Автор Тема: Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения  (Прочетена 94114 пъти)

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ КАБЕЛНИ ОПЕРАТОРИ
http://www.cem.bg/public_reg.php?action=1


Когато не получавате нужното качество кабелните оператори са длъжни да ви дадат информация ,кога ще бъде възможно да бъде отстранен проблемът. И съответно ако има по-голямо забавяне е нужно да бъдете компенсирани за това съответно от месечната ви такса! А ако сигнал изобщо не сте получавали повече от 24 часа без да бъдете уведомени няколко дни преди това,тогава отново имате правото да изисквате компенсация за дните в които не сте гледали.
А причините за да е с лошо качество сигнала могат да бъдат много.Това че не са отстранили проблема,означава че е локален проблем и също така мисля че не само вашето качество на картината е влошена а и на вашите съседи и тези които са в близост до вас. Бавното отстраняване на проблемите говори че техниците или са не достатъчно квалифицирани или просто не си вършат както трябва работата! В такива случаи когато не предприемат нищо за подобряване качеството на теливизионния сигнал,пуснете жалба в комисията защита правата на потребителите!


Основно качеството на изображението зависи от качеството на входния сигнал. За да се разкрият възможностите на този телевизор обезателно се абонирайте за цифровите канали при вашия кабелен оператор. При сателитен приемник със SCART изход се извършва конвертиране на сигнала от цифров в аналогов (в сателитния приемник) и след това отново от аналогов в цифров в самия телевизор. Това е причината за лошото качество на изображението. Когато използвате вградения DVB-C тунер няма загуба на качеството при тези преобразувания и тогава ще разберете на какво е способен вашият телевизор. При ТВ каналите с нисък битрейт ще получите и ниско качество на изображението естествено.

Ползвайтe вграденият DVB-C (цифров кабелен)тунер - ще хващате всички програми за които не е необходима CONAX карта.

http://www.conax.com/en/press/newsarchive/2009/german-and-bulgarian-dtt-platforms-to-deploy-security-from-conax.html?newsitem=1

Ползването на CAM модул със слот за смарт карта  вместо външен цифров приемник (set-top-box) , има следните предимства:
1. Работа само с едно дистанционно.
2. По-малко кабели и включени устройства.
3. Осезаемо по-добро качество на сигнала през вградения тунер.

Поставяне на CA модул-поставяне на CA-карта
За да е възможно приемането на кодирани цифрови програми, в СІ гнездото на телевизора трябва да е поставен Common Interface Module (CI-модул) със CA-карта. CI-модулът и CA-картата не са включени в аксесоарите към телевизора ви. Обикновено може да се закупят от специализираните магазини или от кабелният ви оператор.

Поставяне на CA-карта в CI-модул
Първо- вземете фенерче и погледнете в слота на телевизора -дали няма някакви чужди тела вътре/хартиики,влакна/.Погледнете дали някое пинче вместо да е заострено има на върха си някакъв заосенък (подобно на главата на топлийка) защото ако има ,като вкарвате модула това пинче ще се закриви леко на горе и няма да влиза в модула. Евентуално ако има такива ги премахнете внимателно с пинцети.

1. Плъзнете CA-картата до ограничението в CI-модула, като страната със златистия контактен чип трябва да е обърната към страната на CI-модула, обозначен с логото на фирмата, предлагаща услугата. Дръжте CA-картата в посоката, указана със стрелка.
Модулът се поставя с лицевата страна( на която пише Conax) в посока обратно на екранния панел ,към задния панел и внимателно се притиска до край, има един момент на лека съпротива ,която трябва да се преодолее за да отиде до края.

Поставяне на CI-модул в CI-гнездо
2. Изключете телевизора и от контакта също. Внимателно плъзнете CI-модула с контактната страна напред в CI-гнездото. Логото върху CI-модула трябва да е насочено навън, гледано от задната страна на телевизора. Не прилагайтетвърде голяма сила. Докато плъзгате модула, не го огъвайте.
Не позволявайте на кабелните техници да поставят CA модула догато телевизора е включен-ще ви изгорят порта на телевизора/и ще се направят на ударени че вината не е тяхна!!!
Проверка на информацията от CI-модула
http://sharenkoto.org/blog/?p=378
CI-слот -вход отстрани на телевизора

A: Smart Card
B: Conditional Access Module
C: Common Interface Slot

Картата се слага правилно в слота и се изчаква няколко минути да обмени информация с телевизора, т.е. не зацепва от раз. За всички с по стари модели телевизори които нямат MPEG-4 декодер
Купувате и си поставяте това    NEOTION Pocket dTV Conax
http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php
После поставяте картата в него и пускате телевизора да сканира за програми.

