Автор Тема: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?  (Прочетена 6403 пъти)

Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?
« Отговор #15 -: Август 30, 2017, 22:27:27 pm »
Благодаря за предложението ivogmarinov, бих могъл да тествам и Нап200 със сигурност (имам ти координатите така или иначе). Относно комбинирането с усилвател от същата марка като дака/предусилвателя, да, синергията е гарантирана до няква степен. Имал съм Над3020, който няма много нужда от представяне, но той също е слаб, а и не е от ранга на другите компоненти, но въпреки това добър усилвател. Мен като цяло ми трябва по-агресивен звук, Над е малко балансиран за моите предпочитания. Сегашния ми усилвател бих казал, че покрива това изискване, но ако ми попадне нещо изгодно, заслужаващо си и се комбинира добре с дака, може би бих купил.

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?
« Отговор #16 -: Август 30, 2017, 23:08:57 pm »
Щом целта е постигане на по-агресивен звук е възможно в този случаи DALI да се окажат неподходящ избор. Все пак ОТ са тези, които определят до голяма степен звука на дадена система.

Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?
« Отговор #17 -: Август 31, 2017, 23:09:29 pm »
Ивайло, в никакъв случай не бих казал, че рубикон не могат да звучат агресивно, напротив, средните им честоти са доста изнесени на преден план, (ако това означава агресия) и да, с различни усилватели звучат различно - говоря единствено и само от моя гледна точка на база собствени наблюдения. Може би не звучат толкова, колкото др марки, които ти си имал възможност да чуеш, аз не съм имал такава за съжаление. Но със сигурност не мога да се съглася, че ОТ са главен фактор за определяне степен на "агресивност" в дадена система. Притежам тези ОТ от около 4г. преминавайки през 4 други различни марки и не бих казал, че съм направил лош избор. Знам че си любител на марката и ще радвам да споделиш ти с какъв усилвател ги захранваш. Поздрави.

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?
« Отговор #18 -: Септември 01, 2017, 08:52:13 am »
Дали могат да звучат агресивно? Знам ли, може и да могат, но като цяло не бих описал характерния звук на марката като агресивен със силна среда, точно обратното. Хора предпочитащи по динамичния и ярък звук определят DALI, като "slow". Разбира се всеки има свои предпочитания, това е напълно нормално и разбираемо, затова за мен има неща които ми допадат и такива, които не ми допадат, но никога не се изразявам това е лошо или не става. Преди време един дилър на аудио техника даде добър пример при сравнение на B&W и DALI. Той каза: представи си, че си в концертна зала, когато слушаш B&W все едно си седнал на първите редове, а когато слушаш на DALI си някъде по средата на концертната зала, аз предпочитам второто. Разбира се B&W са една от сериозните марки на пазара и ако не се лъжа са един от лидерите по продажби. Някои студия ползват тяхната 800 серия, има производители на аудио техника, които си тестват нещата на B&W, та всичко е въпрос на вкус. Щом според теб Рубикон има силно изразена среда ако имаш възможност чуй примерно KEF R300, ще бъде интересно сравнение. :)

Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?
« Отговор #19 -: Октомври 20, 2017, 23:28:22 pm »
Здравейте, тъй като за мен беше въпрос на време да се сдобия с компонент на Нейм (за щастие), в крайна сметка се случи - вече съм скромен притежател на 5si. Бих искал да споделя само няколко факта - тъй като имах възможността да чуя и 5i и само мога да кажа че разликата между двата е значителна, да не кажа шокираща. Резултата от тези 10 вата които има повече si е огромен във всяко отношение - контрола над целия честотен спектър е внушителен - тази квалификация ми се струва  най-подходяща. Чел съм доста за звученето, за контрола над ниските, за средите и тн, но едно от нещата които ме изненадаха и впечатлиха може би най-много са високите или по-точно тяхната "липса" - има ги точно и единствено когато е необходимо. Има рецензии на Whathifi, които не са много точни по една или друга причина, но тази за 5si по мое мнение си е абсолютно точна и тоя малък усилвател си заслужава суперлативите напълно.

Резолюцията която тези ОТ показват с този компонент е огромна и в същото време ненатрапчива. Завидно постижение на марката.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1830
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Nap 100 комбо с Dali Rubicon 2?
« Отговор #20 -: Октомври 21, 2017, 12:13:05 pm »
Честито!
А представи си, че това е едва първата стъпка в гамата на Naim Audio :)