Автор Тема: Дилема между Dali Zensor 3 и Monitor Audio Bronze 2  (Прочетена 3148 пъти)

Неактивен b0rchy

  • Публикации: 23
Дилема между Dali Zensor 3 и Monitor Audio Bronze 2
« -: Февруари 08, 2018, 19:11:47 pm »
Здравей Стеф

Искам да те попитам тъй като и аз съм пред дилема дали да взимам Дали 3, или МА Бронз 2. Та искам да попитам как се справят тези букшелфи примерно за Денс и Поп музика. Просто немога да ги чуя и се страхувам да взема насляпо.
Иначе ще ги слушам с ресивър Yamaha.

Неактивен Steff

  • Публикации: 5
Re: Дилема между Dali Zensor 3 и Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2018, 23:23:45 pm »
Здравей,
не мога да дам адекватно мнение на въпроса, тъй като нямам опит с други колони. Също и не съм ходил да прослушвам различни варианти, а направо си взех тези. В началото, дори не ми харесваше как се чуват, но в последствие сякаш нещата се промениха. Производителят казва, че е необходимо време за да се разсвирят. В интерес на истината според мен точно със стиловете музика, за които питаш се справят добре.

Неактивен b0rchy

  • Публикации: 23
Re: Дилема между Dali Zensor 3 и Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2018, 01:48:25 am »
Много ти благодаря. И аз ще взимам на сляпо така че събирам колкото се може повече инфо за звука на Дали и МА Бронз 2. Знам, че е трудно да се опише звук с думи, но всички знаем как звучат тези стилове музика. Интересуваше ме главно дали имат достатъчно мощ за тези стилове музика. Иначе това което казваш с разсвирването е така. Трябва доста време да свикнеш с колоните и на тях им трябва време да свикнат с помещението и други неща. Аз съм имал предимно втора ръка колони и то подови доста по-мощни от тези букшелфи, но сега съм решил да взимам чисто нови и да правя домашно кино, но още незнам какво да взема за фронт.

Неактивен dpg

  • Публикации: 66
Re: Дилема между Dali Zensor 3 и Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2018, 10:59:22 am »
Имах щастието да притежавам сензор3 за около 2-3 години и ми се ще да не ги бях продавал, защото по времето когато ги имах, усилвателя ми не беше нищо особено - бих искал да видя биха звучали с този който имам в момента.

Слушал съм и бронз2 и мога да кажа, че също за цената си е много добра колона. Разлчно звучат двете, но според мен, човек няма да сбърка на който и да се спре от двата модела. Може би на сензора ще му трябва малко повече сила от колкото МА-то, но в никакъв случай не бих казал, че са кой знае колко взискателни откъм амплификация.

Любопитен факт е обаче ценообразуването в България и в UK на двата модела:
Zensor3: 320 GBP/550 Лв.
Bronze2: 280 GBP/650 Лв.

Активен Rudra

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1831
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re: Дилема между Dali Zensor 3 и Monitor Audio Bronze 2
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2018, 11:52:09 am »
Отделил съм мненията за колони в тази тема. Моля съобразявайте се с правилата и задавайте въпросите си на подходящо за целта място!