Автор Тема: Размисли върху влиянието на тока от мрежата върху звука  (Прочетена 23089 пъти)

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Конкретно за субуфера - склонен съм да мисля, че е по-добре да инвестираш в по-висок клас субуфер, вместо в захранващ кабел струващ наполовина колкото настоящия ти суб.
За разклонителя  - в описанието на всеки продукт на ISOL-8 пише какво и защо върши. Дали и каква разлика ще усетиш в твоята система - с този или който и да е друг разклонител/филтър, никой не може да ти гарантира.

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Сигурно е така, но вмомента като се има на предвид че не се използва пълният му капацитет не виждам смисъл от покупка на нов, вързан е с кабел inakustik Premium Y Subwoofer cable (5м), мисля че е добро начало, но с този модел Chord Chameleon VEE 3 subwoofer cable + един захранващ кабел предполагам нещата ще придобият друго по добро звучене от субуфера не мислите ли ?
Завбъдеще може да го съчетая с още един от същият модел, защото съм доволен, но и вмомента нещата са си страхотни !


Неактивен dimitar_genchev

  • Публикации: 8
Подкрепям Rudra , експериментирал съм доста с кабели и на моя суб чуваема разлика няма . Суба ми е висок клас Velodyne SPL 12 Ultra  имам и скъпи захранващи кабели , които обаче ползвам за другите компоненти . Аз в моята система с моите кабели не чувам разлика и си ползвам стоковия . Според мен е по добре да инвестираш в по скъп филтър през които да ти минава захранването на цялата система .

Неактивен dimi123

  • Публикации: 184
Както за звука предполагам е същото и при видео сигнала, искам да попитам Rudra относно ISOL-8 VMC1080, вие имате ли някакви впечатления дали наистина подобрява качеството на картината, главно ме интересува за връзка с проектор ?

Подобрението е минимално, но забележимо, особено при моите 135" диагонал. Има подобрение откъм остротата и контраста. Изображението сега е напълно стабилно, без трептене или пулсиране, които понякога бях забелязал особено при шрифта и иконите на отделните менюта.
Epson EH-TW9300W/135" 2.40 Stewart StudioTek 100/Prismasonic P-100M/Denon AVR-X7200WA/SMSL SU-10/3x Naim Nait 5si/Oppo BDP-103D, Oppo BDP-95, RTX 4090/JBL Studio L Series, 7.2.4/BlackNoise 1000 V2, BlackNoise 2500, ISOL-8 VMC1080/Chord Cadenza Reference, Chord Epic Twin, Chord Signature ARAY

Неактивен dimstanchev

  • Публикации: 57
Аз също експериментирах с хубави захранващи кабели като Merlin Tarantula и Cord PowerChord  и други на моя субуфер, но не открих почти никаква разлика в звука. Със сигурност подобрение има при другите компоненти и телевизора. Но както всички други написаха... основното подобрение идва с филтър за тока. Като го монтирах, така бях впечатлен, че си легнах в 4ч сутринта.

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
dimstanchev:
За субуфера ли си използвал токовият филтър, и кой модел филтър си взел, каква разлика усети в субуфера ?
Мен ме интересува ще има осезаема разлика в моят случай както съм вързал ресивъра директно в контакта, спрямо използване на аудио филтър ?

Неактивен dimstanchev

  • Публикации: 57
lilscrappy
Към субуфера не съм използвал филтър - не го сметнах за необходимо, а и субуфера ми е далеч от другите компоненти. През филтъра съм захранил всичко останало, а именно: ресивър, тунер, cd плеър, блурей, дак, усилвател, булсатком и телевизор. Филтъра е 2,2kW. Не е оригинален, а точно копие (не се сещам копие на какъв филтър беше). Сравнявахме го с един приятел, който имаше Isotek и се оказа че с него свири дори по-добре. Резултата при ресивъра и телевизора са също така добри, както и при стереото. Вече не си представям използването на каквато и да е Hi-Fi техника без филтър.

Неактивен lilscrappy

  • Публикации: 189
Ясно с кой модел Isotek сте пробвали ?
Ако си закупя филтър главно ще окаже влияние при мен върху ресивъра и устройството за цифрова телевизия, която не ми е приоритет, за това питам ако може да ми се каже какво може да се очаква като промяна голяма или минимална при ресивъра ако за целта се ползва захранващият кабел директно в контакта, спрямо този в филтъра ?
Защото наистина получих голямо подобрение след смяната на захранващ кабел с audioquest NRG-4 който ползвам за ресивъра директно в токовият контакт, но го взех с опция да го тествам и ако не ми хареса ефекта да го върна, и нямам представа какво ще се получи ако се прибави и някой филтър примерно ISOL-8 PowerLine Plus или ISOL-8 PowerLine Axis, така за тест нямам излишни 1000 лева !

Неактивен dimstanchev

  • Публикации: 57
В горния пост написах, че ползата от филтъра е огромна, както е при стереото. Изразява се в по-детайлен звук и отчетливо по ясна картина. Използването на филтър не елиминира използването на качествени захранващи кабели. Основното подобрение идва от филтъра. За модела на Isotek ще попитам и ще пиша.

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Искам да отбележа, че има случаи в които филтъра може да влоши звученето на дадена аудио система. Имам познат, които даде доста пари за филтър и в последствие разбра че не влияе добре на системата му. Според мен теста на такъв филтър преди закупуването му е задължителен!

Неактивен vidolov

  • Публикации: 59
Здравейте.Бихте ли споделили кой модел на изотек е пробван?На стъпка избор на разклонител съм и би ми било полезно споделянето на всякаква информация относно разклонители и филтри.Чудя се относно закупуването на изотек сириус.Благодаря предварително.

Неактивен Angel_s

  • Публикации: 10
Здравей vidolov ,

Моята система - захранване

Аз лично съм доволен от промяната с IsoTek GII Mini Sub ( аудио ) и захранващ кабел  с дължина 1,5 м. IsoTek GII Optimum  с накрайници Furutech .Ще  усетиш осезаема промяна в положителна посока на звука.

Използвам и :
 - Furutech    1 м     ( OPPO )
- ISOTEK Elite       1,5 м  ( YAMAHA RX-A2040 )
- ISOTEK Premium 1,5 м  ( SACD )

Неактивен vidolov

  • Публикации: 59
Здравей Ангел с.Благодаря за инфото.