След поставяне на CA модула ви подкарва само SD каналите а на HD каналите ви показва инфото - какво дават в момента, но като ги отворите - дава Кодиран Канал.
Това се получава ,ако модулацията на HD каналите е различна от SD каналите. Пробвайте да пуснете на "ръчно"  сканиране с различна модулация - QAM най-често е 256 за HD.

При колебания в напрежението CA-модула може да блокира и трябва да се рестартира!

CA модулите не работят по никакъв начин с тунерите. Това са отделни подсистеми. Щом отваря един канал, проблема не е в комуникация между модула и телевизора. Причината е някъде другаде. Най-вероятно в демодулатора или MPEG4 декодера. Също не е лошо да погледнете през интерфейса на CAM модула дали има налична оторизация за HD каналите. Разбира се ако от оператора ви кажат коя е. Но това не го знаят служителките от обслужването.


Трябва предварително да изясните в какъв стандарт върви шифроването на цифровите канали (Попитайте вашият оператор каква система за кодиране ползва - Betacrypt , Irdeto 1 , Irdeto 2, Seca 1 , Seca 2 , Viaccess 1 , Viaccess 2 , Cryptoworks , Conax , DreamCrypt , Nagravision 1 ( With Box Key ) , DG Crypt ). След това да закупите (струва от  порядъка на 100$) и поставите в TV модула за условен  достъп CAM (Conditional Access Module) за даденият стандарт.
В CAM модула се поставя картата за достъп, която се продава от оператора, осъществяващ предаването. Услугата за достъп до кодирани канали е платена.
Модула за условен достъп и картата изглежда примерно така  
 
http://en.wikipedia.org/wiki/CableCARD
Цифровия приемник хваща програмите, а CAM модула декодира заключените. В него се поставя смарт картата от оператора. Колкото до интерфейса на CAM модула - наистина външно изглежда като PCMCIA.(Поразпитайте кабелната да ви кажат каква кодировка ползват, за да си изберете съответния САМ-модул.
Просто е хубаво като се купува CAM модул да поддържа не само Conax картите (каквито са на Кейбълтел, а и другите стандарти).По-този начин ще могат да се гледат и програми от други провайдери (при условие че има вграден DVB-S2 тунер -Булсатком, ITV ...).
и си вземете САМ модул който подържа съответната система
http://www.mca-sat-tv.com/Cams.htm
http://www.sky-digital.eu/CAM.htm

Какъв приемник  трябва да си закупя за да мога да гледам цифрова кабелна телевизия на моя аналогов телевизор /не съм абонат/ ?
Кабелните оператори предлагат безплатни приемници/ако сте абонат/. А ако си закупите сами приемник от магазин е хубаво да знаете ,че в приемника има една "сим" карта, която се контролира от компютър  при оператора и ако не сте абонат веднага ще ви изловят./а ако сте абонат и не сте си платили таксите ще ви спрат  достъпа до каналите/.


Основната вина за хаоса в предаването на цифрова кабелна и ефирна телевизия носи комисията за регулиране на съобщенията!!!
http://www.crc.bg/
които трябваше да наредят на  Българският институт за стандартизация (БИС)
http://www.bds-bg.org/
Да напишат стандарти да излъчване на цифрова кабелна и ефирна телевизия. После трябваше да дадат срок от 1 година за изпълнението на тези спесификации от провайдърите.

Липсват ми DVB субтитри на някои програми или субтитрите са вградени/с черни ленти/
Ще обясня накратко за DVB-субтитрите какво означава на въпросните канали субтитрите да са вградени. Discovery-каналите, Animal Planet, Hallmark и 3-те AXN-а се излъчват официално от спътник с кодировка PowerVu(+). Има два начина за свалянето им - с много скъп DVB-S -> DVB-C трансмодулатор, който запазва обаче качеството и DVB-субтитрите, или с обикновен PowerVu приемник. След обикновения приемник  видеопотокът се взима заедно със субтитрите (така стават вградени в картината) АНАЛОГОВО от изхода на приемника и общата мацаница от видео + субтитри се цифровизира. За вградените субтитри трябва да "благодарите" на Булсатком...


