собственица на въпросните кино зали оборудвани с много скъпи " играчки "  се заех с закупуване на таванни ОТ и тяхното монтиране  на правилното място.

 Един съвет за колегите който тепърва ще изграждат домашно кино ( даже и в стандартни апартаменти): предвидете 4 кабела и 4 говорителя за таванни колони . Тези  ОТ могат много елегантно и красиво да бъдат оформени и да се впишат в интериора на помещението ( с гипсо картон и вата ) .


Cerwin Vega AT-100    ( 1991-1997 )
Woofer Configuration   1 х  15"
Midrange Configuration  2 х 5"
Tweeter (Horn) Configuration   1 х  1"
Frequency Response: 28Hz ( 20 Hz )-28kHz
Sensitivity, 1W at 1M: 102 dB 
Distortion, Midband at 96dB/M, THD & IM: 0.4%
Maximum Output Level, Pair at 3M, Full Power:  127dB
Power Handling Capacity, Minimum/Maximum: 5 / 400 Watts                                                                                       
Effekt (peak/max)   1 200 W
Nominal Impedance:  4  Ω  ( 3,2 - 6 Ω )
LF Driver VC Size: 2.05"
Low Frequency Driver: 15" Cast Aluminum Frame
Mid Frequency Driver:   2 х 5" Cones
High Frequency Driver: 1" Microcell Polymer Dome with Acoustic Transformer
Crossover Frequencies: 400Hz/3000Hz
Connections: Banana Plugs
Protection: Self-Resetting Circuit Breaker for Tweeter, Overall Fuse
Level Controls: Tweeter,Midrange
Enclosure Type: Bass Reflex
Enclosure Construction: 3/4" Particle Board,Braced
Finish: Scuff Resistant Woodgrain Vinyl
Dimensions H x W x D:  483 × 466 × 923 mm
Gross Weight: 45 kg9
Ок. Утре ще се чуем и ще се уточним. Благодаря.
10
Здравей dnedkov ,
опитах да изпратя ЛС но нямам опция а може и да пропускам и да не виждам къде да го направя.
Звънни ми по телефона ( 0888 544 144 или 0876 544 144 )
 за да се договорим.
Поздрави
Страници: [1] 2 3 ... 10