AV Guide Форум

Стерео => Усилватели => Темата е започната от: Славин в Ноември 01, 2019, 12:54:19 pm

Титла: Включване на стерео усилвател към система за домашно кино
Публикувано от: Славин в Ноември 01, 2019, 12:54:19 pm
Здравейте, имам ресивър Denon X4100 и тонколони Infinity Beta 50, център - Infinity Beta C250, задни - Beta 20, съраунд - Beta Es250 и два субуфера - Beta SW10 и SW12, доста четох във форума за ползите да си купя стерео усилвател, тъй като ресивъра има pre out за съжаление бюджета ми в момента е да кажем около 1000 лв., въпроса ми е има ли смисъл от такава покупка или да я отложа за по нататък когато имам по добра финансова възможност и ако си взема усилвател до тази цена би ли се подобрило звучението при музика, както и има ли значение дали усилвателя пак ще е на Denon или няма. Ако има смисъл ще бъда благодарен ако препоръчате някой модел до тази цена. От прочетеното разбрах че ще трябва да се помисли и за източника, но това ще е на следващ етап.

Благодаря предварително.
Титла: Re: Включване на стерео усилвател към система за домашно кино
Публикувано от: Rudra в Ноември 01, 2019, 13:11:10 pm
Здравей,
Не мисля, че има особен смисъл от такава покупка.
Една от причините е, че обикновено стерео усилвателите в такъв бюджет не са оборудвани с конкретен вход за интегриране в система за домашно кино - и вместо всичко да е удобно и лесно за употреба - по-скоро ще си усложниш живота с такова свързване.
Друга причина е, че ресивърът ти е от горния сегмент на средния клас и не съм убеден, че стерео усилвател в такъв бюджет би бил осезаем ъпгрейд от гледна точка на звука. Не казвам, че няма да има разлика, просто не съм убеден, че промяната би си струвала парите и усложненията.

Обикновено стерео усилвателите, които поддържат такъв тип интегриране, стартират по-скоро от около 2000-3000лв и нагоре.  В този бюджет така или иначе започват и по-интересните усилватели.

Марката на усилвателя по-скоро трябва да е съобразена с напасването с колоните и вкусовете ти от гледна точка на звука.
Вариант е, разбира се, да търсиш нещо на старо - но за рисковете и неизвестните при такава стъпка вече е говорено много пъти.

Успех!
Титла: Re: Включване на стерео усилвател към система за домашно кино
Публикувано от: Славин в Ноември 01, 2019, 13:14:37 pm
Благодаря за бързия отговор, ако предприема тази стъпка на надграждане ще е с по голям бюджет.