Автор Тема: Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81  (Прочетена 25955 пъти)

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #15 -: Септември 12, 2015, 17:16:20 pm »
Здравейте,

Време е да поотворя темата, че нещо е поизостанала. А и има някои ъпгрейди за споделяне с вас.

Като начало новото: сменен събуфер KLIPSCH SW-112 със R-115 SW. Страхотна разлика в звука и усещането. А и по-ниската долна граница си е за предпочитане. Да му мислят съседите...

Замислил съм се и за смяна на таванните тела с Klipsch RS-42 II. Май ще е нещо като предколеден подарък, пък да видим.

Засега е това. Ето и малко снимки:



Неактивен Joro

  • Публикации: 33
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #16 -: Септември 12, 2015, 23:39:56 pm »
Честито ,за новия  R-115 SW и много наслада от сеизмичните вълни  :)
Освен буфера май и помещението е барнато ... (и мен жената ме натиска за ремонти)  :(
има ли и промяна на самото разположение на колоните и има ли разлики в звученето


mitko1234

  • Гост
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #17 -: Септември 12, 2015, 23:54:20 pm »
Страхотен буфер- ;)

Неактивен Joro

  • Публикации: 33
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #18 -: Септември 13, 2015, 00:38:05 am »
Забравих да те питам
Намери ли разлика в звука от двата ресивъра тъй като си ги ползвал в едно и също помещение на едни и същи ОТ

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #19 -: Септември 13, 2015, 10:48:14 am »
Здравей Joro,

Помещението не е барнато, просто е съвсем друго спрямо първите снимки. Така или иначе имах възможността да послушам Клипшовете с двата ресийвъра (RX-V765 и RX-A2040) в едно и също помещение и при една и съща конфигурация. Трябва да отбележа, че разликата в звука се усещаше осезаемо в ползва на Aventage модела, разбира се. Все пак това е високият клас на Ямаха, та то няма и как да е по-различно.

Така че, въобще не му се чуди. Мятай се спокойно на 2050, ако не и на 3050 (върха на сладоледа е), обзаведи ги със серия на КЛИПШ ( ако не и с друга класна марка колони) и ще останеш предоволен.

Специално за суба - мега дзвер, достави честоти и усещания, които със 112-та не съм изпитвал. А разликата в цената е толкова пренебрежима, ако изходим и от максимата че "кеф и мерак с пара се гасят".

Joro, ако искаш може да чуеш моята система, само не знам доколко ще ти е удобно да се разходиш до Пазарджик. Но иначе с удоволствие ще ти демонстрирам какво предлага Ямаха, облечена с КЛИПШ.

Поздрави,

Неактивен Joro

  • Публикации: 33
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #20 -: Септември 13, 2015, 20:00:40 pm »
Благодаря за поканата makrelov , но няма да имам възможност в близкия месец, а до тогава моите компоненти най вероятно ще са пристигнали , и после нали знаеш какво следва  :D ха това да видя, ха онова я тази колона да преместя я другата  :D
А това с 3050 и аз си го мислих но незнам дали си струва при условие че за момента ще се вземат само двете фронтални и центъра и ще ги допълня с комплекта на Harman/Kardon HKTS 11 5.1 , а докато го сменя и него с КЛИПШ доста време ще мине :(

Неактивен pnikolov

  • Публикации: 71
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #21 -: Септември 14, 2015, 16:14:53 pm »
Браво за системата!

Обаче идеята ти да сложиш на тавана съраунд колони, противоречи на всичко описано относно Долби атмос  :)

Там ти трябват (както и всички други колони) насочени колони! Незнам с колко броя си (2 или 4) на тавана, но си представи какъв мишмаш ще стане като почне отгоре да ти подава разхвърлян звук... Незнам в момента с какви си и имаш ли опция да сложиш таванни тела, но по-скоро си за нещо от сорта на IC-400-T на Клипш.

Идеята на Атмос е да имаш много брой колони, на определени места, като всяка от тях подава различен звук за моментната сцена.

Навремето беше лесно - 5.1, като отзад слагаш въпросните RS-42 II и си пей сърце.. сега е едно четене, пазаруване, разправии с жената и т.н. Но пък като тръгне - май сам знаеш  8)

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #22 -: Септември 15, 2015, 11:26:03 am »
Здравей pnikolov,

Мерси за оценката. Колкото до Atmos ОТ в спецификациите на Dolby изрично е упоменато, че за предпочитане се използват Wide Dispresion ОТ (Overhead speakers with a wide dispersion pattern are desirable for use in a Dolby Atmos system. This will ensure the closest replication of the cinematic environment, where overhead speakers are placed high above the listeners.) Така, че смятам да се съобразя с официалните спецификации, посочени от Dolby и да се обзаведа с Klipsch RS-42 II, които са точно Wide Dispersion ОТ.

Опцията ми е единствено за на-тавана-ОТ, не вградени в тавана. Имам окачен таван, но дълбочината му е малка, колкото за изолация.

За мой късмет все още "жената" я няма, за да трябва да се съобразявам с женски предразсъдици относно Домашното кино и имам възможност да правя каквото си пожелая. За момента, де.

Така или иначе имам още известно време да реша какво точно иска и дали го искам. Сегашния ми Atmos ми върши чудесна работа с таванните Tannoy Mercury VRi, но ми се ще всички ОТ да са от една серия за максимално хомогенен звук. Всички се стремим към съвършения звук, нали така?  ;)

Неактивен pnikolov

  • Публикации: 71
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #23 -: Септември 15, 2015, 12:57:32 pm »
Вярно, прав си. Обаче нищо не пише за разположението - ти колко бр. ще слагаш? Ако са 2 как ще ги ориентираш - ако са директно над теб, спрямо ширината на стаята или по дължина? Може би по дължина ще е по-добре, все едно имаш 4бр.

