Автор Тема: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...  (Прочетена 7907 пъти)

Неактивен mmladenov

  • Публикации: 7
Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« -: Март 06, 2016, 21:38:23 pm »
Здравейте,
Имам нужда от съвет при избора на стерео озвучителни тела и стерео усилвател. Бях се насочил към най-комерсиалните любителски марки и преди да започна търсенето на отзиви се бях спрял на усилвател "harman/kardon HK 3700" и колони JBL Studio 280 BK(имам приятел фен до посочените марки). Ходих в музикална къща Фактор и чух посочените модели. Като цяло ми хареса звученето им,но честно казано не бях особено впечатлен като за цената им - над 2000 лв за комплекта(а това е именно и малсималния ми бюджет за целта). Тук е време да кажа и какви са критериите,с които трябва да се съобразя при избора. Помещението е 23 кв.м( 7м×3.4м). За съжаление колоните трябва да се разположат на дългата страна(7 м) а разстоянието по между им може да бъде между 3÷5 метра. Нямам много място за това според изчетеното във форума е хубаво да са с преден бас рефлектор. Ще се слуша всякаква музика,но най-вече хаос,вокал-транс, рок,поп. Не искам нещо супер мощно тъй като съм в жилищен блок,но държа да имам силен бас (когато ми се наложи : ) )което изключва колони "bookshelf ". Тъй като обзавеждането е ново и модерно външният вид на компонентите също е от голямо значение ( може би това насочи първоначално погледа ми към усилвателя на Harman). Предпочитам усилвателя и тонколоните да са нови. И така след малко четене разбрах че всички мнения за "Dali Zensor 7" са добри и като цена/качество (около 1100 лв). Отидох до Авител София и чух споменатите колони, а служителят ми препоръча усилвател за тях - "Onkyo A-9050" на цена от 730 лв. или по-евтин вариант - "Pioneer A-30-K" за 530 лв. Имах удоволствието да чуя Dali Zensor 7,но вързани към по-скъп усилвател. Определено ми прозвучаха една идея по-добре от JBL.
Моля дайте мнения за тонколони :
-Dali Zensor 7;
-Klipsch RP-250F(които няма къде да чуя,тъй като в  AUDIO ARTE все още не са налични...евентуално до месец);
-JBL Studio 280 BK

Усилватели:
-harman/kardon HK 3700(най- модерния на външен вид според мен);
-Pioneer A-30-K;
-Onkyo A-9050;
-denon pma-720ae.

На ясно съм, че за тези пари не може да се купи кой знае какво,ако не е втора ръка,но моля посъветвайте ме коя комбинация е най-подходяща за нуждите ми или предложете друга в този ценови диапазон.
Благодаря на всички предварително :)

Неактивен dnedkov

  • Публикации: 19
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #1 -: Март 06, 2016, 22:42:11 pm »
Не искам нещо супер мощно тъй като съм в жилищен блок,но държа да имам силен бас (когато ми се наложи : ) )което изключва колони "bookshelf ".
Силен бас без субуфер не очаквай. Аз съм с Dali 7 и категорично за силен бас не може да се говори (особено за музика), не мога да кажа за другите, но предполагам е същото. Помисли за Dali 3 или Dali 5 в комбинация с буфер. А ако можеш да си позволиш Dali 7 + буфер - още по-добре.

Неактивен mmladenov

  • Публикации: 7
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #2 -: Март 06, 2016, 23:27:24 pm »
Добре,мерси това е важно за мен. А ти с какъв усилвател ползваш твоите dali?

Неактивен dnedkov

  • Публикации: 19
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #3 -: Март 07, 2016, 07:21:27 am »
С ресивър Ямаха RX-V677

BedVy

  • Гост
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #4 -: Март 07, 2016, 16:26:38 pm »
Здравей и аз съм със Zensor 7 и определено не мисля, че басът им е достатъчен. Като ги слушах в магазина ми се сториха добре, но като си ги купих открих, че нямат достатъчно бас :) Иначе мисля, че за твоето помещение ще са много добре Зензор 7-миците и на дизайн също са много хубави, пък по-нататък ще им добавиш един съб и ще свирнат много добре. Не знам дали колоните са виновни или пък AV ресивъра, който имам. И също се чудя дали по-скъпите серии имат повечко бас или просто са така проектирани, че басовете да се поемат от съб-а.

