AV Guide Форум

AV Guide Форум => Моята система => Темата е започната от: p01s0n в Януари 27, 2011, 01:12:08 am

Титла: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Януари 27, 2011, 01:12:08 am
LED телевизор PHILIPS 40PFL7605H
Ресивър Onkyo 875
Събууфър B&W ASW 610
Център B&W HTM61
Предни тонколони B&W 683
Задни тонколони B&W 684
DVD Sony blu-rey

ето и едно клипче, ако някой го интересува...
http://www.youtube.com/watch?v=h7d7iWL6oUM
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: Sper в Януари 27, 2011, 01:17:47 am
Уха едни от най-добрите колони според мен. Браво да си слушаш музика и да гледаш филми с голям кеф.  ;D
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: vasilivanov в Януари 27, 2011, 01:24:13 am
Уха едни от най-добрите колони според мен. Браво да си слушаш музика и да гледаш филми с голям кеф.  ;D

Не само, едни от най-балансиращо звучащите, които съм чувал, за съжаление от 6 та серия не знам как е. Слушал съм 8 ма, която е зверски добра. Фаворит ми е B&W 805s.

Поздравления за приличната система. Надявам се, че и 6 та серия е сериозна като звук.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p100ynov в Януари 27, 2011, 02:21:04 am
С (изключително малък) риск да разваля кефа на собственика на системата, ще споделя, че според мен си личи, че по-скоро е обърнато внимание на външния вид на помещението, а не на създаването на добре звучаща система. Тук жените винаги пречат:) Едва ли, все пак, те (тя) са те накарали да си вземеш стоящи съраунд колони, вместо да инвестираш в по-добри фронт и център такива. Освен това съм сигурен, че и на тези отпред им е нужен мааааалко повече въздух, за да покажат това, което могат.

А това е за Васко Иванов:
Друже, ако си се возил на Mерцедес С клас, не давай мнение за А клас, нищо общо няма!
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Януари 27, 2011, 10:28:04 am
Не виждам какво лошо има човек да държи на външния вид на помещението. Хората със специално помещение за музика и кино се броят на пръсти. Обикновено единствения шанс да се разположи системата е в дневната/хола, където човек ще-неще трябва да се съобразява с много неща. Особено ако е семеен.
Тогава избора остава или да направиш система или не. Да преправиш изцяло хола си за слушане е невъзможно.
Представям си как обяснява на жена си автора, че трябва да махнат секцията и дивана, да накачат няколко пана и бас трапове по стените, да купят по-голям телевизор и да сложат само един килим и два стола в средата.
Такава е реалността и трябва да се съобразяваме с нея. Това се вижда и от поместените в сайта системи - само 2-3 са в помещение, което е позволило горе долу добре да се разположат колоните.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: vortexx в Януари 27, 2011, 10:30:01 am
Ихааа, изглежда много добре! Браво!
Тъй като аз имам Onkyo TX-SR705 мога ли да те попитам дали имаш корекции на честотите на еквилайзера?
Аз имам такива, но нещо не дават резултат при промяната и се чудя защо  ::) Дали нещо не съм забранил?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: PIP в Януари 27, 2011, 11:33:13 am
На мен много ми харесва стила на помещението и избора на ОТ. Аз винаги съм имал слабост към b&w. Пробвал ли си колоните с  ‚по-студено/твърдо‘ свирещ стерео усилвател?

Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: diannedel4ev в Януари 27, 2011, 14:25:32 pm
lazarus18 е прав за съобразяването, но какъв е смисълът от толкова много големи колони в тази малка стая ? Дори стаята да е направена само за слушане с всичко, както си трябва, здравият разум казва, че малки букшелф колони са правилното решение, според мен. :) Тази система може и да е добра, но за три пъти по-голямо помещение и около колоните да има метър въздух. :)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 27, 2011, 16:15:33 pm
Така да кажа най накрая нещо, 4е модераторчетата малко ме скастриха с тези латиници....
Не разбрах p100ynov какво искаше да каже с тези по добри фронт и център и стоящите тонколони?
И не съм много съгласен, че имат нужда от въздух за да покажат какво могат! Едва ли ще има разлика ако има повече разстояние между тонколоните и мебелите. Ресивър си е свършил добре работата с настройките от микрофона. Измерил ми е разстоянията и ги е намалил спрямо помещението. Ако помещението беше по голямо просто щях да ги усилвам повече това си е мое мнение. Аз не разбирам много просто имах възможност и преди 3 години си я взех тази система идеята не беше моя, а на мой приятел който ме надъха всичко почна от едни слушалки на B&W. Телевизора също не мисля, че е малък просто исках да е качествен можех и 50 инча да взема.
Единственото ми притеснение беше да не се изгуби субуфер когато правих ремонта, но всичко си е ок вече и съм мн доволен. Системата съм я слушал в 4 различни стаи с мн различно разположение и това ми харесва най-много. Тавана ми е окачен с каменна вата пода е със звуко и топло изолация за стените не останаха финанси дограмата е хубава и вратата е допълнително изолирана.  Ако можете да дадете идеи за подобрение на акустиката ? Имам нужда и от хубава звукова карта за компютъра креатив или асус? С hdmi кабел или с камбанки?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Януари 27, 2011, 16:36:38 pm
Нямаш ли цифров изход на компютъра сега? Вкарвай звука по оптика или коаксиален от компютъра и остави ресийвъра да декодира. Така ще си спестиш от излишно скъпата звукова карта.
Иначе всяка колони иска въздух около нея. Многото мебели в стаята също са проблем, но както стана ясно няма как да се покори цялото жилище на аудио системата.
p100ynov е имал предвид, че си сложил излишно големи колони отзад. В задните канали рядко има нещо, което да заслужава големи колони. Могло да сложиш 686 или 685 и да спестиш някой лев, които да вложиш в нещо друго по системата си. Например телевизора, който никога не е достатъчно голям. ;)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 27, 2011, 17:20:25 pm
Компютъра ми е свързън с ресивъра с hdmi кабел който го взима от видеокартата и тв-то е с hdmi кабел към ресивъра и по този начин имам и картина и звук към телевизора, но сега искам да си взема и отделна звукова карта и не знам дали да е с hdmi изход или с камбанки? За оптиката ми казаха, че не е по добър от hdmi. Оптичния се използва за по големи разстояния.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Януари 27, 2011, 19:23:14 pm
Логиката е следната. Хубава звукова карта се взима когато искаш самото декодиране и обработка на звука да става в нея и по аналогов път /камбанки да кажем/ отива в ресийвъра, който само усилва сигнала.
Когато вържеш компютъра с оптика, коаксиален и HDMI кабел, компютъра подава цифров сигнал км ресийвъра и тази обработка става в него.
Ъпгрейд ще има ако звуковата карта е по-качествена от ресийвъра. Има такива карти, но дали упражнението си струва е леко съмнително.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: diannedel4ev в Януари 27, 2011, 21:14:28 pm
p01s0n, щом така ти харесва и си доволен, не е нужно да подобряваш акустиката, но ако има елементи в звука, които се натрапват и те дразнят би следвало да изясниш какви са, за да се помисли какво би могло или не да се подобри.  :)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p100ynov в Януари 27, 2011, 21:36:57 pm
Не може да не си съгласен, че колоните имат нужда от въздух около тях, за да свирят добре. Това не е мое твърдение, за да има нужда да се съгласяваш с него. Това е закон... и не съм го писал аз:)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 27, 2011, 22:00:51 pm
добре, но дали можеш при слушане да направиш разлика когато има въздух около колоните и когато няма?
Аз тези мебели ги имам от 1-2 месеца преди тожа бях само с едно шкафче и имаше мн въздух и място, но разлика не правя никаква !
А за акустиката преди ме дразниха различни шумове на дограмата на чашите на шкафове когато съм слушал силно сега тези излишни звуци ги няма и за мен се слуша перфектно
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p100ynov в Януари 28, 2011, 00:15:26 am
Колега, нямам идея дали си чел специализирани издания като Stereophile или Hi-Fi Choice.
Там винаги обръщат голямо внимание на разположението на озвучителните тела, на които правят ревю, ама наистина голямо. По-важното все пак е, дали ти правиш разлика как ти свирят колоните като ги местиш 2-5-10 сантиметра напред или назад. Аз лично съм си играл много с разположението на колоните, които са минали през мен, и вярвай ми, и 2 сантиметра правят разлика. Ако твоите ги местиш и нищо не се случва.... странно:)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: hgi в Януари 28, 2011, 00:34:35 am
вярвай ми, и 2 сантиметра правят разлика.
съгласен, и при мен е така, колкото и да не ми се вярваше... сериозно наместване падна :P
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: diannedel4ev в Януари 28, 2011, 00:53:43 am
Почти ми писна да обяснявам колко е важно това. Една минисистемка да разположиш правилно в подходящите условия ще звучи по-добре от десет пъти по-скъпи, набутани по ъгли, до стени, до шкафове и в шкафове, на голи паркети, на плочки, задушени от куп мебели, отразени от латекси и т.н. Цялата работа отива към хвалба с марки, големини и мощности, и твърде далеч от изграждане на балансирана, качествено звучаща система. Никакви скъпи кабели и компоненти не могат да подобрят звука на неправилно подбрани, спрямо помещението и поставени в неподходяща за звука среда озвучителни тела.  :)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: bozhidarg в Януари 28, 2011, 01:32:38 am
Точно при мен  така е набутано ама няма къде да ги слагам и на тоя паркет нищо не става,сега ще слагам килим поне някакъв  :-[
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: maxrev в Януари 28, 2011, 11:53:26 am
Системата не е лоша, ОТ ,особено фронтовете ,сами по себе си ,дори са прекалено добри за НТ,задните както стана вече въпрос са ненужно големи,но пък лошо няма,щом така е решил собственика дето си ги е харесал и плащал .В крайна сметка голямата паница и малко може да събира  ;D.Колкото до мястото ,жалко наистина ,че няма повече за да се разгърнат ОТ ,но какво да правиш реалности на битието.Все пак във връзка с критиките за разположението,въздуха и т.н.,съгласен съм напълно,но с уточнението че това е жизнено важно за добрия звук когато се отнася до разположението на само две ОТ за слушане на музика.Тогава разликите в звука при различно разположение са ясно доловими ,драстични дори ,за какъвто и клас система да става въпрос.В случая обаче мога да го разбера човека защо не намира кой знае какви разлики.Все пак имаме 5 ОТ + суб.Като слуша музика от най-нормално СД ,която е записвана в два канала в крайна сметка рисийвъра я разпределя да се чува във всички ОТ едно и също, т.нар. многоканално "стерео"/чиста фикция /,като калибровъчната система/там одисей,ипао или каквато е там според търговската марка/ се грижи звука да стига до зададеното място като съобразява нужното закъснение и ниво според разположението на ОТ.Та каква фрапираща разлика трябва да има в случая в 16 кв. пълни с ОТ-сядаш на дивана и звучи там.При симулираното многоканално стерео така или иначе за каква сцена и т.н. дъра бъра става въпрос.Може би слушателя трябва да е на сцената,до втората цигулка или рамо до рамо със соло китариста ? При филми същата работа,да не би като иде човек на кино някой специално да му настройва звука за неговото място?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Януари 28, 2011, 12:32:05 pm
В киното ако си забелязал, няма само 5.1 колони. Ако седнеш в средата на реда съраунда е доста добър. Това не значи, че в домашни условия няма как да стане и по-добър, но си трябва специално помещение.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: VB studio HI-FI в Януари 28, 2011, 14:40:08 pm
Системате е чудесна и с радост да си я ползвате.  :)

Всяка многоканална система има стерео режим, така че изискванията в това отношение са едни и същи.
Много често се подценяват многоканалните системи. Ако ползвате DVD-AUDIO, SACD... тоест многоканален звук,
направо си е задължително да имате еднакви и то големи тонколони. При тези формати задните тонколони не са за ефекти само, а са пълноценни, като това го има и в новите формати и в много от филмите в стандартните. Проблема е че е скъпо удоволствие.
Да, наистина при чисто стерео, музикалната картина формира тримерна виртуална сцена и разположението е ключово за добър резултат! Това обаче го има и при многоканалните, дори става по сложно, защото телата са много повече и това наистина може да създаде акустични проблеми. Да не пропускаме че и във филмовата музика пак имаме моменти с чисто стерео.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 29, 2011, 20:08:05 pm
Аз винаги слушам All Ch Stereo.
Как е правилно да са поставени тонколоните?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: VB studio HI-FI в Януари 30, 2011, 13:02:18 pm
 ;) Значи на практика НИКОГА не слушате СТЕРЕО! Това е жалко.

Този режим е подходящ за парти, когато хората са навсякъде, за да се озвучи по-голяма зона.
Един вид "осакатяване" на музиката за сметка на купона. Макар че не виждам реална възможност за
такъв купон при вас. Ако искате да слушате стерео записи в многоканален режим,
то си има съответните DSP режими, където от записа се извличат данни, които се разпределят между каналите,
но и това е една съсипия.

По-добрият вариант е с шпайковете, защото можете да регулирате евентуална денивелация,
а и контактната повърхност е по-малка. Само че можете да поставите под тях спец. тапи,
които да предпазят настилката от повреди (ако е такава).
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 30, 2011, 15:17:25 pm
От скоро слушам стерео, но имам един въпрос. Когато дам ресивъра на стерео ми работи и суббуфера. Сега го слушам на директ и ми звучат само предните 2 колони. Да правя голяма разлика когато работят само 2-те колони качеството е мн по - голямо и дори и без суббуфера да работи имам чувството, че е включен.
От къде мога да си взема такива тапи? Няма ли някой сайт от където мога да си ги поръчам?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: popcornhour в Януари 30, 2011, 16:20:02 pm
Ето въпросните "тапи".
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29984

Тонколоните са ти достатъчно добри за звучат добре на музика и без събуфера.
Все пак е въпрос на проби и настройки да си види дали със включен събуфер, който да поема най-ниските честоти няма да е по-добре.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: VB studio HI-FI в Януари 30, 2011, 22:45:31 pm
От скоро слушам стерео, но имам един въпрос. Когато дам ресивъра на стерео ми работи и суббуфера. Сега го слушам на директ и ми звучат само предните 2 колони.