ВИДОВЕ ТУНЕРИ
DVB-S (сателитен тунер) исползва QPSK, 8-PSK или 16-QAM, 33—38 Мбит/с
DVB-S2 (сателитен тунер, стандарт от 2004 г) исползва QPSK, 8PSK, 16APSK или 32APSK,
DVB-C (кабелен тунер) исползва QAM: 16-QAM, 32-QAM, 64-QAM, 128-QAM или 256-QAM,
DVB-C2 (кабелен тунер) исползва 16- до 4096-QAM,
DVB-T (ефирен тунер) исползва 16-QAM или 64-QAM (или QPSK) съвместно с COFDM и иерархическа модулация.
DVB-T2 (ефирен тунер, нов стандарт) исползва QPSK, 16-QAM, 64-QAM, 256-QAM.
DVB-H (ефирен тунер за портативни устройства).
DVB-SH (ефирен тунер за портативни устройства).


КАБЕЛНИ  ОПЕРАТОРИ
  • КЕЙБЪЛТЕЛ  При Кейбълтел HD каналите са с друга модулация-256Qam от нормалните пакети - 64 Qam. Затова опитайте да хванете автоматично нормалните пакети ,а после "ръчно" добавете HD - начална честота 170Мхц. скорост 6875 модулацията 256. Каналите ще трябва да си ги преподредите , вижте как става в инструкцията.
  • ТЕЛЕКАБЕЛ
  • ComNet
  • M SAT Cable    модул- CONAX Smit v 3.0    или  приемник- Topfield 7700HCCF
  • ДОБРУДЖА КАБЕЛ
  • СОФИЙСКА КАБЕЛНА КОМПАНИЯ
  • ЦИФРОВА КАБЕЛНА КОМПАНИЯ
  • BBC Kable
  • БЛИЗОО - бившият ЕВРОКОМ КАБЕЛ
  • КЕЙБЪЛ КОМ
  • С-НЕТ
  • НЕТ-1
  • ДЕЛТА
  • Центрум груп
  • ЕВРОКОМ ЦАРЕВЕЦ
  • ЕВРОКОМ-Национална
  • СКАТ
  • ИНТЕРБИЛД    приемник ESPEKTRA   http://www.telsey.com/homepage.asp
  • КАБЕЛ САТ Запад  
  • ИНТЕР САТ
  • ФОРЕЛ
  • КАБЕЛНА  ТЕЛЕВИЗИЯ ВИДЕОСАТ
  • N3
  • ТРАКИЯ КАБЕЛ  
  • ВЕСТИТЕЛ
  • RN Бургас
  • АРИЕЛ
  • ИНТЕР САТ Мездра     модул- Griffin      приемник- Deltaline DL-STB-C102
  • Михайлов TV - гр. Враца и региона
  • БАЦ гр.Петрич
  • Корес - ръчна настройка , начална честота 20000,скорост 7000,ID-1-ako сте ги въвел правилно ще ви изпише че има сигнал ,давате му да търси и ще хванете всичките цифрови ,SD и HD програми.

    http://www.premiumdigital.bg/bg/ppv/29/

    Превода-субтитрите и дублажа на много от чуждите програми се правят от "ДОЛИ МЕДИЯ СТУДИО" ЕООД
    http://www.studio-doli.com/

    При аналоговите всичко е наред, но при цифровите намира 93 канала, а в телевизора са запаметени 75. Липсват програми. Интересно, че с приемник закупен от оператора си хващам всичките цифрови програми без проблеми.
    Вината е в оператора. И други се оплакват от същото при различни кабеларки. Дължи се на директно трансмодулиране на пакети от спътника без промяна на параметри по тях и така става омазването (Ch No, Pid). Истината е, че голяма част от операторите свалят (пиратстват) директно Булсатком с цели транспондери. Нещата не са им настроени коректно, не знам някъде по pid или sid се объркват нещата, но някои канали се застъпват и т.н. и става каша. А с операторския приемник работи, защото те му преправят софтуера.
    Иначе нормална DVB-C кабелна с правилна NIT таблица и параметри на пакетите не би трябвало да прави проблем на телевизора ви!


