Автор Тема: Препоръчайте ми усилвател за KEF LS 50  (Прочетена 4553 пъти)

uncle_pop

  • Гост
Препоръчайте ми усилвател за KEF LS 50
« -: Декември 30, 2013, 00:03:12 am »
Здравейте,може ли за съвет кой от двата усилвателя да избера за моите KEF LS 50, Arkam A38 или NAD 375 BEE? Може и други подходящи модели ,Благодаря ви предваритрлно и весело посрещане на Новата година.

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръчайте ми усилвател за KEF LS 50
« Отговор #1 -: Декември 30, 2013, 12:28:36 pm »
Какъв е максималния бюджет за усилвател и какъв източник ще се използва?

uncle_pop

  • Гост
Re:Препоръчайте ми усилвател за KEF LS 50
« Отговор #2 -: Декември 30, 2013, 23:08:37 pm »
 :-[ :-[  :-[ извинявайте за неспазването на правилата на форума,ще се науча,но.........! Бюджета е до 2500-3000,важното е да се избере подходящ усилвател за тази сума,източника за сега е мултимедиен плеър LG,след време или ще взема по висок клас мултимедиен плеър или OPPO 105,приятел ме посъветва,че е добър плеър,но както казах за сега съм с LG :(

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръчайте ми усилвател за KEF LS 50
« Отговор #3 -: Декември 31, 2013, 11:45:22 am »
Според мен е важно, преди да правиш каквито и да е покупки, да си изясниш цялостната концепция за бъдещата си система.
Например идеята  да се комбинира усилвател за 3000лв с мултимедиен плеър като източник за мен е неразумна.
Според много аудиофили именно източникът е най-важният компонент в една система - тръгне ли от него звукът компрометиран, по-натам по системата няма как да стане по-добре.
Дори да не сме привърженици на тази гледна точка, то източникът със сигурност има значение не по-малко от това на останалите компоненти в системата.
С други думи, според мен е добре да обмисляш покупката на усилвател именно с идеята какъв източник ще ползваш с него. Това зависи както от типа медии, които ползваш най-често за слушане - CD, Hi-Res файлове, 16/44 файлове и др. така и от бюджет, удобство и т.н.

Конкретно по въпроса за усилвател - слушал съм KEF LS 50 само с Arcam и не мога да правя сравнения. Колегите в Англия спрягат като добри партньори на LS 50 - Naim Nait XS, Roksan K2 и Creek 5350 или Destiny.
Според мен в твоя случай Naim отпада, поради факта, че XS2 е доста над  бюджета ти, кабелите за него са скъпи, а и фактът, че Naim свири най-добре с Naim източници оскъпява още повече цялостния бюджет - до толкова, че да става съмнително дали инвестицията си заслужава за тези колони. Има и потребители ползващи по-малкия усилвател 5i/si, но в  замисимост от помещението и маниера на слушане - не е 100% сигурно, че той ще захранва въпросните озвучителни тела максимално добре.
Roksan не се продава у нас, а пазаруването от вън - без гаранция, за мен е рисково.
Creek Destiny е интересен вариант, в случай че не те притеснява екс демо продукт. Цената му е много добра заради намалението, а и скоро се очаква комбиниран CD/DAC от Creek, който би бил доста интересен вариант за източник в тази система.
Arcam предполагам също е сигурен залог в случая - ако не се лъжа когато си слушал/купувал колоните, си ги слушал именно с Arcam и не би трябвало да очакваш кой знае какви изненади.


uncle_pop

  • Гост
Re:Препоръчайте ми усилвател за KEF LS 50
« Отговор #4 -: Декември 31, 2013, 20:05:21 pm »
Благодаря ви,весело посрещане на Новата година на всички!