Когато е в директен режим, сигнала не минава през DSP (цифров звуков процесор). Тоест това е максимално доброто решение за стерео при ресийвърите. Дори ако сте в стандартен стерео без директ, сигналът DSP е просто изключен, но все пак минава от там... тогава можете да ползвате суба + корекции, защото сигнала към него е позволен. Разликата обаче е в полза на директ режима, особенно когато имате пълноценни фронт тонколони както са вашите.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 30, 2011, 23:13:27 pm
Ами чудя се ако си взема усилвател за да слушам стерео дали ще е мн по добро качеството с него от колкото си ресивъра? Можеби не си заслужава ?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: VB studio HI-FI в Януари 31, 2011, 00:34:11 am
Ами чудя се ако си взема усилвател за да слушам стерео дали ще е мн по добро качеството с него от колкото си ресивъра? Можеби не си заслужава ?

Вече има такава тема.
Заслужава си само ако си изградите отделна стерео с-ма с усилвател + цд + кабели....
Иначе варианта в който се ползва преда/процесор на ресийвъра + крайно стъпало не е оптимален.
Вариант е интегриран усилвател с директен вход, който като му се подаде сигнал от процесора работи като крайно стъпало за фронталните тонколони при кино, а нормално, когато слушате стерео (и си превключите съответния вход - цд напр.) си работи като пълноценен стерео интегриран усилвател. Тоест той ще захранва фронталните тонколони и при двата режима, но в стерео ще си ползва своя предусилвател, а не този на ресийвъра.
Така би могло да се подобри нещо, но едва ли с продукт до 700лв. подобрението ще е пропорционално на похарчените средства. Напр. ако ресийвъра ви е около 2000лв, не очаквайте чудо с интегриран амп за 500-700лв.
Може би малко по-добре, но и не е задължително. Трябва да тествате, ако има възможност.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 31, 2011, 09:12:08 am
Усилвателя смятам да е около 2000 лв може и малко повече ще чакам някоя промоция :)
Понеже ми е мн трудно да разбирам някои работи които пишеш за което се извинявам, защото съм малко неук на тази тема и ще попитам пак дали може кабелите от тонколоните да са си вързани към ресивъра и после усилвателя просто да го вържа към ресивъра и да си слушам стерео да не ми се налага кабелите от тонколоните да ги вързвам към усилвателя? Другия ми въпрос е, че отзад на тонколоните има 4 букси, а аз използвам само 2 за какво са другите 2 ?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 31, 2011, 09:17:36 am
И какво имаше предвид с тестването, ако имам някой познат или приятел да дойде с неговия усилвател да видим каква ще е разликата? Понеже нямам такива познати мисля да отида до София в някоя зала да послушам и да харесам
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: dimitar_genchev в Януари 31, 2011, 09:44:38 am
Съветвам те да прочетеш внимателно тази тема (май не я цитирам за първи път)

http://www.avguide.bg/?page_id=230

тя отговаря на повечето въпроси.
Пиши от каде си  да видим дали някой може да помогне да си чуеш колоните със стерео усилвател.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Януари 31, 2011, 09:49:51 am
Мерси за темата ще я прегледам! От Бургас съм
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Февруари 14, 2011, 23:37:20 pm
За какво са тези дунапрени дето се слагат в тонколоните, че и аз имам ама какъв е смисъла от тях ?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: maxrev в Февруари 15, 2011, 13:30:28 pm
 Точно за да запушваш порта на басрефлекса,тая дупка дето си я показал.Пробвай,ако ти хареса със запушен порт,в което се съмнявам ,може и така да се слушат.Ще симулираш ОТ със затворен обем  ;D.Принципно батките разбирачи,дето чуват отчетливо свистенето на порта и не ги кефи ,слагат подобни работи.Нормалните хора ,които слушат музика не се вълнуват от тези неща.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 08, 2011, 00:57:34 am
Днеска ми дойде ротелчето от Германия мн зор видях докато го вържа....
Когато го свързах и включох от ОТ се чуваше едно праштене мн се шашнах изключих всичко сменях букси и накрая пак пращеше.... Оказа се, че HDMI кабела от компютъра към Onkyо-то прави тези смущения и оставих свързани само CD player-a, ресеивера и Ротела послушах доволен съм :) Сега остават 2 проблема които не знам как да ги реша.
Единият е, че има много малки смущения чуват се само ако си сложа ухото на ОТ и тези смущения и трептения се предават когато е включено осветлението, а когато е изключено изчезват..... Интересува ме с един друг захранващ кабел дали това ще изчезни дори и при включено осветление? Или трябва да се направи нещо друго? Другото нещо което ме притеснява е, че сега не мога да гледам филми от компютъра. Мисля си за 2 решения на проблема които не съм сигурен дали ще се получат едното решение е да си взема друга звукова карта с оптичен изход и ако предам сигнала по оптичен кабел до ресеивера тези смущения пак ли ще минават по него и директно към телевизора HDMI кабел. Второто решение си мислих да гледам филми от флашка да включа към телевизора и от телевизора да пусна коаксиален кабел или какъвто може за да дам звук от тв-то към ресеивера, но ме притеснява да няма смущения от телевизора.............
Много ще съм благодарен за малко помощ не съм очаквал, че е толкова притенциозна тази техника или аз нещо не правя като хората  ::)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: dimitar_genchev в Април 08, 2011, 10:14:05 am
HDMI кабела ти може също да прави смущения ако не е хубав. Преди ротела имаше ли ги тези всички проблеми?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 08, 2011, 15:29:07 pm
Ми не преди Ротела ги нямаше тези проблеми....
HDMI кабела не е кой знае какво немски е на Hama взимал съм го от технополис, но пробвах и с коаксиален кабел пак има таквива смущения иначе само дискове като слушам е перфектен звука.
Друго нещо което ми прави впечатление е, че когато включа Ротела без да съм включил ресеивера пак има такива смущения и когато включа ресеивера изчезват :)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p100ynov в Април 08, 2011, 18:05:19 pm
Колега, няма ли да напишеш нещо повече за звука след добавянето на Rotel-а? Само "доволен съм" ли? Помня, че бяха сериозни вълнения...
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 08, 2011, 20:28:18 pm
Ами от както съм го свързал вчера да съм слушал не повече от 2 часа не ми е останало време. За това и не съм писал нещо повече :) Има много голяма разлика преди Ротела и след него. Звука е как да кажа...доста по чист и ясен звуците се чуват с доста по големи детайли, ако мога така да се изразя. Вокалите се чуват много ясно направо ми влизат в мозъка.... Ниските също са доста по плътни
Ето това звучи нечовешки Vaya con dios - What's a woman
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 12, 2011, 21:49:23 pm
Някой знае ли как да премахна смущенията от компютъра понеже като го свържа с ресивъра и колоните почжат да издажат един специфичен звук, а когато откача HDMI кабела и този звук изчезва. Интересува ме някой знае ли каква и причината и как да свържа компютъра към ресивъра за да гледам филми без да има смущения, ако някой знае ще съм му много благодарен да го спедели? Чудя се дали смущенията не идва от звуковата карта, но ме притеснява като я сменя проблема да си остане и да съм дал пари за нова звукова карта на празно. Възможно ли е, ако свържа с оптичен кабел ресивъра това смущение да изчезне? Как да разбера каква е причината за да я отстраня? Смущенията се придават както от HDMI кабел така и от стерео жак-а.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Април 12, 2011, 22:20:58 pm
Може би проблема е в тоците. Как са свързани уредите към мрежата? Имаш ли вкаран кабел на цифрова кабелна в телевизора?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 12, 2011, 23:00:53 pm
ами телевизора ми е вързан към ресивъра само с една букса пише digital на тв-то а на ресивъра коаксиал in. Тв-то е свързан с цифрова телевизия на булсатком с HDMI кабел и няма никакви проблеми и смущения, но свържа ли тв-то с HDMI кабел към телевизора или директно към ресивъра се получават смущенията.... Поръчал съм захранващи кабели и за ресивъра и за ротела, но не мисля, че това ще помогне понеже проблема идва от компютъра, а не от контакта поне така си мисля
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Април 12, 2011, 23:18:20 pm
А я все пак опитай да махнеш всички кабели, водещи към телевизора и опитай пак.
Опитай да включиш всичките уреди в един токов кръг/контакт.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 12, 2011, 23:47:24 pm
Ами не мога да ги включа всички в един разклонител. Пробвал съм като махна всички кабели водещи към телевизора и няма ефект. Имам два двойни контакта на тази стена на шнайдер и 2 разклонителя на белкин и си мисля да пробвам като дойдат захранващите кабели да го сложа единия на компа да видя дали ще има разлика, ако няма май ще се взима някоя медия..... може да препоръчате нещо ?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: dimitar_genchev в Април 13, 2011, 00:02:13 am
А проблема с лампите оправи ли се ? Вместо да гадаем иди в Киров и вземи един филтър за тест ще ти дадат, май и без депозит и пробвай .Нещо около ротела не е наред и мен доста ме съмнява именно ел. мрежата. А относно плеара взимай без да се замисляш ,ще се родиш ,най добрите са Попкорн и Дюн ,аз лично ползвам Дива но по принуда :) от Попкорна съм по доволен.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 13, 2011, 00:04:14 am
Ами дай някой линк да ги видя?
Проблема с лампите не се е оправил, ще видя дали ще се оправи със захранващите кабели. Тука в Бургас дали се предлагат филтри от Киров или само от София ?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Април 13, 2011, 00:29:52 am
Плеърите ги в магазина:
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=categories.view&category_id=191