    Проблем с губещите се канали на цифровата. Не ми запаметява всички програми от първият цифров пакет.
    Възможно е проблема да е от лоша връзка някъде по сплитерите в апартамента или в буксата към телевизора.


    При запаметяване на пакети с програми с времево изместване телевизора ми изтрива програми от първият пакет.
    Опитайте да настройвате Symbol Rate, QAM, PID-ове поотделно на всеки канал. Често в два пакета има канали с еднакви пидове и вградения тунер се шашка.


    Ако си купя един сет-топ-бокс примерно от е-бай дали няма да мога да гледам кодираните цифрови канали без да плащам допълнително за цифрова тв?
    Не-няма как да стане. Може да гледате само свободните некодирани програми. Всеки оператор използва определена марка приемник и всеки приемник си има мак адрес който се регистрира в сървъра на оператора. В случай ,че вашят приемник не е регистриран ,няма как да гледате кодираните програми. Кабелният оператор изпраща по кабелната мрежа фърмуер/софтуер/ до приемниците си с който оператора контролира кои програми може да гледате и кои не/според това за кои пакети сте платили/.


    В определени моменти - при рязка смяна на картината, например реклами, динамична смяна на цветовете, близък кадър от футболен мач и др. се получават дефекти и пикселизация - картината става на "квадратчета" за момент, след което се оправя.какъв е проблема ?
    Tелевизора ви няма нищо общо с този проблем - вината е изцяло на кабелния оператор и степента на компресия на сигнала. По принцип когато копресията е по-висока съответно качеството пада, а това особено се забелязва при рязка промяна на картината. Причината е, че компресията обикновено използва алгоритъм, който се базира на предишния кадър. Т.е. за да направите (декомпресираш)  следващия кадър трябва да имате предходния, защото следващия се описва само с това какво се е променило спрямо предходния (това разбира се е най-общо казано, има и други детайли, които няма смисъл да дискутираме тук). Затова при рязка промяна на картината разликите, които трябва да бъдат описани между два кадъра са твърде големи и поради ограничението за висока компресия се "закръгляват". Затова, когато има рязка промяна има и такъв дефект. Интересно е, че такъв дефект, макар и пo-рядко се забелязва на каналите, които по принцип би трябвало да са с максимално качество (bTV, Kanal1, ... ).


    ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ
    http://www.tvguide.bg/
    http://www.max2.tv/
    http://www.speshno.info/tv_main.php


    ФОРУМИ ЗА ТЕЛЕВИЗИЯ
    http://forum.predavatel.com/
    http://www.telemaniac.com/
    http://tvtv.bg/
    http://www.ekrana.info/


    ИНТЕРАКТИВНА ТЕЛЕВИЗИЯ - IPTV IPTV-то се приема с IPTV сет-топ-бокс.
    http://www.tivia.bg/#/home/1/
    http://www.neterra.tv/bg/
    http://www.megalan.bg/


    OНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ - WEB
    http://onlinetv.inbulgaria.info/
    http://www.antenata.com/


    Интернет сайтове на телевизии
    http://www.utv.bg/cat/cat_123.html

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #1 -: Март 03, 2010, 19:28:53 pm »
ТВ КАБЕЛНА МРЕЖА У ДОМА

Ако желаете да включите втори (трети) телевизор във Вашия дом и не сте специалист  Ви препоръчваме да следвате следните правила.
Има доста тънкости. Мрежата трябва така да се изчисли, че до всеки телевизор да достига ниво на сигнала >70dBuV. Когато телевизорите са повече от два се ползват не сплитери (:2) а елементи наречени Tap Off с различно затихване. За мрежа с повече от 3 телевизора ви трябва усилвател.
нужни са ви
 F-конектори                             Коаксиален кабел RG6                           F-снадка                                   Сплитер                      Гръмозащитник-/surgе protector/
       

Сплитера, дели сигнала на 2 на 3 на 4, зависи какъв е и освен ,че го дели внася сериозно затихване, особено при слаб сигнал на висока честота!
                                                               
 Екраниран галваничен разделител с гръморазрядник - предназначен предимно за кабелни мрежи, за намаляване на нежеланото излъчване на кабелната разпределителна система, за галванично отделяне на телевизионните приемници от нея и защитата им от електричен разряд в атмосферата - при повишаване на напрежението над 150V, вграденият гръморазрядник пробива и го ограничава на 60V .

