Автор Тема: Сателитна телевизия  (Прочетена 10924 пъти)

abv

  • Гост
Сателитна телевизия
« -: Юни 14, 2010, 10:35:27 am »
Здравейте, имам нужда от малко помощ. Майка ми живее на село в Стара планина, където почти не може да се хване телевизия с обикновенна антена. Жената има нужда да гледа поне една българска телевизия - новини и някой сериал. Тъй ката тази материя ми е много тъмна, моля за помощ. Какво трябва да закупя и горе-долу колко ще излезне цялата работа. Струва ли си сега да купувам нещо, тъй като чета, че скоро ще се минава на цифров сигнал. Изобщо, ако приемам всякакви съвети и мнения. И пак повтарям, трябва ми нещо най-елементарно, не ми препоръчвайте НД приемници и подобни скъпи съоръжения.

Неактивен hristoslav2

  • Наказан
  • *
  • Публикации: 698
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #1 -: Юни 14, 2010, 10:48:22 am »
Най-добре е да се разходиш до офисите на DTH операторите и да поразпиташ за абонаментните планове и цените на оборудването. Прецени си коя оферта ще ти е най-изгодна и съответно ставаш техен абонат.
http://www.totaltv.tv/Total+TV/7/Total+TV.shtml
http://www.bulsat.com/tv.php

abv

  • Гост
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #2 -: Юни 14, 2010, 12:07:55 pm »
Благодаря колега. БНТ1, БТВ не се ли излъчват безплатно от сателит. Няма ли възможност с  малка чиния и някакво устройство да се хващат. Просто в този изоставен и от бога край няма кой да се занимава. Пак казвам, става въпрос да се хваща поне БНТ1 по някакъв начин. Много ми е нужна информация, тъй като не може да си представите какво означава да живееш в такъв район и единствената ти връзка със света да е радиото и някой стар вестник.

Неактивен lazarus18

  • Administrator
  • *****
  • Публикации: 1633
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #3 -: Юни 14, 2010, 12:21:53 pm »
Може да стане. Има доста канали, които се хващат безплатно. Може да потърсиш техника втора ръка. Инсталацията и настройките не са лесни ако нямаш опит, но и това се постига.
Не е нужно да се обвързва с оператор, но пак си направи сметката да не се окаже по-евтино с него.

abv

  • Гост
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #4 -: Юни 14, 2010, 14:47:51 pm »
Точно за това става въпрос. Молбата ми е, яко има подготвени хора във форума да ме ориентират какво да търся по магазините - колко см чиния, какъв приемник и т.н. За настройките ще му мисля по нататък.
Повечето от вас сигурно живеят в София или друг голям град и трудно ще ме разберат. Там няма доставчици, няма техници, нищо няма. Може би единственно "Булсатком", но не си струва само за БНТ да се взема цял пакет и да се ангажира възрастен човек, който специално да ходи на няколко десетки километра да плаща таксата.
Има и такива места в еропейска България, през 21-ви век, приличащи на острова на Робинзон. Знам, че звучи малко невероятно, но такава е истината.
Който може и иска да помага с конкретни мнения и съвети, ако няма, здраве да е.

zlatko

  • Гост
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #5 -: Юни 17, 2010, 12:24:39 pm »
@abv
БНТ1 не се излъчва свободно на сателит. Свободен е само БНТ Сат на 16Е. Общо взето български канали има основно на 3 спътника, на орбитални позиции 1W, 16E, 39E. На 16Е свободни са:

DSTV
София Кабел
BNT Sat
VTV
Fan TV
Balkanika Music TV
Folklor TV
EBF Бизнес
EKids

На 39Е:

TV SKAT
Planeta Folk
Kanal 3
The Voice

На 1W:

City TV
TV SKAT
Tiankov TV

Антена офсет 90-110см. ще е напълно достатъчна. Комплект с конвертор можеш да купиш за 50-70 лв. FTA  приемник можеш да закупиш за 50-80 лв. Поразгледай по форумите за втора ръка оборудване.

abv

  • Гост
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #6 -: Юни 17, 2010, 13:47:36 pm »
Благодаря, колега. Виж какво ми препоръчаха, дали ще свърши работа:
http://www.pazaruvam.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=498&category_id=43&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=26&vmcchk=1&Itemid=26
Чинията е малко по-малка. Освен това предлагат сателитни чинии Triax TD-78, които били доста по-добри, но са и доста по-скъпи.

zlatko

  • Гост
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #7 -: Юни 17, 2010, 16:57:19 pm »
Избора на антена зависи от теб. Колкото по-голяма/качествена - толкова по-добре. И с тази анттена ще приемаш, но ще имаш проблеми при лоши атмосферни условия.

abv

  • Гост
Re:Сателитна телевизия
« Отговор #8 -: Юни 17, 2010, 18:00:04 pm »
То че аз ще избирам се подразбира, но искам да събера колкото се може повече информация. До сега не съм се занимал със сателитна техника и предполагам, че ще ми е за последно.
Та на въпроса дали да е обикновенна чиния или Triax. Другото мисля, че горе-долу съм го уточнил.