Виж ако свържеш компютъра с оптика към ресийвъра какво ще стане. Така ще ги разделиш галванично, но пък ще загубиш HD звука.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 13, 2011, 00:40:55 am
А има ли смисъл да се свърже към мултимедията и дак?
И някой нещо знае ли за тази мултимедия http://iskampc.com/dvico-tvix-hd-m-6500a-multimedia-player.html
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Април 13, 2011, 00:56:44 am
Какъвто и мултимедиен плеър да вземеш ще трябва да разчиташ на друго устройство за DAC, а от плеъра да вадиш цифров звук.
Цитирания плеър е добър модел от близкото минало. За съжаление ако изобщо се продава е със старото поколение процесори. В момента, тези от линка, който ти дадох са с най-новите процесори, които са 2-3 пъти по-бързи и мощни.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 13, 2011, 01:00:10 am
значи дак-а го прави от цифров в аналогов и ще трябва и дак да се взима?
А щом тези са по добри, бързи и мощни значи някой от тях ще е, но по какъв критерий да ги сравнявам и избирам ?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: lazarus18 в Април 13, 2011, 01:16:49 am
Ти сега не ползваш ли компютъра за плеър и от него с HDMI към ресийвъра?
По същата схема връзваш и плеъра. Ако ще има разлика във звученето ще е към по-добре.
Кой от плеърите да вземеш е по-скоро въпрос на бюджет и външен вид. Всички ще ти свършат работа.
Можеш да вземеш модел с вграден BLu-ray и да разкараш сегашния си. Ще има перфектен HD плеър и BD плеър в едно - Dune HD MAX.
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 13, 2011, 01:20:08 am
И аз него харесах ама мн скъпичак трябва на изплащане да ми го дадат  :P
Компютъра вече не го ползвам понеже от както сложих Ротела стават някакви смущения като свържа компютъра с ресивъра и сега само дискове записвам, но ще взимам мултимедия, че не мога един филм да гледма вече цяла седмица, а по нататъка ще взема и един дак, но не знам какъв като му дойде времето ще го мисля сега да харесам мултимедия, че е най-спешното за момента
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: Rudra в Април 13, 2011, 01:23:19 am
ДАК (цап) e цифрово-аналогов преубразувател. Дак имаш и в звуковата карта на компютъра, и в рисивъра, и в бъдещия медия плеър.
Въпроса е колко качествен е този дак!

Даковете, като външни устройства струват от няколко стотин лева, до няколко хиляди лева - в зависимост от това на какво ниво са.

С други думи външният ДАК би трябвало да звучи доста по-добре от дака в рисивъра, в компютъра или в медия плеъра ти. Колко добре ще звучи конкретно - зависи от това какъв ДАК ще вземеш, и как ще се напасне той към останалите ти компоненти.

Външния ДАК не е задължително устройство - особено в случай, че имаш рисивър - той е просто вариант за сериозно подобрение на звука!

Относно шумовете при връзка с компютъра - често компютрите(особено ако не са с особено качествено захранване) внасят подобни смущения. Те могат да се дължат на най-различни неща - като се почне от самото захранване на компютъра, мине се през некачествени кабели и се стигне до конфликт на масите и ел.инсталацията.

Това, което ти препоръча  lazarus18, е най-простия и удобен вариант - вземи един оптичен кабел и опитай с него - така поне ще изолираш чисто токовите смущения.

Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 13, 2011, 01:29:50 am
Rudra: Няма нужда от цитиране на предходния пост!

