Автор Тема: Отзиви за Rotel RB-991 Power Amplifier  (Прочетена 14598 пъти)

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
Отзиви за Rotel RB-991 Power Amplifier
« -: Февруари 27, 2011, 21:08:25 pm »
Мисля да си взема един такъв да го свържа с моите B&W 683..... Как мислите дали е подходящ или да взема новия модел RB-1080 ? И двата са 2x200 watts  into 8 ohms

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Отзиви за Rotel RB-991 Power Amplifier
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2011, 22:11:25 pm »
Не виждам особен смисъл да се взима крайно стъпало, в случая с твоя усилвател и колони.
Ако искаш да повишиш качеството при стерео слушане, то замисли се за интегриран усилвател или отделни компоненти ... и начин да докараш добър звук до тях - приличен DAC например.
Да дадеш 2000 лв.(примерно) за да повишиш представянето на системата си в стерео ... и да ползваш като предусилвател кино рисивър, за мен никак не е добра идея!

Неактивен p01s0n

« Отговор #2 -: Февруари 27, 2011, 22:29:58 pm »
Ами шефа на BEST MUSIC & VIDEO ми го препоръча този вариант да ползвам onkyo-to 875 като предусилвател...
да дак ще си взимам или ARCAM rDAC или Cambridge Audio DacMagic, но като начало ще слушам от cd player-a

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2011, 22:41:54 pm »
Разбиранията ни за стерео и слушане на музика с Иван(шефа на BMV) са твърде различни, но това не е новост :)
Щом предпочиташ да следваш такава логика на развитие - действай на собствен риск :)
Според мен идеята никак не е добра и няма как да ти препоръчам подобна стъпка.
Ако харесваш Rotel - насочи се към интегриран стерео усилвател от тях или предусилвател + стъпало...

...но като начало ще слушам от cd player-a

Не знаех че имаш CD плеър - в системата ти не е описано...

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2011, 22:48:35 pm »
Крайното стъпало само увеличава мощноста , не подобрява качството ,  сигнала като мине през онкиото дори и на директ режим той пак е украсен и самото крайно стъпало ще увеличи украсения сигнал. По добрият вариянт според много хора (и аз стигнах до този извод ) е да се вземе стерео усилвател който да работи и в режим (AV)  като крайно стъпало , комбинирано разбира се с твоето онкио(което е един чудесен кино ресивър). Дерзай :)

Неактивен p01s0n

« Отговор #5 -: Февруари 27, 2011, 22:53:28 pm »
Е то ми е dvd sony blurey ...
Ами добре щом този вариант не е подходящ кажете ми направо конкретни модели с които мислите, че е най - подходящо да си вържа ОТ

Неактивен p100ynov

• Публикации: 133
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2011, 22:57:00 pm »
Колега, май никъде не си споменал кое е по-важно за теб - слушането на музика или гледането на филми.
Ако слушаш музика много по-често - има статия в сайта за това как да съчетаеш домашното кино с висококачествено стерео: http://www.avguide.bg/?page_id=230
Ако пък много по-често гледаш филми, но искаш нещо повече от системата си в стерео режим - просто инвестирай заделените пари в още по-добър AV receiver.
you're nobody without a naim

Неактивен p01s0n

« Отговор #7 -: Февруари 27, 2011, 23:05:41 pm »
Не мисля, че имам нужда от по - добър AV receiver по - скоро бих си взел петканален усилвател :)
Гледам и филми слушам и музика, но искам да взема максимума на тези колони за слушане на стерео и да не мисля повече кое ще е най добре :D и темата съм я чел, но благодаря все пак

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2011, 23:10:19 pm »
Аз мисля, че ресийвъра му е достатъчно добър за кино. За да усети значително подобрение във звука при стерео ще трябва да го смени с доста скъп ресийвър.
Варианта с добавяне на интегриран усилвател май е по-евтиния и доказано добър вариант.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Февруари 27, 2011, 23:14:28 pm »
Ако държиш усилвателя ти да е Rotel, си силно ограничен в избора.
Ако не бъркам, интегрираните им усилватели не поддържат THEATER PROCESSOR PASS THROUGH
Тази екстра е налична само в предусилвателя им RC-1580, чиято цена в Англия е около 1000GBP.
Съответстващото му стъпало е с горе долу същата цена.
Тази конфигурация предполагам ще задоволи всичките ти настоящи изисквания за звук и ще е благодатна почва за бъдещи ъпгрейди, но цената е двойно на предвиденото от теб.
Ако трябва да се вмъкнеш в споменатия преди бюджет, ще трябва да се ориентираш към друг производител, чиито интегрирани усилватели предлагат въпросната екстра.

Успех!

Неактивен p01s0n

« Отговор #10 -: Февруари 27, 2011, 23:30:12 pm »
не, не държа усилвателя да е Rotel. Бюджета ще е до около 3000 лв., но дори и да е малко над тази цена пак бих си взел важното е да си заслужава :) А кой е съответстващото стъпало на RC 1580?
Според теб коя марка би подхождала най - много на моите колони? Значи най - добрия вариант остава отделен предусилвател и крайно стъпало, но коя марка и модел да изберем .... :D

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #11 -: Февруари 28, 2011, 00:05:50 am »
Стъпалото,  което е логичният партньор на RC-1580 е RB-1582.. Това не значи, че не може да се ползва с други стъпала.
Относно другите ти варианти за усилватели, поддържащи обсъжданата екстра, бих обърнал внимание на:
Naim Nait XS
Simaudio Moon i3.3
Creeк Destinу 2
Arcam A38
Може да има и други... не се сещам в момента.

От тези наличен със сигурност има Naim Nait XS... за другите трябва да се провери.

Успех!

Неактивен PIP

• Публикации: 44
« Отговор #12 -: Февруари 28, 2011, 00:07:37 am »
За тези озвучителни тела тоя Rotel RA-1062 мисля, че ще е екстра. Ако си решил да похарчиш 3000лв за усилвател по-добре помисли и за нови колони.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #13 -: Февруари 28, 2011, 00:15:50 am »
PIP, ти сигурен ли си, че този усилвател поддържа въпросния тип свързване... аз не съм :)