Автор Тема: Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения  (Прочетена 94112 пъти)

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #30 -: Май 17, 2010, 10:26:07 am »
Аз се чудих защо ми спряха HBO-то през март а то какво било. Имало е ново предоговаряне.

Полската Комисия за защита на конкуренцията и правата на потребителя разреши на HBO Acquisitions да изкупи звете трети от HBO Central Europe, които досега принадлежаха на Компанията "Уолт Дисни" и "Сони Пикчърс". По този начин HBO Acquisitions, която досега се е занимавала предимно с разпространение на други канали (Cartoon Network, CNN International), вече ще има пълен контрол над тази фирма, която излъчва платени ТВ канали (HBO, Cinemax).

http://www.broadbandtvnews.com/2010/01/13/hbo-receives-polish-deal-approval/


Единствената причина да нямаме HBO HD са кабелните оператори.

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #31 -: Май 17, 2010, 11:43:10 am »
M-sat във Варна пуснаха още една 3D програма -станаха 2
http://www.3dsg.it/
http://www.hd-1.tv/

venci79

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #32 -: Май 18, 2010, 22:30:10 pm »
                                                        КейбълТел&Евроком се прероди в blizoo

Телекомуникационният оператор КейбълТел&Евроком вече има ново име - blizoo.

Новата корпоративна идентичност на компанията бе представено днес официално от главният изпълнителен директор на оператора Ищван Полони и главният маркетингов директор – Димитър Радев.

Новата визия е създадена от маркетинговия екип на компанията в сътрудничество с Лондонската агенция за дизайн и корпоративна идентичност – Сигъл & Гейл, които са работили за големи кабелни и сателитни оператори.

Паралелно с представянето на новата си визия, доставчикът на кабелна телевизия обяви, че планира да инвестира 50 млн. лева в модернизация и развитие на мрежата си през тази година.

Нашата амбиция е да преобразим не само фирмата отвътре, но и целия бизнес сектор на комуникациите и домашното забавление, каза Димитър Радев.

При представянето на новия бранд Ищван Полони обяви, че амбициите на blizoo са да се превърне във водещ цифров телевизионен оператор и в най-големия широколентов интернет доставчик в България.

В плановете за развитие на новата компания е заложено цифровизиране на повече от 80% от абонатите в страната до 2012 г. и предлагането на последните продуктови иновации в сектора.

Новото позициониране се базира на идеята да бъдем по-близо до клиентите и техните желания, да създадем по-емоционална връзка с тях. Целта ни е да сме последователни и иновативни, като предложим едновременно революционна промяна в отношението към клиента и революционно нови услуги. И за да не звучат тези обещания голословни, днес официално стартираме и новата ни услуга blizoo HD, обяви Ищван Полони.

blizoo HD е пакетна услуга, която включва над 150 канала цифрова телевизия и за първи път у нас цели 10 HD канала на цена от 45 лв.

Така абонатите на новата услуга ще могат да гледат излъчваното от БНТ Световното първенство по футбол в Full HD формат формат единствено в мрежата на blizoo. В пакета е включена и музикалната телевизия Planeta HD с различно от вече познатото съдържание. Абонатите могат да гледат и Eurosport HD, който излъчва ексклузивно тенис турнирите Ролан Гарос и US open, Тур дьо Франс и други големи световни спортни събития.

Другите HD програми в пакета са – световните лидери в жанра Discovery Showcase HD, National Geographic HD и History HD, Luxe TV – канал за луксозната страна на животa, Premium Digital Full HD с най-добрите и най-нови филмoви хитове на холивудските студия и лидерът в модният свят - Fashion TV HD. Десетата програма в пакета e Food Network HD – с вълнуващи кулинарни шоута и реалити програми - е със световна HD премиера на 22 май, a България е една от първите европейски държави, в които този атрактивен канал ще излъчва в HD благодарение на blizoo.

HDTV стандартът гарантира качество на изображението 4 пъти по-високо от традиционната телевизия. По-високата резолюция осигурява много по-детайлна картина, впечатляващ контраст и богатство на цветовете. Усещането за обемен звук се постига със стандарта Dolbi Digital Surround 5.1. Широкоформатното изображение в HD формат разкрива 30% повече от реалната площ на картината, като HD технологията допринася за плавното и напълно естествено на движенията.

Освен новия blizoo HD пакет, новата компания за първи път предлага на клиентите си и два пакета за цифрова телевизия с различно съдържание. Базовият пакет включва над 70 програми, а при абонамент за пълният пакет клиентите получават над 150 цифрови програми. Mесечната такса варира според пакета от 19 до 29 лв, но се предлагат в различни комбинации с ТВ, оптичен интернет и телефон, които позволяват значително спестяване на време, усилия и пари.