Много интересно стана.. мога ли и аз да си запазя час за посещение, като се обзаведеш и с последния клипш?  8)


Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #24 -: Септември 15, 2015, 16:31:12 pm »
Ха ха ха,

Изведнъж станах желана туристическа дестинация. Може, разбира се. Само подсигури бирата, другото е лесно.

Между другото и в момента не съм с никак лош Атмос сетъп, просто таванните ми не са Клипш, а Таной (директно "стрелящи"), над позицията на слушане.

Колкото до Клипша, смятам да са ориентирани по ширината на позицията за слушане, за да може да са насочени към слушателското Ми място. Ако е по оста слуш. място - ТВ, няма да постигна насоченост към MLP. А и след време може да се дообзаведа с х.х.4 ОТ. Което вече ще е върха на сладоледа. И причина за събрание на домсъвета с обсъждане изгонването ми от къщата на Бай Брадъра. Живея в кооперация и понякога давам доста зор на комшолука. Особено с тоя бас направо ги съсипвам. На Атмос трейлъра Amaze, когато удря гръмотевицата направо се разтриса целия блок - тоя R-115SW е същински звяр, с неизчерпаем заряд от енергия и сеизмичност.

Довечера ако направя малко снимки на разположението на сърраунда с таванните ще ги кача, за да се види.

Абе, кефя се на резултата всеки ден. Даже вчера направих рекалибрация и си пуснах отново Гравитация DTS - HD MA с DSU (Dolby Surround Upmixer) - голям кеф е тоя филм. Трети път го гледам и все повече ми харесва. Жалко, че го няма в Atmos звук в Бг - заслужава си да се закупи като референтен диск.

И дааааа, най-желаното - проектор с екран 110", 120". Да пада пред ТВ-то, между предните колони. В списъка е и този ъпгрейд (приключих с телевизорите), лошото е, че аз не съм човек, който се задоволява с посредствено качество и ще гоня качество поне от класа на Panasonic PT-AT6000E.

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #25 -: Септември 18, 2015, 09:56:13 am »
Здравейте,

Ето и обещаните снимки на съраунда, заедно с таванните ОТ:

Неактивен pnikolov

  • Публикации: 71
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #26 -: Септември 18, 2015, 12:13:36 pm »
Браво, страшна работа.

Ама с тия малки стаи, не можем да се разгърнем като хората

И при мен дивана е залепен за стената и съраундите ми блъскат отгоре и отстрани. Отделно и прозорците бъзикат нещата и т.н. Няма мегдан за акустична обработка и какво ли още не.

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #27 -: Септември 30, 2015, 13:38:15 pm »
Здравей makrelov честит ти субуфер, не знам защо си го сменил точно него, но се радвам че има подобрение от модела sw112 с койото съм и аз !
Ако бях на теб щях да ъпгрейдна първо фронталните колони, след това rs-42 ii за atmos !
Също искам да ти кажа че Гравитация го имам с Atmos звук Gravity blu-ray, скоро излезе блу-рей спицялно издание с Dolby Atmos, пиши ми мейл да ти дам повече информация gkushev@abv.bg

И аз обмислям някои сериозни ъпгрейди като нови фронтални и център + субуфер и ресивър, но ще видя как ще се развият нещата !

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #28 -: Февруари 03, 2016, 13:32:51 pm »
Здравейте маниаци,

Мина известно време и реших да поотворя темата. Пък и поредния ъпгрейд е налице вече. Та да си дойдем на думата.

От два дена вече съм с нови таванни ОТ, които смениха Tannoy Vri. Новото попълнение е Klipsch RS-52 ii. Каква огромна разлика в звука, колко различно възприятие. Ми аз вече имам таванен звук, или по-скоро звук от всички посоки. С Tannoy-ките нещата бяха добре, но с RS-52 ii станаха отлични - звуковата сцена се отвори, мехурчетата от звук се появиха и сега звукът хем е обемен, хем е и локализиран при нужда. Но най-важното е, че възприятията станаха вече такива, каквито трябва да са с една АТМОС система. В приложените снимки ще видите какво е разположението.
Сега вече искам да имам същите ОТ, разположени и в предната част на помещението, като преден Атмос, и картинката ще е завършена.

Много съм доволен от постигнатия ъпгрейд. Никога не съм мислил, че със смяната на Tannoy с Klipsch нещата ще се подобрят толкова много. Но явно и Wide Despersion технологията си оказва нейното. Това наше хоби е страшна работа - човек никога няма насита. Ама кеф и мерак с пара се гасят, така че да бачкаме, да вадим кинти и да си чешем крастите.

Нещата вече изглеждат така:

Yamaha RX-A2040 - AV Atmos Receiver
Klipsch RB-81 ii x 2 - Front
Klpisch RC-62 - Center
Klipsch RS-52 ii x 2 - Side Surround
Klipsch RS-52 ii x 2 - Top Atmos
Tannoy Vri x 2 - Top Atmos Front (евентуално)
Klipsh R-115SW - Subwoofer
Стойки Norstone Stylum 2
Кабел Norstone Classic CL400 - 4mm2

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #29 -: Февруари 04, 2016, 10:41:18 am »
Честито, захванал си ги добре, гледам че имаш възможност и да коригираш посоката на наклона което е супер!
За съраунд 52ii е много добро решение, лично ако изграждам до 11.1 предполагам ще се напъна за 62ii модела.
С какъв кабел си ги вързал високият съраунд и страничният еднакав ли ?