Автор Тема: Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81  (Прочетена 25969 пъти)

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #30 -: Февруари 04, 2016, 12:49:15 pm »
Здравей lilscrappy,

Кабелите за сърраундите не са кой знае какво - сравнително голямо сечение, но не са маркови. Реших да не влагам средства в някакви супер-дупа-яки-гъзарски кабели, при положение, че системата е монтирана в апартамент. Надали с някакъв кабел ще мога да оправя акустичните проблеми на помещението. Някой ден, когато имам Man Cave, всичко ще бъде по предписание, разбира се. До тогава няма да изпадам в някакви делириуми.

Колкото до захващането на колоните - стойките са много добри ( 360° по хоризонтала, 180° по вертикала се въртят). За съжаление никъде в България не се продават. Аз ги поръчах от Англия.

Ако някой ден решиш да се разделяш с RS-52 ii ме информирай, тъй като си търся точно такива за предния Атмос, за да завърша системата с 5.1.4. Ти с доста яки зверове си се обзавел. Да ти завиди човек. Направо си заслужава да направим едно разменено гостуване и да сравним постигнатите резултати. Спомням си, че май беше от Пловдив, та няма да е трудно да го направим - аз съм от Пазарджик. В съседни квартали сме, така да се каже. Тъкмо ще добия представа и как е с екран в домашни условия.

Беше ме питал защо съм сложил R-115SW. Ами имах проблем със 112-ката и трябваше да я сменя гаранционно, та се беше появил 115 на пазара и се договорих да доплатя и да взема него. И ъпгрейда си е доста сериозен - огромно животно е тоя бас - и като звук, и като размер, и като мощност.

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #31 -: Февруари 04, 2016, 14:05:03 pm »
Относно кабелите преди съраунда ми беше с QED Micro, след като го смених с Chord Carnival Silver Screen детайлите при съраунда станаха в пъти по добри все едно си бях купил други колони, така че кабела също оказва влияние в звука, иска ми се за високите колони и съраунда да закупя Chord Rumour 2 , но не вярвам да окаже голяма разлика в звука спрямо сегашният ми Chord Carnival Silver Screen, а и метрите са бая които ми трябват!
Щом си наблизо, когато се сдобия и с субуфер, може да наминеш да видиш какво се е получило, а и то скоро излиза dts x, чакам го с нетърпение !

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #32 -: Февруари 07, 2016, 13:01:46 pm »
Здравейте отново,

Още един малък ъпдейт към системата: 5.1.4:

Yamaha RX-A2040 5.1.4 - AV Atmos Receiver
Klipsch RB-81 ii x 2 - Front
Klpisch RC-62 - Center
Klipsch RS-52 ii x 2 - Side Surround
Klipsch RS-52 ii x 2 - Top Atmos
Tannoy Vri x 2 - Top Atmos Front
Klipsh R-115SW - Subwoofer
Стойки Norstone Stylum 2
Кабел Norstone Classic CL400 - 4mm2

Звукът страна наистина страхотен и много по-балансиран. Таванните ефекти вече са равномерно разпределени, както и имат съответното позициониране в цялата стая (отпред-назад; от ляво към дясно и всички комбинации между тях). Има едно демо на Атмос - Helicopter, което е само с таванен звук и хеликоптера кръжи из стаята обратно на часовниковата стрелка, но само по тавана. По-точно над главите на слушателите. Определено 5.1.4 е в пъти по-добро от 5.1.2. В последните часове преглеждам филми, демо клипове и неща, които са ми познати до болка звучат коренно различно вече и много, много по-добре.

Добавям и поредните снимки:

Pisko

  • Гост
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #33 -: Февруари 07, 2016, 15:30:05 pm »
Здравейте,г-н Макрелов,защо не оставихте Танойките както си бяха а на тяхно място да сложите Клипшовете,не е ли по- добре за предния горен атмос колоните да са от една марка? И още един въпрос-колко квадрата е стаята /от снимките се създава впечатление,че не е голяма/  Поздравления, изглежда много добре  (y)

Неактивен makrelov

  • Публикации: 66
Re:Моята новоизградена KLIPSCH System RB-81
« Отговор #34 -: Февруари 07, 2016, 18:13:41 pm »
Здравейте Pisko,

Танойките са отпред, защото предпочитам Klipsch-a да ми е над главата - пространствени ограничения. По стандарт Задния Атмос трябва да е зад слушателската позиция, а страничния сърраунд още по-назад.
Второ, Танойките мога да ги насоча към слушателската позиция и по този начин хем да компенсирам насоченото им разпръскване, хем да постигна и не толкова директен звук заради по-голямото разстояние до MLP (Main Listening Possition). А и съм в процес на търсене на още един комплект Klipsch RS-52 ii, за да го монтирам на място на Танойките.

Стаята е около 20 м2, като в 2/3 е разположена системата. Остава отворена лявата страна на стаята към другата й част/функция.

Благодаря за комплимента. Старая се с наличните пространствени ограничения да извлека максимума от системата. Една обособена Man Cave никак няма да ме разсърди. Но, надали скоро.