Автор Тема: Dali, Creek,Yamaha  (Прочетена 16608 пъти)

Неактивен Anto

  • Публикации: 94
Dali, Creek,Yamaha
« -: Февруари 03, 2012, 01:13:04 am »
Здравейте,
тъй като съм безкрайно задължен на форума за съветите,които получих и съответно супер доволен от резултата, качвам някoлко снимки на системата ,която се получи.
Самата система е изградена от Dali Ikon2,Dali Ikon Vokal2 MK2,Creek Evolution2/cd и amp./ и Yamaha RX-V771. За съраунд ползвам Jamo,субуфера е от същата марка.Усилвателят и ресивъра са свързани и това ми дава възможност да ползвам една двойка фронтални колони и за стерео, и за кино. Ако имате въпроси...моля!








Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2012, 08:12:03 am »
Супер, честито , даи повече инфо за звука :)

Неактивен p100ynov

  • Публикации: 133
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2012, 10:31:56 am »
Ха честито и от мен!
Важно е след дълги размисли и страсти, човек да вземе решения и най-вече да е доволен от тях. Доколкото разбирам от "другата" твоя тема ТИ СИ  :)
Само един съвет от мен. Ако се чудиш какво още може да се направи, за да свири системата още по-добре, една "истинска" маса, на която компонентите не стоят един върху друг, може да те изненада приятно. ПовЕрвай ми.
you're nobody without a naim

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2012, 12:04:09 pm »
Поздравления и от мен.
Много е важно човек да е доволен от постигнатото, особено след толкова дълъг процес на избор.


lz3ty

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2012, 13:44:34 pm »
Anto честито! Радвам се ,че си доволен! Дано си получил максимума от това ,което си желал! Сигурно е правилно всички компоненти да са разположени самостоятелно,а не един върху друг,но и аз не намерих никаква разлика от това и ги разположих по подобен начин /само че ресивъра и BD са отделно от ево цд/амп-две по две /. И аз апелирам да споделиш нещо за звука.
Поздрави!       
 Пламен

maxrev

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2012, 16:35:14 pm »
Честито и от мен ! Много приятни мигове ти желая с готината системка,която си спретнал  :)
П.П.Само ако може рисийвъра да преместиш ,примерно на празното място на пода вдясно от сегашното му положение,за да не го играе котлон за плейъра,а и самия той да се охлажда по-добре,като естествено това го казвам само като най-добронамерен съвет .Поздрави !

midas

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2012, 16:37:21 pm »
Честито и от мен!Със здраве да си ползваш системката,мисля че се е получила добра комбинация.Наистина ще е любопитно да споделиш нещо за звука.За мен е интересно как се представя Ямахата при стерео в комбинация с Dali.  :)

