Автор Тема: Първи стъпки в "слушането" - Creek + Monitor Audio  (Прочетена 4631 пъти)

Неактивен Nikolay S

  • Публикации: 32
 Здравейте,
изключително съм радостен, че и аз най-после мога да се разпиша в този раздел. След дълги месеци четене и мислене сякаш на майтап за броени дни събрах първата си прилично свиреща ентри левъл система. Понеже до сега не съм притежавал подобна техника нямам голяма база за сравнение, но първите ми впечатления са за доста по-детайлен и обемен звук, доста по-голяма резолюция и възможността да се чуят дребни детайли които досега са ми убягвали. За системата на кратко:

 Усилвател: Creek Evo 50A (благодаря на момчетата от avguide за съдействието и изчерпателните отговори на всичките ми въпроси)
 ДАК: Ruby DAC
 ОТ: Monitor Audio Silver 2
 Кабел: Chord Clearway (може би временно)
 Източник: PC - Winamp - Wasapi - Optical

 В бъдеще ще допълня с подробности за нещата които в рамките на седмица промених по системата и кое как се отрази в звученето, както и ще се радвам на съвети от вас относно как да извлека максимума от сегашната конфигурация. Сега бих искал да спомена само един от основните проблеми с които се сблъсках, а именно изкарване на качествен звук от източника. Първоначално връзката между компютъра и дак-а я бях направил през USB,  но все имах усещането, че чувам звученето на звуковата карта, а не това на ДАК-а. След "малка" борба с WASAPI и настройките му + подмяна на USB с оптика звукът стана осезаемо по-плътен и жив. Не съм правил опити да върна USB връзката и да експериментирам отново с нея, но засега съм достатъчно доволен от настоящият вариант.
 Стойките още не съм ги запълнил с пясък, защото чакам да ми изсъхне лака на дървените апликации и нямам идея точно какви промени да очаквам след запълването.
 И понеже такава тема е безсмислена ако няма снимки, прилагам малко любителски от телефона ми:

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Първи стъпки в "слушането" - Creek + Monitor Audio
« Отговор #1 -: Март 12, 2016, 12:49:24 pm »
Честито!
Изглежда чудесно, вярвам, че така и звучи.
Най-хубавото е, че си доволен от крайния резултат.

Неактивен drpetar

  • Публикации: 239
Re: Първи стъпки в "слушането" - Creek + Monitor Audio
« Отговор #2 -: Март 12, 2016, 19:33:50 pm »
Честито! Със здраве да си слушаш системата! :) Изглежда много добре и вярвам, че и се чува много добре (rock)

Неактивен Nikolay S

  • Публикации: 32
Re: Първи стъпки в "слушането" - Creek + Monitor Audio
« Отговор #3 -: Март 13, 2016, 17:44:47 pm »
 Благодаря за пожеланията. Свири добре и става все по-добре от ден на ден, предполагам защото говорители до тук са работили не повече от 40-50часа и вероятно още се разсвирват (или аз привиквам). Скоро ще започна с малки промени и проби и ще споделям какви ефекти съм усетил (или не). Първи в списъка са подмяната фабричните пластини между терминалите на говорителите с мостове от кабела и запълване на стойките с пясък.
 Поздрави на всички и се надявам да получавам съвети и препоръки за подобрения :)