Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Озвучителни Тела / Re: Препоръки за Букшелф ОТ в бюджет 2000-3000 лв.
« Последна публикация от disldi - Днес в 18:04:40 »
Защо са се спрели именно на Parasound не мога да отговоря. За тип музика.... слушат всичко. Самото им помещение е 24 кв.м. Бюджета за ОТ е 2000-3000 лв.
2
Озвучителни Тела / Re: Препоръки за Букшелф ОТ в бюджет 2000-3000 лв.
« Последна публикация от Rudra - Днес в 16:10:40 »
Това ли е единствения критерии за избор?
Колоните да свирят прилично с Parasound? Не е ли добре, за да се даде що-годе смислена препоръка, да споделиш какво именно накара твоите познати да предпочетат звученето на Parasound?
Обикновено колони се избират според размери на помещението, бюджет, предпочитания към определени типове музика, определен тип звучене...
3
Ако на видеокартата имаш изход HDMI, от него имаш и видео и цифров аудио сигнал за ресивъра. Като гледаш филм от компютъра, цифровият аудио сигнал по HDMI ресивърът трябва да си го разпознае и да го декодира като 5.1 - примерно Dolby Digital
Ако аудиокартата ти няма HDMI изход, а примерно Display Port, от него имаш само видеосигнал. Същото е и от SVGA изход на видеокартата. Не знам какви видео входове има телевизорът ти освен HDMI.
Изходите на аудиокартата трябва да ползваш, ако от видеокартата на  компютъра към телевизора ще подаваш видеосигнал, а от саунд картата към ресивъра - аудиосигнал. От изход за слушалки на саунд карта може да извадиш само стерео сигнал. Доколкото имам представа, саунд картите нямат оптичен изход, а имат цифров SPDIF изход, който е нещо като коаксиален. Т.е. на саундкартата имаш някакъв цифров изход, който прилича на изход за стерео мини жак, но не е такъв. Трябва ти преходник /кабелче/ - мъжко SPDIF/женско коаксиал. И към него вече включваш коаксиален кабел към коаксиален вход на ресивъра.
4
Озвучителни Тела / Препоръки за Букшелф ОТ в бюджет 2000-3000 лв.
« Последна публикация от disldi - Днес в 11:07:48 »
Здравейте,
моля за съдействие за избор на ОТ за Parasound HALO A23/P5 . Ще бъда благодарен на хора с опит със Parasound .
За мои близки са,които имат вече въпросните усилвател и пред-усилвател.
5
Усилватели / Усилвател (стар) за B&W Bowers&Wilkens DM601
« Последна публикация от manchorov - Ноември 19, 2017, 22:12:43 pm »
Предложете някакъв стар усилвател за B&W DM601 които също са стари колони.И мнение за колоните.Все още не съм ги чул....
6
Източници / Re: Помощ за избор на Nas сървър
« Последна публикация от Iter - Ноември 19, 2017, 13:07:21 pm »
Здравей Тони,

Би ли споделил твоето решение на проблема и крайния резултат. И на мен ми предстои такава покупка.
Системата ми се състои от стерео усилвател и мрежови плейър и ми омръзна прехвърлянето на музика от външен диск на флашка. А плейъра не чете директно от външния диск.

поздрави
7
Обща дискусия / Re: По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?
« Последна публикация от Dido1 - Ноември 18, 2017, 20:29:00 pm »
А ако искам да гледам филм от компютъра, изход от към ресивъра с чинчове ли да ползвам кабел, дали ще може да се ползва 5.1 от 2 чинча ( не знам найменованието на този кабел) или оптичен се ползва?
Тоест от саунд картата порта за слушалки изход към чинчове за ресивъра или оптичният, ако подържа саунд картата.
8
Обща дискусия / Re: По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?
« Последна публикация от Georg Mihailov - Ноември 18, 2017, 17:10:32 pm »
Правилният начин е да свържеш HDMI изхода на ресивъра/ако са два - изходът Main/ към HDMI входа на телевизора, означен като ARC. А всички източници на видеосигнал, които имаш, свързваш по HDMI към HDMI входовете на ресивъра. Примерно - сателитен или кабелен TV тунер, Settopbox, блурей или ДВД плейър, мултимедиен плейър, РС, и т.н.
9
Обща дискусия / По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?
« Последна публикация от Dido1 - Ноември 17, 2017, 23:11:12 pm »
Здравейте, искам да попитам по кой начин се свързава ресивъра към смарт телевизора. Може от чинчове, rca, оптичен, hdmi. Имат ли разлика в качеството. Главно клипове от Youtube искам да гледам и да ги слушам през ресивъра.
10
Моята система / Re: Еволюция от 2.1 към 5.1 система
« Последна публикация от dpg - Ноември 15, 2017, 12:16:33 pm »
@Рудра, исках просто да споделя сходството (ако изобщо има някакво) и минимализма, съжалявам. Далеч съм от мисълта, че моето може да бъде наречено "система", това е и една от причините да не започвам нова тема, не съм и се старал да правя хубави снимки.

@Ивайло, благодаря, реално от сетъпа, усилвателя е най-новата придобивка, колоната е вече на ~2г. Съгласен съм със всичко което казваш, но масата е доста масивна, а и под краката и, незнам дали се вижда на снимката, има Soundcare шпайкове, които подобриха звука значително. Откъм разположение мисля, че съм постигнал необходимото, което производителя препоръчва, насоченост, отстояние спрямо позиция за слушане, ниво на височина... Много ме радва звука :). Поздрави
Страници: [1] 2 3 ... 10