Автор Тема: Стерео система с неуточнен бюджет  (Прочетена 6371 пъти)

Неактивен ivaylo10

  • Публикации: 104
Re: Стерео система с неуточнен бюджет
« Отговор #15 -: Декември 12, 2017, 17:26:59 pm »
MANUTRADE MEMBER
5/10/062:24 AM
Sorry, but Dali loudspeakers are much too slow for Naim electronics: details, 3d sound but no PRAT at all. If you like the combo, you may be better with other amps.
I use to sell both brands and try them all.
В груб превод ще рече нещо такова:
Съжалявам, но ДАЛИ са много бавни за Нейм, имат детайл, 3Д звук, но няма PRAT, като цяло. (PRAT, начин по който се описва често звука на Нейм) Aко ти е харесала комбинацията, може да е по добре с други усилватели. Продавам двете марки и съм ги тествал...
Това е отрязък от форума на Нейм. Има и други подобни мнения, но сега не ми се рови. В един друг пост споменах, че DALI препоръчват усилватели с висок дъмпинг фактор. За Нейм е известно, че имат дъмпинг фактор от около 15-20 на 8 ома. Когато се сглобява дадена система си мисля, че трябва да се вземе под внимание какво препоръчва производителя. Виждаме, че има и хора, които са доволни от комбинацията. В крайна сметка наистина е важно човек да е доволен от постигнатото. Щом ще се харчат няколко хиляди лева за аудио система е най добре да си вземеш любимата музика с теб и да отделиш време за прослушване на различни системи, компоненти..
Не се вързвай на търговците да ти пускат демо дискове. Демо дисковете може да си ги слушаш след като си направил окончателния избор, нека тогава системата разгърне потенциала си.

Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Стерео система с неуточнен бюджет
« Отговор #16 -: Декември 12, 2017, 17:27:42 pm »
dpg, наистина ми е чудно къде намери тези преобладаващи мнения :). Дори на изложения понякога двете компании представят продуктите си заедно, а и във форума на Naim има доста потребители с високите класове колони на Dali...



Rudra, това може само да ме радва. Това което искам да кажа е, че не е популярна комбинация, най-често Naim се свързва с Фокал и ATC, рядко са в комбинация с Дали. Това че са били на дадено изложение заедно не ги прави автоматично популярна и предпочината комбинация. Имайки предвид, че имам точно такава комбинация, мисля че говори достатъчно къде точно съм намерил тези мнения. :) Но както и да е, не смятам да влизам в дискусия за нещо, за което със сигурност не съм толкова запознат, колкото ти

Неактивен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Стерео система с неуточнен бюджет
« Отговор #17 -: Декември 12, 2017, 17:38:28 pm »
Да, идеята ми не беше да захващаме спор, просто се учудих :). Иначе си напълно прав, това, че на някой дадена комбинация му харесва и дори това, че е популярна не гарантира нищо. Различните вкусове и изисквания към звученето на една система не се ръководят непременно от популярност. Това е просто насока за потенциално удачни комбинации.
Мнения са добре дошли, особено когато са добре поднесени.
Хубаво е, че Nikolay S може да види различни гледни точки и да си състави ориентировъчно мнение и някаква обща изходна позиция за изграждането на бъдещата си по-сериозна система. А това е идеята на настоящата тема :)