Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Озвучителни Тела / Re: Избор на субуфер за домашно кино в малко помещение
« Последна публикация от Rudra - Юли 23, 2017, 21:52:08 pm »
Здравей,
без приблизителен бюджет е сложно да се дават адекватни съвети, но като се има предвид, че обособеното помещение е малко и те вълнува основно домашното кино, мисля че SVS PB-1000 би бил добър и достъпен избор.
По-голям субуфер от PB серията вероятно би доминирал твърде много в това помещение.
2
Озвучителни Тела / Избор на субуфер за домашно кино в малко помещение
« Последна публикация от georgi - Юли 23, 2017, 21:33:20 pm »
Здравейте,
нов съм във форума, попаднах след търсене на субуфери в гугъл. Научих много и ми се промениха представите за озвучаване.
Започнах да правя ремонт вкъщи и реших да ъпгрейдна и музиката. До сега бях с усилвател Pioneer A616 MK II и ОТ Yamaha NS-9900. Струва ми се, че високите са малко силни на ОТ. Слушал съм същите в друго помещение и усилвател Marantz - там не свириха толкова остро високите честоти, но не знам дали не е бил баран еквалайзер или е от акустиката на помещението.
Тъй като все по-рядко слушам музика, а все повече гледам филми реших да правя 5.1 система (нямам място за повече  :( ). Сдобих се с ресивър Yamaha RX-V679 и ОТ NS-P9900. За моите възприятия дори в стерио режим на ресивъра качеството на музиката е задоволително, но при филмите има нужда от субуфер. Помещението е малко и нямам възможност да местя много ОЗ и да оставям големи разстояния от стените. Качвам изображение с приблизително точни размери и съотношения. Моля за съвет при избор на субуфер и евентуално подреждането на ОТ в стаята. За сега се абстрахирам от бюджета и търся най-добро допълнение към това, което имам. По принцип съм забелязал, че харесвам малко по-силно изразени баси. По това, което прочетох тук май се насочвам към Volodyne или REL.
Това в среда е свод, който виртуално разделя стаята на 2 помещения.

 
3
Музикален раздел / Re: Tinariwen - Emmaar... Когато туарег си направи китара!
« Последна публикация от Rudra - Юли 21, 2017, 16:23:22 pm »
Появи се и новият албум на Tinariwen - Elwan! Ако сте успели да приемете звученето - има някои чудесни неща :). Приятно слушане!4
Телевизори, проектори, екрани / Re: ИЗбор на проектор + екран.
« Последна публикация от dimi123 - Юли 19, 2017, 12:14:59 pm »
И последно 100 или 120 инча. Това ми е голяма дилема. Мисля да се съобразя с колегата Lazarus и да взема 100 инча предвид 3.5 метра средна дистанция до екрана, дори 3.4 м.

100 инча е добре за филми и сериали във формат 16:9, но ще се разочароваш, когато гледаш филми със съотношение 2.40:1. Аз гледам от същата дистанция и първоначално имах 106-инчов 16:9 екран, който беше идеален за сериали, но пък за широкоекранните филми ми беше прекалено малък и не можех да им се насладя като хората. Препоръчвам ти да си вземеш по-големия екран, за да не съжаляваш после. :)
5
Телевизори, проектори, екрани / Re: ИЗбор на проектор + екран.
« Последна публикация от palefaced - Юли 18, 2017, 12:34:50 pm »
Местенето на проектора не е проблем, ще се монтира където трябва по тавана, дори да е в средата на стаята. Тавана мога да го боядисам без проблем. Само трябва да споделите добра боя или по скоро такава която да свърши прилична работа. Стените нз дали ще отразяват светлина защото пердетата са тъмни и ще са пуснати щом проектора е включен. Подът е с паркет, тъмно кафяв на цвят, предстой и купуване на килим/ мокет/ каквото хареса жена ми. Т.е. мисля че няма да се отразява толкова много. Отностно екрана, виждате ли смисъл в купуването на Fibber Glass. Притеснявам се че имам конвектор в стаята и желая да намаля до минимум мандахерцането на екрана. Дори си мислех за ушички по пода и да го хващам с ластици. И последно 100 или 120 инча. Това ми е голяма дилема. Мисля да се съобразя с колегата Lazarus и да взема 100 инча предвид 3.5 метра средна дистанция до екрана, дори 3.4 м.
6
Телевизори, проектори, екрани / Re: ИЗбор на проектор + екран.
« Последна публикация от lazarus18 - Юли 18, 2017, 11:20:50 am »
Моделите на BenQ са добър вариант в този сегмент.
Конкретния модел е доста хвален и макар че не постига толкова наситен черен цвят има приятна картина най-вече при гледане на филми.
Освен затъмнение на прозорците е много важно колко светлина ще ти отразяват пода и стените. Като казваш, че са светли със сигурност ще се отрази на образа.
Мисля, че със 100 инча ще останеш доволен като размер за гледане от 3,5 м., но ще трябва да преместиш проектора по-напред. По калкулатора показва, че от 4,2 м минималния екран е 127".
7
Телевизори, проектори, екрани / ИЗбор на проектор + екран.
« Последна публикация от palefaced - Юли 17, 2017, 17:01:55 pm »
  Здравейте, бих искал мнението ви, за да мога да взема правилно решение отностно избора ми на проектор + екран. За сега съм се спрял на BENQ 1070 Или 1070+ (1075) + Ръчен прожекжионен екран на Elite Screen 100 или 120 инча. Като мисля екрана да е Pro - модела, поради факта че няма да е статичен и идеята е да се ветрее и нагъва по малко от обикновенния. Помещението което ще пригодя е всъщност хола ми. Имам щори и Black Out пердета, така че тъмнината не е проблем. Ще се гледа спорт от ТВ приемник, филми от компютъра и рядко ще се играят игри на PS 4. Разстоянието от проектора до екрана може да бъде до 4.2 метра. Ще се гледа основно от 3.6 метра като може дори на моменти от 3.2 метра. Мисля си дали 120 инча няма да са ми много(или да са много за хората които гледат от малко по близо), но ппц съм фен на големите екрани. Проектора ще се монтира на тавана. тавана ми обаче е бял , а стените са ми светли. Това дали би било проблем ? Няма да се гледа от ъгъл, по скоро леееко изместен от центъра, защото дивана ми се пада леко в ляво, а масата централно срещу екрана. Нещото за което не съм мислил е звука. В момента съм с 2 колони които си свирят прилично, но идеята нали е да са повече на брой.
  Парите които мога да отделя са до 1500 лв за Екран + Проектор в момента. Трябва да се ъпгрейдва PC-то, да взема стойка за проектора и UPS. За това избора ми е сведен до този проектор + този екран. Четох доста и все пак искам да знам дали няма да взема грешното решение. Има ли еквивалент или дори малко по добър проектор, който да е с по поносима цена. Благодаря предварително !
8
Продавам / Re: Продавам Denon 4308
« Последна публикация от sss - Юли 15, 2017, 23:02:31 pm »
Нова цена: 1050 лв
9
Приключени продажби / Re: Продавам Hi-End Surround Processor Rotel RSP-1570
« Последна публикация от sss - Юли 15, 2017, 23:01:54 pm »
Продаден.
10
Многоканални усилватели / Re: Помощ при избор на ресийвър
« Последна публикация от wwflubo - Юли 13, 2017, 16:52:40 pm »
Denon-a го изтървахме. Попадна ми едно запазено Онкио 609?
Страници: [1] 2 3 ... 10