и ако сигнала ви е слаб - усилвател за CATV.За да се избере усилвател, трябва да се знае до колко MHz е мрежата. По-малките мрежи (с по-малко канали) работят обикновено до 630MHz. Мрежите с по 70 и повече канала са до 862MHz.
http://www.tekom3.com/?81&02&965

 Галваничен разделител (изолатор, сепаратор), който да монтирате към кабела  (или кабелната). Защо – за да си предпазите техниката от изпушване. Защо кабелната е опасна? По кабела тече ток – 60 волта, за да може да се поддържа сигналът. Този ток офазява шасито на телевизора, съответно всички аудио и видео входове/изходи. Офазеното шаси от една страна, и зануленият корпус на компютъра, от друга, създават разлика в потенциалите и най-слабата точка по веригата гори. Това са малки, слаби токове – но достатъчни, за да изгори някой чип или платка. При някои гори основния чип на телевизора, но може и да е по-лошо – видеокартата. Затова – галваничен разделител на кабела. Струват 12-13 лв.
  Добре де, ами ако нямам кабелна, ами съм с обикновенна антена?  Въпреки че по кабела на антената не тече ток, тя е приемник и от електромагнитните вълни се индуцира такъв – малък, но достатьчен да ви скапе чип или платка. Решението – заземявате си антената – пускате един кабел, който да отива до земята и да влиза на един метър под нея, като го запоявате за планка, р-ри 25/25мм. Може да се заземи и за арматурите на блока. По-лесният начин според мен обаче е също с галваничен разделител. Ще възникне проблем обаче ако антената ви е по-стара, и кабелът не е коаксиален, а симетричен (мостов). В този случай галваничният разделител няма да ви свърши работа, остава вариантът със заземяването. Има и друг вариант (по-мързелив) – когато искате да гледате филм от компа на телевизора, махате антената от ТВ-то, свързвате го към компа, гледате, след което разкачате кабелите и чак тогава слагате пак антената. Аз така правя.



Правилно е да се използват Tap-Off елементи, а не сплитери, за да се компенсират затихванията и сигнала да достига до отделните телевизори с приблизително еднакви нива.
За изчисленията се вземат в предвид следните допускания:
- затихване на кабела за най-високата честота - 20dB на 100m;  ===> на всеки 10 м кабел има 2 дБ затихване

- затихване в правия канал на един двоен Tap-Off елемент - 2.5dB; 5dB,

- затихване в една връзка от F конектори и монтаж - 1dB. ===>Един кабел има два края - следователно два F конектора и монтажа им=1dB+затихването от кабела.Окислени проводници, маса и контакти на елемента

- затихване в правия канал на един единичен Tap-Off елемент - 1.

Допустимото ниво на сигнала на входа на един телевизор, за добра картина трябва да е в границите от 65-75dBuV.
За простота и нагледност съм избрал изходно ниво от усилвателя 100dBuV.
От направените изчисления се вижда, че при така подбраните елементи истинското ниво трябва да е около 90-95dBuV. TAP2 може да се замени с такъв на -16dB, а TAP3 с такъв на -12dB. Сплитера може да се замени с Tap-Off елемент на - 8dB, като директния изход отива към най-отдалечения телевизор.

Заговорихме за свързването. ВИНАГИ СВЪРЗВАЙТЕ КОМПЮТЪРА С ТЕЛЕВИЗОРА САМО АКО СА ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ МРЕЖАТА! В противен случай рискувате да изгорят, а вие да изгорите със 50-200лв (зависи от щетите). Освен това, редно е и телевизора, и компютъра, да бъдат включени на една и съща фаза (на един и същи бушон, на една и съща жица). Това, дето го разправят, че трябвало да са на един контакт, демек с разклонител, са глупости. Може да са на различни контакти, но самите контакти трябва да са на една фаза (бушон). Например, телевизора ви е в хола, а компа – в стаята, няма как да са на един и същ контакт. Но няма проблеми, защото контактите са на една фаза. Уверете се също така, че контакта, дето сте включили компа, е добре занулен. Проверява се с фазомер, а ако не знаете как става по-добре не пипайте ами викнете някой познат дето разбира.