И аз за този вариант си мислех с отпичния кабел, но нямам изход за оптика и си мисля с някаква допълнителна представка която да има изход за оптика.
За захранването на компютъра когато го взимах ( преди 2,5 години) беше най-скъпото и е 1200 вата кабелите в кутията също са добри и причината за смущенията може да са много за това, ако не се оправи с оптиката ще взема мултимедия :)
мерси за съветите ще пиша да кажа какъв е резултата след няколко дена  ;)
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: dimitar_genchev в Април 13, 2011, 09:50:30 am
Като минеш на HD плеар ще си оправиш киното , но проблема със смущенята от лампите остава трябва и за това да помислиш , захранващите кабели ако имат филтр може и да помогнат .Много е вероятно обаче при смяна на захранващите кабели проблема да остане , защото това не проблем породен от самия кабел а е проблем на ротела и твоята ел. инсталация ,щом ротела е изряден остава инсталацията .
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: dr_slavov в Април 13, 2011, 14:18:45 pm
Виж ако свържеш компютъра с оптика към ресийвъра какво ще стане. Така ще ги разделиш галванично, но пък ще загубиш HD звука.
Малко оф топик но да не пускаме нова тема.
А каква е ситуацията с DTS по оптика. За DD знам че се пренася. Тук ли е границата?
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: Rudra в Април 13, 2011, 14:26:52 pm
DTS спокойно върви по оптика, но не е тук мястото на такива въпроси!
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 13, 2011, 18:25:42 pm
Като минеш на HD плеар ще си оправиш киното , но проблема със смущенята от лампите остава трябва и за това да помислиш , захранващите кабели ако имат филтр може и да помогнат .Много е вероятно обаче при смяна на захранващите кабели проблема да остане , защото това не проблем породен от самия кабел а е проблем на ротела и твоята ел. инсталация ,щом ротела е изряден остава инсталацията .
Ами то има голяма разлика между смущенията от компютъра и смущенията от лампите в смисъл от компютъра са мн по силни и ги чувам на няколко метра разстояние докато при лампите трябва да си доближа ухото до тонколоната за да ги чуя. Като сменя захранващите кабели и не се оправи ще взема някой от тези специалните разклонители иначе за сега слушам музика на загасено осветление  :P
Титла: Re:Ето я и моята система
Публикувано от: p01s0n в Април 14, 2011, 21:45:55 pm
Хмммм ето ги захранващите кабелчета ... готино изглеждат, но проблема с компютъра и лампите остана все още си ги има смущенията. Поне разбрах причината от лампите къде е, че не си сложих обикновен ел. ключ а димер и той по инсталацията ги предава тези смущения. Ще трябва да взимам някой по - специален разклонител може да препоръчате нещо? Следващото нещо е да изкарам изход от компютъра да проверя дали пак ще има смущения и след това вече взимам мултимедия
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: bozhidarg в Април 14, 2011, 21:49:07 pm
Аз го имах тоя проблем,бръмчеше и телевизора и се оказа че трябва да сложа трафчета за димер си имало и се оправиха нещата  (y)
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Април 15, 2011, 23:54:24 pm
Какво представляват тези трафове? За димера ли се свързват или за полюлеите понеже аз не съм с лунички. Покажи някоя снимка или линк да видя какво представляват ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: bozhidarg в Април 16, 2011, 01:28:49 am
А то щом не си с лунички значи е друго.Но ще попитам за един димер с някакъв филтър в него дето оправява това жужене.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Април 19, 2011, 21:34:32 pm
пффф най накрая реших проблема със смущенията от компютъра :) взех си нещо като звукова карта само с оптика и коаксиал и свързах ресивъра и компютъра с оптичен кабел и няма никакви смущения вече :) само трябва да видя каква разлика има в слушането от компютъра и от двд-то и ако е мн голяма взимам попкорн
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Април 19, 2011, 23:00:15 pm
Чесно да си кажа аз мислех че мултимедийният плеар е супер измислена работа и при наличието на комп. е просто безумие да си купш такава играчка . След време ми изпадна много изгодно попкорн а100 и си го купих , направо се родих , от двата ми компа си гледам всичко което искам , жена ми си пуска сериали аз каквото ми кефне , абе страшно удобство е, даже планирам един за спалнята. С две думи ако имаш заделени пари вземи си няма да съжаляваш :). Има изгодни предложения и втора употрба   
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Април 19, 2011, 23:12:17 pm
ако си взимам ще е А 210 на попкорн, но се чудех дали направо да не си взема един ДАК и да си го свържа с оптика от компа ... струва ми се, че е по добрия вариант вместо да взимам мултимедия и после ДАК
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Април 19, 2011, 23:28:45 pm
Дака ще ти донесе по добро стерео ,а плеара ще ти даде повече удоволствие  в домашното кино. При положение , че си с ресивър за домашно кино (а не стерео усилвател) не виждам причина да инвестираш в дак който няма използваш пълноценно за мен е по разумна покупката на попкорн.Пък и доколкото разбирам наблягаш сериозно на филми а там дака просто нямада ти върши никаква работа. Трябва да помислиш сериозно какво искаш да постигнеш на финала .   
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 19, 2011, 22:47:46 pm
Пффф най - накрая дойдоха и новите кабели Supra Rondo 2.5 biwiring :) чаках ги почти 2 месеца :(
Сега остава един DAC да си взема и ще чакам предложения от вас ::)
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Май 20, 2011, 00:17:07 am
И как е има ли разлика ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 20, 2011, 00:55:40 am
Ми при ниските усетих веднага разликата за високите още не мога да преценя.
Следващия ъпгрейд е DAC, но не съм се насочил още към никоя марка и мисля цената да е между 1000-2000 лв
И след него вече остава смяна на ОТ, но това ще е в далечното бъдеще :)
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Май 20, 2011, 10:36:18 am
И  от ДАК за 1200 лв. сигнала ще отиде в рисивъра?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Май 20, 2011, 15:12:10 pm
Сега като си вземе хубав DAC и послуша известно време ще разбере , че най слабото място в системата е именно ресивъра и след време ще си вземе хубав стерео усилвател :) .Истина е ,че една система свири толкова добре колкото най-слабото звено в нея. Честито за всички покупки да им се радваш много . 
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 20, 2011, 19:35:50 pm
Ами не просто бих си взел предусилвател, но не мисля да си сменям и крайното стъпало. Сега на първо време ще взема ДАК, а после ще видим :) Кажете хубав ДАК до 2000 лв ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 20, 2011, 23:04:36 pm
Добре ще си взема първо предусилвател. Трябва ли да е задължително на Rotel? И на кой модел по - конкретно ? После по какъв начин мога да свържа предусилвателя, крайното стъпало, ресивъра, TV-то и мултимедията (СД плеъра) ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: hgi в Май 21, 2011, 15:39:03 pm
Май не си чел другите теми във форума  ;)