 

Компанията обяви, че ще предостави следващо поколение дигитално преживяване, с нов интерактивен цифров приeмник и новo поколение електронен справочник oще през септември 2010 г.

До края на октомври 2010 г. ще гарантира ултра високоскоростна интернет услуга в цялата им мрежа.

В плановете на оператора е залегната и целта до второто тримесечие на 2011 г. да предложи Video on Demand (персонализирано и разнообразно видео съдържание по поръчка само с дистанционното) на всички цифрови абонати.

От 2011 г. всичките ни абонати ще имат достъп до най-доброто не само ТВ, а и интернет съдържание на своя телевизор, благодарение на услугата “свързан дом” (connected home).

Oт септември 2010 г. компанията ще предложи Гаранция за инсталация на нови услуги в рамките на 3 работни дни от поръчката – в противен случай ще компенсираме клиента с 1 месец безплатно ползване на услугите.

Припомняме, че в края на октомври 2009 г., КейбълТел и Евроком бяха придобити от европейския фонд за дялово инвестиране EQT V (EQT), като общата стойност на двете транзакции възлезе на над 200 милиона евро

civica

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #33 -: Май 18, 2010, 22:42:26 pm »
Честито на печелившите !  ;D

Неактивен dr_slavov

  • Публикации: 133
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #34 -: Май 26, 2010, 23:16:06 pm »
От доста години съм абонат на Кейбълтел и съм много доволен от качеството. Ползвам цифровата им телевизия с вграден тунер на телевизора и мога да кажа, че не съм виждал по-качествена картина.(Говоря за телевизия).
Ще ги видим и новите. За сесега само негативи. Досега си гледах Дискавари и Евроспорт HD безплатно но ме отрязаха. Сега има 10 HD канала но се плащат. :(
 
Усещането за обемен звук се постига със стандарта Dolbi Digital Surround 5.1.
Не е хубаво да се почва с лъжи. Имам пуснат PPV HD и звука е стерео. Поне така ми го разпознава телевизора и рисивъра.
Ама изглежда ефектно Dolbi Digital Surround 5.1, а коло от стандартните потребители ще слушат това само на колоните на телевизора и ще се радват че имат 5.1. Аз мисля 99%.
Много е гадно като се прави реклама и се използва невежеството на хората.
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

flippy_gv

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #35 -: Август 02, 2010, 20:08:09 pm »
Не знам дали пиша на правилното място, но така смятам.. Ползвам цифрова телевизия от Софийска кабелна компания (СКК). Преди бях с дърт телевизор, и ползвах аналоговата, като си взех новия LCD 1080p си пуснах цифровата през DVB-C тунера. Не съм се обаждал на компанията, не съм почнал да плащам повече пари, нищо. Не съм взимал приемници от тях, просто си намерих цифровите канали през същия кабел, който ползвах и преди. А вчера, като си прелиствах каналите, останах зашеметен, като видях че са пуснали Eurosport HD, Discovery HD Showcase, National Geographic HD, Planeta HD. Всичките си работят без никакви проблеми и са с превъзходно качество. Пуснали са ги наскоро, защото последния път като си разглеждах каналите, ги нямаше. Плащам 16 лв на месец. Пиша, защото ми се струва че има нещо гнило.. Струва ми се, че не би трябвало да ги гледам. Има ли някой друг на СКК, и някой знае ли какво е положението.  :o

ПС. HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax, Hustler TV и там другите си ми ги дава като кодирани. Те не ми и трябват де, но HD-тата са ми напълно свободни.  ???

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #36 -: Август 02, 2010, 20:42:36 pm »
Ако наистина смяташ, че не е редно не ги гледай. :)
Хващаш ги защото оператора ти не ги е кодирал. Най-вероятно в накакъв момент ще ги направят кодирани и ще трябва да си вземеш карта и модул и да си плащаш.

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #37 -: Август 02, 2010, 20:48:10 pm »
Мда  винаги така се започва. Отначало са свободни....след 4-5 месеца ще започнат да ги кодират един по един. Разбира се ще оставят наколко свободни накрая за зарибяване на новобранците. После ще започнат да намаляват аналоговите програми в списъка ,докато ги спрат напълно през  2013година.

flippy_gv

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #38 -: Август 02, 2010, 21:30:57 pm »
Ясно. Мисля че вече ме зарибиха. Дано като ги кодират да не лепнат някоя извънземна цена като Близу - 45 лева. За мен, да давам 45 лева за 3 HD канала, които ще гледам от 10-те рекламирани от Близуу не е нормално.

