Автор Тема: Мултимедиен плеър с дисплей ?  (Прочетена 11765 пъти)

jjf

  • Гост
Re:Мултимедиен плеър с дисплей ?
« Отговор #15 -: Юли 21, 2013, 21:44:29 pm »
Малко инфо по темата.
Това, което lazarus18 ми е предложил за пускане на музика по описания в предходния ми пост начин, за съжаление не ми върши работа. Поразрових се в Гугъл и намерих няколко теми за "ip remote control" за Dune плеърите. За мен най-удачно е това Има го за 32 и 64 битови ОС.
Иначе оригиналната тема за самата програма се казва  Dune Remote Controller for Windows, ако някой проявява  интерес (четенето на форума изисква регистрация).
Реално с тази програма не е необходимо да се пуска телевизор, за да се изберат песни, споделени в локалната ви мрежа. След стартиране на програмата ще трябва да въведете точния IP адрес на Дюн (моят завършва на .101).
Програмата не е съвършена и ще свърши работа най-вече за flac файлове, в които всички песни от албума са в един файл. Тогава ще може след пускане на първата песен само с дистанционното на Дюн да се прескача и на следващите песни от албума. Ако песните в албума са в отделни файлове, поне аз не успях да ги пусна да се плейват като плейлиста и след първата песен плейването спира, като  трябва  да се зареди от компютъра следващата песен, което е изключително неудобно. На практика тази програма е като да си пуснете диск с музика, но без да виждате коя песен след коя е, което за мен лично не е проблем.
Дано се измисли някаква по-усъвършенствана програма за уиндоус, какватo има за Андроид и IOS.

Що се отнася за възможностите на самия плеър за филми нямам проблеми с всичко, което съм пускал до момента (3д, блу рей, двд).

Имам само един много голям проблем със звука при възпроизвеждането на концерти от DVD. Дюн е свързан със стерео усилвател посредством кабела с чинчове, който е към комплекта на устройството. Имам картина, но нямам звук на тонколоните. Интересното е, че на ТВ-то имам звук, но ТВ-то е свързано с Дюн чрез hdmi кабел. И този проблем се появява само при двд концерти, ако плейвам блурей или мкв звукът  се чува идеално и през тонколоните. Някой може ли да ми обясни защо се получава така и има ли някакво решение, освен да си сменя усилвателя с някакъв по-нов ?

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Мултимедиен плеър с дисплей ?
« Отговор #16 -: Юли 22, 2013, 11:22:14 am »
А нужно ли е да ти отива звук едновремено към ТВ и към усилвателя?
Дай да видим скрийншот на настройките на аудио и видео менюто.

jjf

  • Гост
Re:Мултимедиен плеър с дисплей ?
« Отговор #17 -: Юли 24, 2013, 01:09:58 am »
Снощи реших да направя скрийншотове и да ги пусна. Преди това обаче видях, че е излязла нова версия на фърмуеръра и го ъпдейтнах. За моя изненада след това се появи звука за двд-та, които преди това имаха само картина. Явно проблемът е бил софтуерен. Единствено забелязвам, че двд-та след натискане на бутона "play", тръгват с малко закъснение, за разлика блу рея и мкв-тата. Сякаш плеъра се "замисля" малко преди да плейне съдържанието на двд-то.
p.s. lazarus18, да знаеш, че нямаше, а и в момента няма разлика между това дали съм задал като опция звукът да се чува едновременно на тв-то и колоните или само на колоните. Преди ъпдейта и при двата варианта нямах звук.