Автор Тема: Мултимедиен плеър като компонент за стерео система?  (Прочетена 21133 пъти)

rewri

  • Гост
Ползвам висококачествени Американски кабели,ММ плеър Дива,а плеърът ми може да се ползва за външен Дак,благодарение на коаксилен вход.
Специално рипнах за целта Ferenc Snetberger NOMAD
http://www.youtube.com/watch?v=ToiZEPfvqRo 
във WAV формат.Има разлика,но тя е пренебрежимо малка.За по-голяма сигурност повторих процедурата с Mahmoud Turkmani- с албума Fayka
http://www.youtube.com/watch?v=81w4GQ9nYB8   
Резултатът е аналогичен.Двата албума са изключително качествено записани с много голяма динамика и затова се спрях на тях.
Според мен,за Дакът на плеъра е безразлично от къде получава сигнал.До няколко години ММ плеърите /и други подобни/ще изместят физическите носители,класическите CD плеъри ще намират приложение основно във висококачествени системи.То и сега е безсмислено да се купуват бюджетни плеъри. 

Неактивен drpetar

  • Публикации: 239
...То и сега е безсмислено да се купуват бюджетни плеъри. 
Това не можах да го схвана  :( Какво всъщност имаш предвид  ???

Неактивен drpetar

  • Публикации: 239
След кратко проучване на мрежовите плеъри, в приемлив за мен ценови диапазон са тези (може и да пропускам някой):
Denon DNP-720AE
Cambridge Audio NP30
Marantz NA7004
Pioneer N30 и N50
NAD C446 BEE
Ако някой има впечатления за някой от тях, моля да сподели.

Едит: Разбира се Squeezebox и Sonos (+външен ДАК) си остават в списъка. Макар че и за някои от гореизброените ще трябва да си оставя външния ДАК, защото повечето нямат цифрови входове.

drazmahala

  • Гост
...То и сега е безсмислено да се купуват бюджетни плеъри. 
Това не можах да го схвана  :( Какво всъщност имаш предвид  ???

Вероятно има предвид това, че е безмислено да се дават пари за евтини плеъри, които не могат да надсвирят един що годе приличен комп, с прилична карта и дак. За да си купуваш плеър е хубаво да имаш дискове, а като имаш много дискове е по-добре да дадеш повече пари за по-добър, съответно скъп плеър, иначе тегленето на музика от нета си е национален спорт вече и отдавна е обезмислило наливането на пари в бюджетни изделия.

Неактивен ivogmarinov

  • Публикации: 140
Re:Мултимедиен плеър като компонент за стерео система?
« Отговор #34 -: Ноември 01, 2012, 21:11:06 pm »
Темата е доста стара,но искам да споделя с вас впечатления от новата си придобивка.След доста лутане накрая реших и взех таблет samsung galaxy tab2 и един външен хард диск за стария ми компютър ,докато мога да го ползвам ,а по-късно  ще си купя HTPC.Сега ползвам таблета  като дистанционно с помощта на една програма от него мога да свалям,пускам и тн.музика и филми от компютъра и телевизора и ме устройва напълно :).Сега искам да ви попитам  ако е възможно в тази тема за връзка между компютъра и външен ДАК Dacmagic  за да използвам макс.му възможности сега искам да го свържа с компютъра с коаксиалния му изход(в момента е на USB) и поддържа до 16 bit 48kHz,а коаксиалния е до24bit и 192kHz.Искам да ви попитам какви са вариантите ми за връзка при положение,че имам само USB на компютъра.Разбрах че има такава връзка с конвертор.Има ли друг вариант и ще е достатъчен ли бюджета от 100лв.Благодаря ви?

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Мултимедиен плеър като компонент за стерео система?
« Отговор #35 -: Ноември 01, 2012, 23:12:45 pm »
Не мисля, че ще е проблем да намериш звукова карта, която да има цифров изход. Не виждам защо да търсиш вариант с някакви конвертори.