А цифровата си е включена в цената, така и си пише на сайта на СКК - 100 безплатни цифрови програми. Тоест, не безплатни, просто включени в цената. За другите кодирани програми си има различни пакети, които се плащат отделно. А пък HD каналите ги няма никъде написани.

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #39 -: Август 03, 2010, 08:53:41 am »
Тя таксата ще си остане същата (вероятно за в бъдеще щех поискат още няколко лева за  HD програмите). Просто ще принудят абонатите си да преминат на цифрова ,като намалят списъка с аналоговите програми. После най-гледаните програми ще бъдат кодирани. Целта е да няма вече аванта за пиратски вързаните към мрежата.

Неактивен bozhidarg

  • Публикации: 126
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #40 -: Септември 03, 2010, 17:41:36 pm »
И аз така ги гледам на същата кабелна съм,и нд е супер.Имахме и TV+ ама са я гепили явно :)

venci79

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #41 -: Септември 16, 2010, 17:35:59 pm »
на мен пък от близoo идваха преди няколко дена да прекарат домашен телефон и интернет пакет с цифровата.оплаках му се на техникa че съм c техен CAM модул а нямам програмите от 10 до 21 канал. тои ме попита телевиора СОНИ ли е?казах да и ми каза че имало такъв проблем от няколко месеца обаче още не можели да разберат от какво е.и каза че го има само при CAM модулите свързани с телевизор сони.също ми каза да отида до офиса им и да кажа за проблема и те знаели и щели да ми дадат безплатен приемник докато отстранят този проблем.наистина в началото го нямах тоз проблем.от няколко месеца е така но тез глупави техници толкова ли не могат да разберат от какво се получава така. ???

amary

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #42 -: Декември 21, 2010, 16:10:38 pm »
От известно време ми смениха цифровия приемник с новия модел ADB-2840C, който поддържа HD телевизия. Той има 2 типа изходи към телевизор: SCART u HDMI. Koгато се свърже чрез SCART кабел - всички надписи по менютата са размазани, картината не е добра и веднага става ясно че това не е нужния интерфейс, а пък и той не поддържа HD програмите. В упътването пише, че декодерът изкарва образ само при настройка на резолюция 576i. Оказа се че може да се гледа и на останалите 3 резолюции (576р, 720 и 1080) дори при тях картината незначително се подобрява, но пък "Меню"-то блокира и не може да се извика. Тогава не се показват номерата на каналите,не излиза информация за програмите и на дистанционното единствено работят двете стрелки за превъртане на каналите 1 нагоре или 1 надолу.
     При свързване с HDMI кабел образът е идеален, но само за 2 секунди - след това излиза син екран със съобщение: "Има проблем с конфигурацията на HDCP връзката"и инструкции за ресетване на системата, които не дават никакъв резултат. Само когато превключа телевизорът на порт SCART - се появява телевизията отново с влошено качество разбира се. Прочетох че HDCP е система, която позволява да се гледа сигнала, без да може да се записва. ( http://blog.peio.org/?p=6279 ) Телевизорът ми има 2 типа HDMI интерфейс:
1. HDMI / HDCP (480p/ 576p/ 720p/ 1080i/ 1080p)    -  3 порта на зандия панел и:
2. HDMI  Ver. 1,3 + Deep Color   - 1 порт на страничния панел.
На всичките без изключение излиза само синия екран. Техниците сменяха и кабела и приемника и в един момент подкараха системата. За около 40 минути всичко работеше безупречно, дори менютата излизаха на 1080 резолюция, фокусът им "ковеше" и HD програмите се плейваха перфектно. После декодерът отново блокира и ... до там. За две седмици опитах какво ли не - без никакъв напредък. И телевизорът и приемникът не са записващи устройства и не става ясно защо се получава това. Техниците от кабелната ТВ твърдят че проблемът идва от телевизора, а техниците от щанда за телевизори и поддържащия сервиз са сигурни в обратното.
Моля ако някой се е сблъсквал с този косур или знае как да се пребори - нека сподели опит! Съседи които също като мен преди обединението на Близу са били към КебълТел и те имат проблеми. Приемникът ADB-2840C има опция за ъпгрет и може някога нещата да се изчитят в неясното бъдеще, но дотогава ...
Обмислям и варианта да си купя САМодул за смарткартата, защото имам на телевизора PCICIA card port - вместо да ползвам декодера. Но чета че там подводните камъни са още повече и вероятността за сработване е по-малка.
( http://sharenkoto.org/blog/?p=378 )

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #43 -: Декември 21, 2010, 16:31:00 pm »
Не става ясно какъв модел ти е телевизора.

amary

  • Гост
Re:Кабелна телевизия- FAQ, обсъждане и мнения
« Отговор #44 -: Декември 22, 2010, 09:09:51 am »
Телевизорът е LG LE-4500