Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Обща дискусия / Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Последна публикация от Rudra - Днес в 10:30:15 »
Мисля, че тази музика не е твърде взискателна и би звучала приятно на всяка от споменатите колони.
2
Обща дискусия / Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Последна публикация от Stanislav - Днес в 10:12:39 »
Rudra, за мен също от голямо значение е динамиката, ако може да чуеш някой track на Joakim Karud, Poldoore или Gramatik.Да чуеш за какъв стил биха подхождали ОТ.
3
Обща дискусия / Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Последна публикация от Rudra - Днес в 09:34:16 »
Stanislav, Focal Aria 906 са най-лесни за захранване от обсъжданите тук. Но според мен Focal не оставят впечатление за твърде осезаем бас(нещо, което търсиш) и звученето им е е по-скоро леко изнесено назад и спокойно. Ако търсиш такъв тип звук, това може да е добро решение - лесни за захранване и не чак толкова критично взискателни към разполагането. От друга страна, Monitor Audio Silver 50 и особено Monitor Audio Silver 100 оставят впечатление за по-осезаем бас, имат по-"forward" представяне, по-подходящи са за разнообразни и шумни стилове музика и често се срещат като партньор на Arcam. Но пък изискват поне 40-50см зад себе си, за да покажат оптимума си.
4
Само да вметна, колкото за протокола, че Sony XE9005 не е с Edge LED подсветка! Той е с FALD подсветката!
5
Най-големият плюс на SONY 9005 е задната подсветка и въпреки ниския брой отделно управлявани зони се справя по-добре от всички останали EdgeLED модели. има висока яркост за HDR и отличен motion handling при гледане на филми.
6
Обща дискусия / Re: Въпрос за Dynaudio emit m20
« Последна публикация от Stanislav - Януари 23, 2018, 23:17:38 pm »
@Rudra, Мисля да се насоча към MA silver 50 или 100 или пък МА Silver 1 или 2. Какво ти е мнението също така за Focal Aria 906 ?
7
Телевизори, проектори, екрани / Re: Избор на Телевизор - Самсунг или Панасоник
« Последна публикация от disldi - Януари 23, 2018, 22:33:40 pm »
След днешния ден и след като 2 часа разигравах момчетата в магазина да правят настройки на картината на различните марки и модели телевизори-1 Sony EX9005 , Samsung MU8002 (въпреки 50 hz матрицата) , Samsung Q7F , LG SJ810. Това е според моите виждания без да налагам мнение. Благодаря на всички за мненията и препоръките. Колкото и странно да звучи , дори не се приближават до картината на Sony, въпреки че първия път ми се стори най лоша ( поради целенасочени причини в магазина )
8

В търсенето си съм се спрял на LG заради отличния конраст , ярките и натурални цветове , незабележимата подсветка . Използвам TV само като монитори .

Освен разликата в цената ,според мен картината е много по-добра на Samsung .
Без да съм напълно сигурен , матрицата на Panasonic се прави в Турция за тези TV  за  Европа .

 ;D "Отличен контраст" и "незабележима подсветка" са несъвместими понятия с тв на ЛГ, да не говорим, че всичките им модели без двата най-висок клас са с RGBW панели с псевдо 4К резолюция.
Виж ОЛЕД моделите им са друга бира ... ама и цените са други (с оглед споменатите по-горе модели за избор)...

Панасоник имаха няколко модела от най-ниска серия сглобявани от Вестел (няма турски матрици/панели), но от 2017г нямат (или ако има ще е някой ХД/ХДреди от най-ниският клас) - 50EX780 е с MVA панел с отлични нива на черно (за разлика от измитото черно при IPS на ЛГ) и много добре реализирана подсветка с липсващи ефекти тип фенерче ;D, а и с може би най-добрата система за калибрация (ако им кой да се заема да я използва де).

п.п. И последният мохикан от 3Д ерата ...
9
Здравей disldi ,
наскоро добавих два TV - 65 " и 70" 4к . Описани тук - моята система за кино и музика .

От обикалянето по магазините ми направи впечатление картината на  LG  след това на Samsung и накрая Sony . Относно Panasonic въобще не останах очарован.

Подържам  dimi123 Няма такова нещо като ''твърде голям''. Има само ''твърде малък'' диагонал ( ...Мечо Пух ) и  обърни внимание на репликата на  lazarus18 която е много правилна и реална  :" .. Първо трябва да си убеден, че всеки телевизор е настроен правилно и показва пълните си възможности. .... клипове за да тестваш различните аспекти - цветове, контраст, motion handling, дефекти в подсветката и тн. ... правилно самия дисплей. Обикновено те са толкова ниско разположени, че вертикалния ъгъл на гледане е абсурден и образа е измит. ..."

Аз също в момента търся 55" 4К за спалнята защото се облегнах  на 50" HD    и сега съм сложил временно от едната детска стая 40" HD.

В търсенето си съм се спрял на LG заради отличния конраст , ярките и натурални цветове , незабележимата подсветка . Използвам TV само като монитори .

Освен разликата в цената ,според мен картината е много по-добра на Samsung .
Без да съм напълно сигурен , матрицата на Panasonic се прави в Турция за тези TV  за  Европа .
10
Ценовата разлика между 50EX780 и 49Q7F е към 700лв като ги преглеждах последно, а ако го има наличен при унгарците (Extreme Digital), където Панасоника слиза до 1700-1800лв , то избора за мен е без замисляну - 50EX780.

Единственият му по-сериозен недостатък е липсата на DTS декодер за вграденият USB плеър - като картина май само HDR яркостта е в плюс на Самсунга, но гарнирана с далеч по-лошо изпълнена подсветка.
Страници: [1] 2 3 ... 10