И така, да преговорим каква е процедурата по свързването на компютъра с телевизора:

   1. Изключвате компютъра и телевизора от контактите.
   2. Свързвате ги с видео кабела.
   3. Монтирате си галваничен разделител на антенния кабел (или кабела от кабелната)
   4. Включвате телевизора и компютъра в мрежата.
   5. Пускате първо телевизора, след това компютъра.

Ако нямате галваничен разделител, след като си изгледате филма, или там каквото правите, отново изключвате и компа, и ТВ-то от мрежата, махате кабела пом/у им, включвате си антената и сте готови. Ако спазвате стриктно тази процедура ви гарантирам, че проблеми няма да имате.



milli_vanilli

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #2 -: Март 15, 2010, 14:31:42 pm »
Знае ли се при Булсатком защо не се отваря HD Discovery и какво означава услугата изисква се устройство с харддиск, не може ли по някакъв начин да се отключи или настрои канала,другите си работят?Техниците от Буласат въобще не знаят и вдигат рамене?

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #3 -: Март 15, 2010, 16:31:02 pm »
За приемането на HD програмите на Булсатком е нужен приемник различен от стандартният. Така,че ако си с приемника от стандартният пакет е нормално да ти изписва това съобщение на екрана.

milli_vanilli

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #4 -: Март 15, 2010, 20:33:55 pm »
Ми с HD приемник съм само discovery HD неще,просто ако някой е на този пакет или ако знае  някакви ръчни настройки да каже, в рекламата им им пише :изискава се устройство с вграден хардиск ама нердере логиката за хардиска за да гледаш Discovery ,че и техниците незнаят??

Danri

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #5 -: Март 18, 2010, 22:16:41 pm »
Защо питаш тук - за тези въпроси, може би само във форума на Булсатком  ;D
PS. Когато се интересувах от сателитна ТВ като вариант, видях, че  кой знае защо, умишлено форумът е допълващ информационно сайта на фирмата - като например вариациите на абонаментите ( само там можеше да получиш информация за многото варианти...).


BaHko_goTuHoTo

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #7 -: Април 02, 2010, 16:07:47 pm »
Neotion Pocket Recorder
http://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=el&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.fullhd.gr%2F2008-03-14-21-37-34%2Fmedia-players%2F3633-neotion-pocket-recorder-preview.html
Това какво ще рече? Разбирам само от картинката че може да се включва SD Card и мрежов кабел. Може да записва от TV ли? Пък виждам че става за моя TV.

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #8 -: Април 02, 2010, 16:11:54 pm »
Точно така-записва от телевизора. :) По-надолу в поста има списък на съвместимите  модели телевизори.

BaHko_goTuHoTo

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #9 -: Април 02, 2010, 16:20:19 pm »
http://translate.google.com/translate?hl=en&langpair=en|bg&u=http://www.neotion-pocket.com/npr/&prev=/translate_s%3Fhl%3Den%26q%3Dhttp://www.neotion-pocket.com/pocket_recorder.php%26sl%3Dbg%26tl%3Den - интересна машинка. Ако някой намери информация за продажба в България да пише. Нещо линка се разделя от правата черта.Копирайте

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #10 -: Април 02, 2010, 16:56:05 pm »

Bra1nSicK

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #11 -: Април 20, 2010, 00:35:16 am »
Коя според вас е най-добрата цифрова телевизия на територията на София. Какви са нейните предимства и недостатъци ?

venci79

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #12 -: Април 20, 2010, 00:54:49 am »
Коя според вас е най-добрата цифрова телевизия на територията на София. Какви са нейните предимства и недостатъци ?
сигурно ще да е CABLETEL ;)

LADA2107

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #13 -: Април 20, 2010, 09:57:02 am »
Здравейте, аз от мойта съм много доволен. По LAN кабел е и със set top box от тях.

начинаещ

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #14 -: Април 20, 2010, 16:27:48 pm »
Мисля, че са прави,в тоя ред на мисли да попитам аз, за какво  е тоя С – тунер  ???, като няма цифрова телевизия която да се приема свободно, и повечето /да не кажа всички/ оператори предлагат декодер, и тея дето ги имаме на тв-та стават излишни /изключвам себе си за момента  ;D/ ше ми  обясните ли......... или бъркам нещо  ???