Неактивен Anto

  • Публикации: 94
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2012, 17:24:22 pm »
Благодаря на всички!
Трудно бих могъл да опиша как звучи системата.Звукът е обемен с добра панорама или сцена ,не знам коя е по-точната дума.Колоните просто изчезват и остава саунда.Мога да слушам с часове.Комфортът при слушане е много добър в различни зони от помещението.Независимо дали правя нещо друго или просто слушам музика, удоволсвтието е еднакво т.е. не усещам недопустима промяна в звука или нещо да ми липсва.Това всъщност много ме изненада.Предварително правя уговорка ,че за сега нямам някакви особени аудиофилски претенции.Кефя се на музиката.Харесва ми това ,че сега всичко ми звучи много по-различно...вярно...прозрачно...чисто, с две думи приятно за слушане.Интересното е ,че неща, които не са ми харесвали, сега слушам с голямо удоволствие.Сякаш слушам друг запис.Усилвателя има предостатъчно мощ за колоните.Самите колони свирят прозрачно и звънко,нещо,което не се харесва на всички, но аз ги слушам с голямо удоволствие.В противен случай си мисля ,че ще са ми скучни, ако мога така да се изразя.Явно просто това е моят звук.Вокалите звучат страхотно, а басите, не бих казал,че не ми достигат.След извесно време,когато опозная достатъчно добре системата си, ще мога да направя сравнение с друга такава.
Другото,което се промени е усещането за пространство свързано с новият център на Дали.Въпреки ,че не е разположен точно в центъра, гледащият има усещането,че диалога идва точно от устата на героите.Невероятна е илюзията ,която пресъздава тази колона в моменти когато героите не са един до друг , а са разположени в дълбочина на сцената.
Не съм сравнявал как би звучала Ямахата в стерео режим със CD плеъра.Със сигнал от медиа плеъра/flaс/,който e свързан с коаксиален кабел към нея, колоните отново звучат звънко и отворено ,но липсва обема и сцената.Това на първо слушане, не съм се задълбочавал много.Просто ресивърът ми е за кино, а в това отношение за мен се справя прекрасно със задачата си.
Наистина в крайна сметка, резултата надхвърли очакванията ми,колкото и нескромно да звучи това особено като се има в предвид ,че за някои системата ми е просто едно начално ниво и нищо особено.Но за мен не е така.Няма как да разбереш какви са качествата на Мерцедес ,ако просто се родиш с такава кола.Много приятели,които са ми идвали на гости са останали изумени от това как могат да свирят тези" колонки" с това "усилвателче"
Това е за сега.От време на време ще допълвам впечатленията си.
Поздрави!  

iwoto

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2012, 18:31:11 pm »
Честито от мен.
Бях хвърлил око на тез Икони (заради звученето им на 1 клипче в youtube), но така и не успях да ги чуя на живо.
Убеден съм че свирят страхотно.
Действително букшелфа се оказва чудесна колона за преобладаващите жилища в България.
В началото бях скептичен , но откак се сдобих с такива ми се промени мирогледа.
Свирят толкова мащабно , че по-големи в 20 кв смятам е абсолютно безмислено.

Поздрави,

Kikata

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #9 -: Февруари 04, 2012, 12:09:30 pm »
Честито и от мен  :) !

lz3ty

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2012, 21:10:36 pm »
Anto видях,че имаш ММ плеър A.C. Ryan ,който имам и аз ,той има вътрешен хард диск и е много удобен за съхранение на  flac файлове. Взех си външен ЦАП -rDac и го вързах към усилвателя. Удобството е голямо-имаш алтернативен качествен източник за стерео освен ЦД-то. На пазара има и много други марки външни дакове.Можеш да помислиш за в бъдеще.
Още веднъж честито!

Неактивен drpetar

  • Публикации: 239
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #11 -: Февруари 10, 2012, 10:40:31 am »
Макар и със закъснение, честито и от мен. Пожелавам ти дълги мигове забавление :)

ПП. Още един глас и от мен ако може елементите да не са толкова сгъчкани.

goho

  • Гост
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2012, 22:07:21 pm »
Колега аз иксам да си взема нещо подно сподели
нещо като ценичка !

Неактивен Anto

  • Публикации: 94
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2012, 01:56:26 am »
Не си посочил кое по-точно те интересува.CD плеъра и усилвателя ги има в магазина на форума-по 1500лв.Ресивъра мисля ,че също го имаше -1200лв.Фронталните колони са 960лв.комплекта и още 750лв.за центъра.Това са парите в най-общ план за това ,което се вижда на снимките.

Неактивен Anto

  • Публикации: 94
Re:Dali, Creek,Yamaha
« Отговор #14 -: Април 29, 2013, 19:05:29 pm »
Добавих към системата и грамофон-Technics SL1210M5G.Ще съм благодарен,ако ми дадете препоръка за първата плоча,която да си купя.Още не съм му чул гласа,защото фоното не е пристигнало.Фонопредусилвателя ми е Cambridg Audio P640,а дозата Shure M97xE.Предпочитанията ми са към джаза.Благодаря предварително на отзовалите се!