Автор Тема: Селектор за входове - RCA и XLR на крайно стъпало  (Прочетена 3153 пъти)

Неактивен Angel_s

  • Публикации: 10
Здравейте съфорумци ,
Имам нужда от мнение по следния казус :
Искам да премахна предусилвателя който ползвам .Искам да скъся пътя на сигнала .                                                                     

В предусилвателя Yamaha CX-70  са включени  ОРРО , грамофон и предни основни колони от предусилвателната  част  на AVR  YAMAHA RX-A2040 , свързани с RCA  конектори ( описани в раздела  "Моята система " ) .
Бях взел наскоро от приятел крайно стъпало  Accuphase Р-700 , което има два входа : RCA  и  XLR ( балансирани ) . На задния панел има превключвател – селектор на входовете RCA  и  XLR ( което е доста неудобно за  превключване  при ежедневна употреба  )    Нямам  XLR конектори  и приятеля от който взех стъпалото също  .   След това в разговор с един друг потребител на форума се сетих ,че  би било възможно според потребностите ми и начина ми на слушане на музика в стерео режим ( ОРРО то позволява регулиране силата на звука от дистанционото )  да премахна придусивателя. За целта ми може да се използва крайно стъпало , АКО има два входа за входния сигнал и селектор за избор от кой вход да се просвирва сигнала .  Ще се  “прежаля “ и грамофона  в най-лошия случай ще го включа към AVR ( или ще оставя предусилвателя с подвключени към него грамофон и предни основни колони от AVR ) .

Въпросът който имам е :  при подаване на сигнал на двата различни входа RCA  (AVR или предусилвател ) и  XLR ( ОРРО ) от два различни източника и при наличието на селектор на входовете , дали ще се възпроизвеждат и двата различни сигнала пожелание и според избора от положението на селектора  ?
Разгледах някой крайни стъпала за тази опция и за сега видях  Denon POA 6600  с изведен селектор на предния панел.
Не коментираме разликите между конекторите  RCA  и  XLR при възпроизвеждане и разликите в качествата на крайните стъпала .
Благодаря предварително за мнения и препоръки.


Accuphase Р-700





Accuphase А 50





Denon POA 6600





Неактивен PIP

  • Публикации: 44
Re: Селектор за входове - RCA и XLR на крайно стъпало
« Отговор #1 -: Март 05, 2016, 02:06:44 am »
На теория трябва да стане след като имаш превключвател rca/xlr, но не е гаранция, че като изолираш предусилвателя ще подобриш звука. Въпреки че е още една брънка в сигнала, активния пред съживява музиката за сметка на чистия, но вял пасивен пред. Това е обобщаване, какъв ще е резултата при теб не знам. Пробвай.