Rega DAC изглежда читав и има добри отзиви за него, но не съм го слушал > http://www.rega.co.uk/html/DAC.htm
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 21, 2011, 19:15:14 pm
Напротив за Rega DAC знам, че го хвалят доста, но не е само той...
Повече ме интересува, ако си взема предусилвател по какъв начин се свързва и с ресивъра, защото освен музика гледам и много филми и искам като реша да си привключвам от предусилвателя на ресивъра да не местя кабели....
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: rewri в Май 21, 2011, 20:08:22 pm
В твоя случай, имаш само един вариант.Вземи си пред с балансирани изходи,от там в балансираните на крайното стъпало.RCA на стъпалото ги връзваш към пре аут на ресивърът и гледаш спокойно и филми / многоканална музика.Ако вземеш ДАК,го включваш към преда.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Май 21, 2011, 20:18:18 pm
Отдавна е описано и във форума и в конкретна статия как се съчетават стерео система и система за домашно кино...и варианта определено не е този който rewri е посочил.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 22, 2011, 17:31:12 pm
Аз я четох тази статия няколко пъти вече и съм го направил по същия начин, но ми е интересно с друг предусилвател какво се случва и може ли да се свържи и с ресивъра и да си слушам стерео от другия предусилвател, а за филмите от ресивъра без да се налага да се сменят кабели? И ще има ли разлика в звученето, ако си взема друг предусилвател и не ползвам ресивъра или трябва да си взема само един ДАК? Не мога да разбера какъв е проблема, ако от ДАК за 1200 лв. сигнала отиде в ресивъра ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Май 22, 2011, 18:59:01 pm
Прочети я още няколко пъти, защото явно нищо не си разбрал.
Половината от въпросите, които задаваш имат отговор в статията. Ти НЕ си свързал системата си по описания начин!
На другата половина от въпросите ти е вече отговорено в предишната твоя тема:
Отзиви за Rotel RB-991 Power Amplifier (http://www.avguide.bg/forum/index.php?topic=1012.0)
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 22, 2011, 19:24:25 pm
Единственото което не ми е ясно са тези 2 изречения:

Остава да свържете предусилвателните изходи на рисивъра за предна лява и предна дясна колона … с подходящия вход на стерео усилвателя.

При различните производители този вход е с различно име (най-честоAV) и самата функция за работа като крайно стъпало се нарича по различен начин(AV passtrough; AV gain; Theater Mode и т.н. )
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Май 22, 2011, 20:12:56 pm
Не мога да разбера кое не ти е ясно в тези две твърдения?

Това, че за да може да се свърже по описания начин, усилвателя(или предусилвателя) трябва да поддържа такава функция и тя се нарича по различен начин при различните производители.

Или това, че ако усилвателя(предусилвателя) поддържа такъв тип връзване, то трябва да се осъществи на конкретен негов вход за да работи?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 22, 2011, 20:17:05 pm
Ми явно моя не поддържа, защото никъде не го виждам...
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Май 22, 2011, 20:25:13 pm
 ??? ??? ???
Понякога наистина имам чувството че не пишеш сериозно, а си правиш майтап...
Може би ако обръщаше внимание на нещата, които ти пишем от месеци, комуникацията щеше да е по-лесна.

