Автор Тема: Моля за мнение за цап - NAD DАC1 или Cambridge Audio DacMagic  (Прочетена 7113 пъти)

maximilian

  • Гост
ЗДравейте,
ако имате лични впечатления , моля за инфо за сравнение м/у тези два DAC-a.
Благодаря предварително

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Моля за мнение за цап - NAD DАC1 или Cambridge Audio DacMagic
« Отговор #1 -: Април 03, 2012, 12:21:54 pm »
Всъшност двата DAC-a са доста различни като функционалност.

NAD DAC 1 има един единствен вход - предназначен за свързаве с компютър. Предимството му е суперкомпактния размер, ниската цена и безжичната връзка - голямо удобство, ако се ползва с лаптоп. Като недостатъци трябва да се споменат липсата на входове и ограничението на пренасяния сигнал до 48kHz/16bit.

Cambridge Audio DacMagic има разнообразни входове, поддържа до 96kHz сигнал (и конвентира до 24 bit/192kHz). За сметка на това е по-скъп и определено стационарен.

Ако пък държиш на безжичната връзка, но искаш по-сериозна функционалност, не е зле да обмислиш и Arcam rDAC. Уви там цената е малко по-висока.

Успех!


maximilian

  • Гост
Re:Моля за мнение за цап - NAD DАC1 или Cambridge Audio DacMagic
« Отговор #2 -: Април 03, 2012, 14:15:30 pm »
Благодаря, от финкционална гледна точка забелязах разликите. попаднах на няколко предложения на DacMagic употребявани които се доближават  ценово до нов NAD. Ако DacMagic вади по-качествн звук през USB от NAD то бих предпочел него заради повечето възможности за свързване. За Arca rDac съм чувал само положителни оценки , но мисля , че около 500 лв. е мах за момента.
Поздрави

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Моля за мнение за цап - NAD DАC1 или Cambridge Audio DacMagic
« Отговор #3 -: Април 03, 2012, 14:50:43 pm »
При положение, че безжичната връзка не ти е приоритет и не те притеснява закупуването на употребявана техника, то мисля че Cambridge Audio DacMagic на цена малко над 500 лв е по-интересното предложение, особено като се има предвид, че бройката, за която е пусната обява тук във форума, е с над година и половина остатъчна гаранция!

mushie

  • Гост
Re:Моля за мнение за цап - NAD DАC1 или Cambridge Audio DacMagic
« Отговор #4 -: Юни 28, 2012, 11:24:26 am »
Здравейте, темата е старичка, но все пак да споделя информация, дано е полезна на някого. Аз на скоро се сдобих с едно цап-че Cambridge Audio DacMagic 100, доста по компактен е от предния модел и новия Cambridge Audio DacMagic Plus. Цената е сравнително приемлива 199 паунда за ДАК който семплира до 24 bit/192kHz (без да прави ъпсемплинг както другите два модела). Относно звука съм доволен, сравнен с ЦД-плеъра ми Cambridge Audio Azur 640C CD който е с двоен дак на Wolfson и поддържа ъпсемплинг до 192kHz, DAC-а има по-затворена сцена заради леко обраните му среди (тези които са точно в средния честотен диапазон), но пък от там изпъкват много приятни ниски среди и доста ясни и отчетливи високи, без да дразнят (то тук e и въпрос на ОТ). Та като цяло свири една идея по-събрано и по-остро от един хубав плеър. Просто казано за този модел купувате това за което си давате парите... за по добър звук съответно трябва да се бръкнете по-дълбоко. Cambridge Audio DacMagic Plus и Cambridge Audio DacMagic са с по два Wolfson цап-а което без съмнение ще има отражение върху карйния резултат... нямал съм възможност да ги сравня.  Според мен подобен разход трябва да се съгласува изцяло с наличните компоненти в цялостната Хай-Фай система... няма смисъл от скъп ДАК който да свири на евтин усилвател и евтини ОТ... по-скоро всичко трябва да е балансирано, за да звучи и нормално.

Неактивен koki_84

  • Публикации: 4
Re: Моля за мнение за цап - NAD DАC1 или Cambridge Audio DacMagic
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2021, 21:49:01 pm »
А ако трябва да направим сравнение между Tooping E30 и Cambridge Audio Azur Dacmagic как бихте ги описали и кой  натделява?