Неактивен Sper

  • Публикации: 97
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #5 -: Март 07, 2016, 16:59:12 pm »
Колега пробвай ги с някой стерео усилвател по висок клас и ще разбереш че бас си имат колоните :).
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен mmladenov

  • Публикации: 7
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #6 -: Март 07, 2016, 20:55:40 pm »
Здравейте отново, благодаря Ви за отзивите. Склонен съм да мисля, че наистина липсата на бас може да е от ресивъра,но това ще разбера като ги сложа в моето помещение.
Днес ходих до ''Денон център'' и чух ''Monitor Audio Bronze BX 5'' заедно с усилвател Denon според служителя от класа на един от претендентите ми - pma 720ae. Честно казано не очаквах ОТ да са с такива малки размери и същевременно останах приятно изненадан от звука им, детайлността им и силата(за размерите им) Проблемът е,че при този модел шанса да ми трябва субуфер нараства, което много искам да избегна за да не нарушавам стерео концепцията, а също ще изляза извън бюджета. Ще отида пак до "Авител" да чуя Dali Zensor 7. Според Вас има ли смисъл да чакам минимум месец да внесат от "Audio Arte" Klipsch RP-250F или не могат да се сравняват с посочените други две марки.
А за усилвателите ''Onkyo A-9050'' и  ''denon pma-720ae'' някой от вас може ли да каже нещо? Кой би бил по-подходящ за Dali Zensor 7. При описанието на  ''Onkyo A-9050''  е посочено следното:
 '''Интегриран Stereo усилвател с вграден Wolfson 192kHz/24-bit DAC с класическо аналогово звучене."
Това означава ли че няма да ми трябва външен DAC, когато слушам музика от лаптоп?

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #7 -: Март 08, 2016, 08:37:45 am »
Имам Zensor 3 захранени от стерео усилвател и не мога да кажа, че им липсва бас. Зависи кои какво иска да постигне и как възприема музиката, дали искаш системата  да "гали ушите ти" или да достигнеш децибелите в някои нощен клуб. Много важен елемент е акустиката на помещението в което се слуша музика. За мен на второ място след закупуването на системата идва разположението и акустичната обработка на стаята, разбита се до колкото е възможно и тогава започва заигравката с кабелите......Някои се оплакват от агресия във високите на Zensor серията, при мен няма такова нещо даже си звучат много спокойно. Имам система с Monitor Audio rs1, там първите 15,20 минути съм впечатлен и след един, два часа слушане на музика се чувствам уморен и се насочвам към power off бутона. За новите серии на Monitor Audio съм чел, че имат значителни подобрения спрямо старите и  нещата са изгладени. Най добре си вземи любимата музика с теб, разходи се по магазините, чуй няколко различни системи и си вземи това което на теб ти хареса. Успех!

BedVy

  • Гост
Re: Dali Zensor 7+ Onkyo A-9050 ?...
« Отговор #8 -: Март 08, 2016, 14:29:37 pm »
Ми аз обичам баса да го усещам като си пусна музика, да тресе. Зензор 7-миците като ги усиля достатъчно, че да усещам хубаво баса и високите почват да ми пробиват ушите, при новите песни дето ги дават по телевизията не става така щото записите са по-качествени явно, ама аз обичам да си слушам по-стари неща. Тоя усилвател Onkyo A-9050 не съм го слушал. Аз съм с Onkyo TX-NR 545 и си мисля че и двата са цифрови и ще звучат сходно. Някой по-компетентен от мен каже. Иначе с онкиото може от флашка да си пускаш музика и от 100 места общо взето, при истинското стерео май не може такива неща, поне така ми обясниха и може само от плейър да пускаш, което е досадно според мен и затова си взех ресийвър.