Успех с бъдещите покупки и настройки   ;D
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 22, 2011, 20:34:33 pm
хахаха
е какъв успех като не знам какво да купувам  :P
напълно сериозен съм до сега гледах усилвателя и ресивъра има си pre out и с него си свързах ротела, но никъде не видях това AV; AV passtrough; AV gain; Theater Mode и т.н.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: lazarus18 в Май 22, 2011, 21:00:58 pm
poison, още като спомена в другата си тема, че обмисляш покупката на Ротел ти беше казано от няколко човека, че техните интегрирани усилватели НЯМАТ такъв режим. Въпросното стъпало, което впоследствие купи НЯМА такъв режим. Това е причина, заради която не може да стане, това което искаш със наличната техника. Купуването на ДАК с нищо няма да спомогне за постигането на въпросната схема на свързване.
За да стане това, трябва да си купиш предусилвател със такъв режим и възможности на свързване.
Това може да е препоръчания в темата предусилвател на Rotel - RC-1580 - или друг модел на друга марка в този клас и с тази функционалност.
Дали ще добавиш и DAC тогава към вече работещата система е въпрос на избор.
Така няма да ти се налага да сменяваш кабели и ще имаш съвместно работещи стерео и съраунд системи.
По-ясно от това не мога да го обясня.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 22, 2011, 21:37:04 pm
Ееее това беше достатъчно изчерпателно за да те разбера :) мерси!
Започвам да търся вече и знам коя ще е следващата ми покупка.
И още един последен въпрос продават ли се в БГ rega dac и къде?
В сайта на kirov-high-end ме прехвърля към официалния сайт.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Май 22, 2011, 22:26:46 pm
Проблемът според мен е ,че четеш всички препоръки , но не вникваш в тях :) . Факт е , че ресивърите от нисък и среден клас имат чудесно кино звучене и посредствено стерео , посредсвеното стерео се дължи на факта , че сигнала минава през предусилвателя на ресивъра който е бъкан с разни процесори , чипове и други такива въз основа на който сигнала вече е доста променен . Нека сега да проследим логически какво смяташ да направиш , ще сложиш  хубав DAC (1000-2000лв.) , който ще пусне добър сигнал към ресивъра , ресивъра от своя страна ще промени този сигнал (защото предусилвателната му част е фраш с електроника която Е С ПОРЕДСТВЕНО СТЕРЕО ЗВУЧЕНЕ ) и ще отиде в доброто ти стъпало , което само усилва звука .И в крайна сметка в настоящата ситуация  и с един DAC и от 50 000 лв. ти ще имаш звука от твоята предусилвателна част . :) Дано си ме разбрал  :) .   
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 23, 2011, 01:15:42 am
Дам Митак разбрах те :)
Вече търся предусилвател и видях, че този ROTEL RC-1580 в BMV.bg го няма наличен и се чудя дали ще стане и с ROTEL RC-1070 нямам никаква идея каква е разликата, но втория го има наличен и цената ме удовлетворява
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Май 23, 2011, 09:53:43 am
А този пред как ще го интегрираш в твоята ситема , мислил ли си за начина на свързване ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 23, 2011, 20:47:59 pm
Ами не нямам никаква идея по какъв начин се свързва :)
Ако може да се свърже по някакъв начин без да ми се налага да местя кабелите :)
Имам предвид като ми се слуша стерео да ми звучи от ROTEL RC-1070 и ROTEL RB-992, а като искам да гледам филми от Onkyo 875 и ROTEL RB-991
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Май 23, 2011, 20:52:55 pm
Аз мисля че няма тази опция . Ако някой знае такъв пред който би му свършил работа да каже :)
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: kol_caffe в Май 23, 2011, 21:38:39 pm
Явно автора или не знае английски или го мързи да чете. След кратък преглед в сайта на ротел(явно към тях се е насочил) излезе че от пред-овете им само RC-1580 подържа тази функция. Наричат я Theater By-pass Mode и работи като се свържат pre-out към входа на tape2 на пред-а(на изхода не трябва да има нищо). Прегледах и по стари модели от архивът им и не успях да намеря въпросната функция в друг модел включително и 1070.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 23, 2011, 21:55:37 pm
Ами аз никога не съм твърдял, че знам английски!
Полезна информация ми даде сега само трябва да разбера каква му е цената в България
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 23, 2011, 22:20:41 pm
Принципно можели предусилвателя да е на друга марка различна от Ротел, ако крайното ми стъпало е на Ротел ?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimitar_genchev в Май 23, 2011, 23:00:24 pm
По принцип може ,стига да ти хареса на теб звученето , въпрос е на напасване. 
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Май 23, 2011, 23:32:04 pm
Ами предложете ми друг предусилвател който да поддържа Theater By-pass Mode който да знаете?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Ноември 04, 2011, 17:00:46 pm
Ееее никой не помога тука  :P
Няма ли по - евтин вариант за предусилвател от ROTEL RC 1580 ?
Кажете с какъв предусилвател мога да го комбинирам RB 991 ?
Мисля, че е време за ъпгрейд вече, а после ще се консултирам и за дак...
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: goho в Февруари 24, 2012, 22:05:58 pm
Много уютно уникално е !
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Януари 27, 2016, 15:44:19 pm
Днес забелязах, че каквато музика да пусна или филм работят само центъра и предна дясна тонколона. Ресетнах ресивъра, но пак същия проблем. Проверих всички кабели и не забелязах нищо нередно. Някой да даде съвет или предложения?
Ако трябва я пресместете в нова тема.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Януари 28, 2016, 00:10:29 am
Проблема е в усилвателя. Не работи левия изход. Свалих капака, но няма нищо видимо и бушоните са здрави.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: lazarus18 в Януари 28, 2016, 11:39:13 am
Само с гледане няма да се оправи.
За сервиз си е.
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Януари 28, 2016, 12:05:43 pm
Добре препоръчайте ми оторизиран сервиз? И само в София ли има такива сервизи?
Титла: Re:Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Anto в Януари 28, 2016, 21:39:54 pm
Провери ли всички кабели?
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Април 28, 2016, 21:51:40 pm
Беше изгоряло нещо и за 40 лева го подменихме.
Сега имам друг проблем. Ресивъра не иска да възпроизвежда звук на задните тонколони. Когато кабелите са свързани на surround изходите не се възпроизвежда никакъв звук и от двете тонколони. Когато преместя кабелите на surrback си работят нормално. Ресетнах настройките на ресийвъра и мисля, че от тогава е проблема, но не съм сигурен понеже отдавна не ги бях ползвал за филми и не съм ги слушал. Може ли да е нещо по настройките?
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: lazarus18 в Април 29, 2016, 14:13:13 pm
А при калибрацията излиза ли звук от тях?
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Април 29, 2016, 20:34:45 pm
Да пробвах, но няма звук :(
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 10, 2017, 20:43:01 pm
Здравейте ;)
Направих малко промяна в моята система. Реших временно да се откажа от многоканална система. Много място ми заемаха стоящи ОТ за съраунд.
В момента съм с popcorn a210, cambridge audio dacmagic plus, rotel rb991 и два чифта ОТ b&w 603 s3 и b&w cdm 1nt. Искам да свържа към дак-а компютър, мултимедия и телевизор. Как ще е най удачно с коаксиал, оптика или usb? Дак-а ще го ползвам и като предусилвател
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Дред в Март 10, 2017, 22:30:17 pm
За да се ползват пълните възможности на дак-а (по бг цап-а ) , усб свързване . Иначе ползваш вградените в уредите такива , които може и да не са зле , но трябва сам да си прецениш . А това става с .... проби .
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 13, 2017, 08:28:32 am
Хммм
Аз не съм много съгласен с това твое твърдение.
Какъв е смисъла от толкова входове към дакмеджик, ако само юсб свързването ще върши работа? Нали идеята е да свържа повече източници към цапа, а имам само един юсб вход....
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Дред в Март 13, 2017, 09:28:42 am
Или не си ме разбрал правилно или аз не съм написал правилно , това което съм искал .
Връзката на компютъра с дак-а по усб или експериментираш с оптика и коаксиал , с цел получаване на най-добър звук , според твоите очаквания . Но и нямам идея какви са възможностите на компютъра ти са свързване .
За другите уреди - както си прецениш според това , какво имат като изходи . Няма разлика в крайния резултат при свързване с оптичен или коаксиален кабел - коаксиала е по-непретенциозен откъм огъване , пречупване , усукване , но това е ясно . Просто споменавам .
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 13, 2017, 21:59:27 pm
Не мога да увеличаваме и намаляме от дак-а. Някой знае ли дали е възможно да е от balanced кабела понеже съм го свързал с аналогов аудио интерконект.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Sper в Март 14, 2017, 09:45:05 am
Колега искаш да кажеш че си свързал небалансиран кабел в изхода на дака с адаптер за балансиран кабел ли, нямаш ли обикновен интерканет да пробваш и тия китайските по 2 лева вършат работа за пробаваш. Я дай снимка да видя как си го свързал.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 14, 2017, 12:25:22 pm
Снощи го свързах на unbalanced и не можех да ползвам управлението за силата на звука на дак-а. Довечера ще го свържа на balanced да видим тогава дали ще има промяна. Който го знае английския прикачвам линк https://techsupport.cambridgeaudio.com/hc/en-us/articles/200546292-How-do-I-enable-or-disable-the-volume-control-on-the-DacMagic-Plus
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Sper в Март 14, 2017, 12:42:09 pm
Автоматично ли ти намира кои вход работи да ли е оптика или усб. Хубаво е да прикачи снимка на дака докато работи да видим да ли му светят правилните  диодни светлини или просто не намира крайното стъпалото.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 14, 2017, 14:23:14 pm
Ръчно избирам кой от входовете да дава сигнал. Всичко си работи, но проблема е, че управлявам силата на звука от мултимедията или от компютъра, а не от дак-а който в случая ми се явява и като предусилвател
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Sper в Март 14, 2017, 15:48:29 pm
Много интересно имаш ли подръка някакъв плеър ДВД или СД за проба да провериш да ли там няма да проработи потенциометара.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 14, 2017, 16:26:33 pm
И с двд-то сега пробвах и пак нищо.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Sper в Март 14, 2017, 16:40:13 pm
Сега ти четох ръководството и разбрах къде е проблема потенциометара го задържаш докато не светне лампичката LIN в дясно на дака защото сега ти го е  подразбира като слушалков предусилвател .
  :)
The DacMagic Plus is supplied as default with Digital Preamp mode enabled. In this mode the
output from the Unbalanced and Balanced audio outputs is controlled by the front panel Volume
control.
If you wish to disable this mode (and have fixed line-level level output from the Unbalanaced and
Balanced Audio outputs) switch the DacMagic Plus off, then push and hold the Volume control in
whilst switching the DacMagic Plus on.
The DacMagic Plus confirms the setting by flashing the source LEDs downwards for Digital Preamp
Mode and upwards for Fixed Line Level Mode
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 14, 2017, 17:01:43 pm
Аз Lin мога да си го сменя с копчето filter/pause. Като задържа потенциометъра и спира звука и започва да мига лампата на digital 1.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Дред в Март 14, 2017, 17:13:11 pm
За да смениш режима , както пише / изключи дак-а , натисни и задръж копчето за усилване докато се включи дак-а , които потвърждава това , чрез мигане на индикатора на източника Digital Preamp
Mode and upwards for Fixed Line Level Mode  .
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Март 14, 2017, 17:30:48 pm
Аааа стана! Голям си Дред. Благодаря на всички които се опитаха да помогнат. Сега е време за слушане. Ще споделя мнение като ги послушам по-дълго време. Интересно, че докато задържах бутона и не ми даде никаква светлинна индикация, че се е променило нещо в настройките на дак-а.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Дред в Март 14, 2017, 17:38:33 pm
За нищо ! Нали се получи !  (y)

