Автор Тема: По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?  (Прочетена 2678 пъти)

Неактивен Dido1

  • Публикации: 14
Здравейте, искам да попитам по кой начин се свързава ресивъра към смарт телевизора. Може от чинчове, rca, оптичен, hdmi. Имат ли разлика в качеството. Главно клипове от Youtube искам да гледам и да ги слушам през ресивъра.

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Re: По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2017, 17:10:32 pm »
Правилният начин е да свържеш HDMI изхода на ресивъра/ако са два - изходът Main/ към HDMI входа на телевизора, означен като ARC. А всички източници на видеосигнал, които имаш, свързваш по HDMI към HDMI входовете на ресивъра. Примерно - сателитен или кабелен TV тунер, Settopbox, блурей или ДВД плейър, мултимедиен плейър, РС, и т.н.

Неактивен Dido1

  • Публикации: 14
Re: По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2017, 20:29:00 pm »
А ако искам да гледам филм от компютъра, изход от към ресивъра с чинчове ли да ползвам кабел, дали ще може да се ползва 5.1 от 2 чинча ( не знам найменованието на този кабел) или оптичен се ползва?
Тоест от саунд картата порта за слушалки изход към чинчове за ресивъра или оптичният, ако подържа саунд картата.

Неактивен Georg Mihailov

  • Публикации: 110
Re: По кой начин да свържа домашното кино с Телевизор?
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2017, 11:42:26 am »
Ако на видеокартата имаш изход HDMI, от него имаш и видео и цифров аудио сигнал за ресивъра. Като гледаш филм от компютъра, цифровият аудио сигнал по HDMI ресивърът трябва да си го разпознае и да го декодира като 5.1 - примерно Dolby Digital
Ако аудиокартата ти няма HDMI изход, а примерно Display Port, от него имаш само видеосигнал. Същото е и от SVGA изход на видеокартата. Не знам какви видео входове има телевизорът ти освен HDMI.
Изходите на аудиокартата трябва да ползваш, ако от видеокартата на  компютъра към телевизора ще подаваш видеосигнал, а от саунд картата към ресивъра - аудиосигнал. От изход за слушалки на саунд карта може да извадиш само стерео сигнал. Доколкото имам представа, саунд картите нямат оптичен изход, а имат цифров SPDIF изход, който е нещо като коаксиален. Т.е. на саундкартата имаш някакъв цифров изход, който прилича на изход за стерео мини жак, но не е такъв. Трябва ти преходник /кабелче/ - мъжко SPDIF/женско коаксиал. И към него вече включваш коаксиален кабел към коаксиален вход на ресивъра.