Apr 302010
 

През Юли очакваме на пазара в Европа да се появят първите 3D-ready рисивъри на Denon. Това ще са моделите AVR1611 с очаквана цена 800 лв. и AVR1911 с очаквана цена 1000 лв. И двата модела притежават HDMI 1.4a repeater, което им позволявада пропускат 3D съдържание от подходящ Blu-ray плеър, към съвместим телевизор.  Освен това моделите поддържат HDMI контрол  и  Audio Return Channel (възможността по един и същи HDMI кабел да се предава звук и картина към телевизора, и да се приема обратно звук от телевизионния тунер).

Двата модела също така разполагат с 3D surround sound възможности – но преди да изпаднете в паника заради поредния новопоявил се формат, от Denon обяснават, че това е Dolby Pro Logic IIz – допълнително подчертани хоризонтални и вертикални пространствени звукови ефекти – за да се допълни изживяването от3D картината.

И двата рисивъра конвертират видео сигнал от аналогов източник към HDMI, използват автоматичната настройка на Audyssey, многопистов еквалайзер и Dynamic Volume, а също така и обновено екранно меню.

AVR-1611 е пет канален модел предлагащ 110Wпри 6Ω за всеки от каналите, четири HDMI входа и един HDMI изход.

AVR-1911 е седeм канален рисивър с мощност от 125Wпри 6Ω, ползва чип на Anchor Bay за видео скалиране и конвертиране, и предлага USB вход на предния панел за директна връзка с iPod или iPhone.

източник: http://whathifi.com

 Posted by at 09:19

  2 Responses to “Denon пуска първите си 3D-ready рисивъри за Европа през Юли”

  1. Чип на Anchor Bay за скалиране при толкова евтин модел! Звучи чудесно.

  2. То и в миналогодишните модели пак бяха с такива.
    Въпроса е с коя версия на чипа са по-ниския клас модели.