Enjoy !
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Angel_s в Март 22, 2017, 10:35:28 am
p01s0n ,честито за новите компоненти в системата и браво на Sper и Дред  (y) за оказаната помощ при решаване на проблема !
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Октомври 20, 2017, 21:49:24 pm
Здравейте
Да споделя, че съм много доволен от системата която се получи. Проблема е, че понякога ми липсва басче. Може ли по някакъв начин да свържа активен субуфер към наличната система или трябва да си взема предусилвател първо?

https://m.youtube.com/watch?v=D2Gnla3stiI
https://m.youtube.com/watch?v=gD07Trlzl5g
https://m.youtube.com/watch?v=99cthcJFLxM
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Октомври 21, 2017, 12:11:52 pm
За да свържеш субуфер към системата в този вид (без да има предусилвателен изход за суб), трябва да се ориентираш към активен субуфер, предлагащ възможност за свързване по високо ниво - директно към изходите за колони на усилвателя. Такъв тип свързване поддържат например REL (http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.search&features_hash=4-25) и BK.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Октомври 21, 2017, 14:19:43 pm
А може ли да кажете или покажете с какви кабели става това и как се свързват?
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Октомври 21, 2017, 14:43:52 pm
Но така бихме те лишили от удоволствието да използваш търсачката на форума и да намериш сам информацията, която те интересува. Да не говорим, че прочитането на темите по въпроса би могло да те обогати цялостно... Има например тема озаглавена "Sub за Стерeо", където вярвам ще намериш интересни идеи... и картинки.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Октомври 21, 2017, 16:40:34 pm
Горе долу разбрах как става свързването. Сега въпроса ми е rel t5i или rel t7i. Помещението е 4х4 = 16м2. T7i ми сляза, че е много по-добре вариант, но и цената е доста повече. Рудра има ли някаква опция на изплащане? В магазина предлагате ли кабели Neutrik Speakon High Level Interconnect?
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: makrelov в Октомври 21, 2017, 22:31:06 pm
REL и BK събуфърите са окомплектовани с такива кабели. Така че няма да е нужно да търсиш допълнително.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: Rudra в Октомври 22, 2017, 19:26:11 pm
Т5i е съвсем мъничък суб. Бих препоръчал Т7 или Т9.
Въпроси относно работата на магазина AV Store следва да се задават на дадените за целта контакти - мейл/телефони.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: lazarus18 в Октомври 23, 2017, 01:07:31 am
Здравей,
аз ползвам T7, който е предвиден точно за подобен тип свързване.
Има достатъчно изписано колко добре се справят техните модели в стерео системи.
Наистина този тип свързане е много подходящ за твоя случай и би ти помогнал да подобриш представянето на системата в ниския регистър.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Декември 19, 2017, 16:03:25 pm
Уффф от много мислене се отказах от суб. Продадох всичко и сега си чакам от англия b&w 683 s2. Малко ме притеснява да не се разочаровам от високите и средите, защото cdm1nt наистина имаха страхотен звук като изключим ниските.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimi123 в Декември 19, 2017, 19:43:45 pm
Здравей и честито!
Според мен по-скоро ще се разочароваш от баса (52Hz - 22kHz ±3dB).
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: ivaylo10 в Декември 23, 2017, 08:36:07 am
dimi123, ОТ не са компютър, за да си изградим някаква представа според параметрите. Има букшелфи, които падат на 52 херца, но баса няма да е същия, като при 683s2.

Честито на собственика!
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: dimi123 в Декември 25, 2017, 20:37:14 pm
Че ще е различен - да, но спецификация от 52Hz ±3dB за трилентова подовостояща тонколона с два обособени 6.5" woofer-а за ниските честоти е крайно незадоволителна, при положение, че смяната на ОТ е продиктувана именно поради липсата на достатъчно бас.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: ivaylo10 в Декември 26, 2017, 20:53:42 pm
dimi123, би ли се наел да определиш на слух до колко херца пада дадена тонколона? Имай предвид, че човешкото ухо лесно може да бъде подведено с херците!
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: lazarus18 в Декември 28, 2017, 11:07:18 am
Не е нужно на ухо да можеш да определиш точно число в херци. Лесно е обаче /на определен тип музика/ да усетиш липсата на фундамент, породена от загубата на тези ниски честоти.
И за мен е странен избора на ОТ, но ще чакаме реалните впечатления на собственика.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: ivaylo10 в Декември 31, 2017, 07:02:08 am
Ще споделя впечатление от личен опит. Известно време слушах едни ОТ в панелен блок, ниските честоти не бяха стегнати. На моменти бяха бумтящи, при средите се появяваше резонанс, на моменти се чуваше някакво бръмчене, мучене, итн. След време ми се наложи да ги преместя в друго помещение. Къща с фундамент от камък с височина един метър над земята и дебелина над 60см. Нагоре стените са зидани с плътни тухли. Когато пуснах ОТ за първи път не можех да повярвам на ушите си! Цялата звукова картина беше различна, много по добра. Баса слизаше по ниско и беше много стегнат, имаше тежест, която в старото помещение липсваше. Средните честоти бяха много по чисти, натурални. Високите се стегнаха и станаха по точни. Може да слушам музика с часове без да чувствам каквато и да е умора или напрежение. След това бях чел, че това което чуваме докато слушаме музика е 60% акустиката на помещението и 40% звука, който излиза от тонколоните. Нека собственика да напише с какви впечатления е останал. За стая от 16 квадрата, B&W 683s2 биха разтресли пода здраво :). В този случай аз бих се спрял само и единствено на букшелфи.
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: p01s0n в Декември 31, 2017, 12:32:49 pm
Здравейте
Много се бави транспорта от англия заради празниците. Ще споделя впечатление. Временно ще се ползват в 16 кв. м. Помрщение, а след това в около 30 кв. м.
Весело посрещане на Новата Година ;)
Титла: Re: Ето я и моята система - p01s0n
Публикувано от: ivaylo10 в Декември 31, 2017, 12:59:16 pm
В помещение от 30 квадрата тази колона би разгърнала пълния си потенциал. Дано пристигнат по скоро и нека изживяването бъде незабравимо (y).