Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Новата върхова серия тонколони на SVS ще изуми запалените почитатели на домашното кино, както и тези на класическото стерео! Изцяло нова архитектура, високочестотни говорители с диамантено покритие, впечатляваща мощ и разнообразни предложения подходящи за всеки дом!
Намерете тонколоните от новата върхова серия на SVS - Ultra Evolution в AV Store!


2
Новини на AV Guide / В AV Store вече можете да намерите колоните на Bowers & Wilkins!
« Последна публикация от Rudra - Март 21, 2024, 09:30:03 am »
Чудесни новини за вас, меломани!
В AV Store вече можете да намерите колоните на Bowers & Wilkins!
Време е да издигнете аудио системата си на ново ниво!
Намерете колоните на B&W в AV Store, тук - Bowers & Wilkins


 
3
Новини на AV Guide / Re: AV Store - онлайн магазинът на AV Guide
« Последна публикация от Rudra - Февруари 13, 2024, 13:01:21 pm »
За да могат тези от нас, с не особено големи помещения, да имат наистина класен избор, а и за да могат тези, наскоро закупили ProAc Response D Two, да не спят прекалено спокойно...  :P

В AV Store вече предлагаме върховия модел букшелф на ProAc - K1!

4
Видео източници / Re: Проблем с Торент клиента на А-200
« Последна публикация от tsv_vatev - Февруари 08, 2024, 22:32:58 pm »
Здравейте,
Много отдавна не бях влизал във форума.
Наскоро ми се наложи да форматирам наново твърдия диск в  NTFS / закачен към десктоп с Уин 10  /, да преинсталирам фърмуера и приложенията на А-210.
Трябва да инсталирам ръчно външен трансмишън-клиент, тъй като при връзка с NMT CSI ми излиза съобщение, че не може да направи връзка към хранилището на сървъра / явно вече не го поддържат/.
Ако може дайте линк към zip.файл на някоя версия на трансмишъна, за да го инсталирам от файл чрез CSI.
Благодаря предварително
5
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от IvanK - Февруари 08, 2024, 10:53:13 am »
Привет,

Включвам се с нова доза промени по моята система :).

Направих няколко промени, от които:

1. Включих усилвателя директно към контакт на стената (до сега беше в активен филтър, който използвам за системата)
2. Премахнах един разклонител със защита, който използвах за кухненски уреди и се оказа дефектирал - възможно е периодично да е вкарвал смущения в инсталацията и оттам да са идвали вариации в звука, за които бях писал преди години. Сега звукът си е доста консистентен - когато и да пусна системата знам какво да очаквам и няма такива изненади
3. Добавих предусилвател Naim 282 към SN2 и сега използвам SN2 само като крайно стъпало. Добавянето на този предусилвател отвори много звукът и се появиха среди и високи честоти, които преди не бях чувал. Басът стана по-дълбок и плътен и честотната характеристика цялостно се измени
4. По стечение на обстоятелствата ми изпадна много добра оферта за Naim DAC V-1, с което цифровия ми източник се подобри също и имам много добро стерео разделяне на каналите, много плътен звук, бърз, динамичен бас, още по-ниски честоти, като са много стегнати в същото време. Чувам детайли, които преди не бях улавял.

Като заключение смятам, че в цифровия домейн звукът се подобри изключително много и тепърва ще преслушвам познати песни и ще чувам нови неща в тях :). Звукът стана още по-"forward", както се изразяват по ревюта за Naim звученето. Звукът придоби друга дълбочина, повече широчина и височина, но определено прави впечатление как на моменти някои звуци идват повече към слушателя.

Това, което е интересно и може би логично е че в момента аналоговия ми източник - Rega P3/Rega Exact + Rega Aria RIAA въпреки че звучи динамично с много широк спектър на честоти и добра сцена, някак звучи по--размито, вяло и не така категорично, както звука от Raspberry PI + Naim DAC V-1. Ще ми се да изравня нивото в представянето на двата източника и за момента си мисля, че следваща логична стъпка би била Rega P8 + Ania Pro MC например. Смятате ли че това би била следваща логична стъпка в развитието на системата ми?

След време може би ще заменя и SN2 с 250DR или 300DR, но за момента SN2 се справя чудесно с контрола на колоните и мисля, че в момента основно източниците ми куцат спрямо нивото на останалите компоненти.
6
Новини на AV Guide / Ултра разпродажба на тонколоните от серия SVS Ultra!
« Последна публикация от Rudra - Януари 24, 2024, 18:01:12 pm »
SVS ви предлага изключителната възможност да закупите тонколони от най-ревюираната и награждавана серия на марката, с отстъпки до 25%!

Отстъпките важат до изчерпване на количествата - с предварителна заявка!

Намерете тонколоните от серията SVS Ultra, в AV Store тук - SVS Ultra

7
Озвучителни Тела / Re: Избор на колони за Naim Nait 5si
« Последна публикация от dpg - Януари 20, 2024, 21:44:24 pm »
Допускам, че ще ме посъветвате да сменя усилвателя. Аз по скоро си мисля за дак и отделно захранване за Bluesound NODE.

Не съм слушал Node, може да е ок, но според мен твоята система си изглежда (почти) завършена, имаш хубав интегриран, имаш колонен кабел който пасва перф на Нейм, имаш перфекта колона, която също пасва перф на Нейм, за пълна синергия аз бих добавил само Нейм източник, или Нейм дак. Аз съм с V1, който на фона на останалата ми система, би се квалифицирал като слабото и място, но това е само от перспектива на Нейм йерархия, като звук е абс безкомпромисно решение.   
8
Озвучителни Тела / Re: Избор на колони за Naim Nait 5si
« Последна публикация от Rudra - Януари 20, 2024, 10:39:43 am »
Здравей,
Много се радвам, че си намерил щастие в музиката - това е основната цел на цялото ни хоби! Колоните са прекрасни!  :)
Колкото и странно да звучи - моят съвет е да не бързаш с ъпгрейдите - те са част от забавата в нашето хоби, но мисля, че не бива да се превръщат в самоцел. Колоните ти разкриват много от музиката и с всеки следващ ъпгрейд те очакват нови откровения :)
Щом си поръчал добри стойки - запълни ги на 2/3 с кварцов пясък, поиграй си с разположението на колоните и се отдай на удоволствието от музиката.
Колоните позволяват ъпгрейди във всеки компонент на системата - намират се слушатели, които ги ползват с неприлично скъпа електроника :), така че ако те притисне желанието за подобрения - всяка стъпка би била добре дошла. Добрата новина е, че тези колони НЕ изискват кой знае какво, за да свирят наистина добре - вече сам си се убедил в това. С други думи системата ти звучи чудесно и сега и няма натиск нещо постоянно да се подобрява. Иначе със сигурност с по-добър източник, по-висок клас усилвател и т.н. ProAc Response D Two показват все повече от възможностите си, а те са дотолкова сериозни, че според мен следващ ъпгрейд на колоните наистина би бил смислен едва в няколко пъти по-висок бюджет. За ъгрейдите само бих те посъветвал да са обмислени - в перспектива и на големи стъпки. Очакваме снимки в раздел "Моята система"  ;)

Успех и приятно слушане!
9
Озвучителни Тела / Re: Избор на колони за Naim Nait 5si
« Последна публикация от seeker - Януари 19, 2024, 22:31:22 pm »
Здравейте,
преди всичко отново бих искал да благодаря за съветите и насоките в избора ми на колони. Година след като пуснах тази тема във форума се сдобих с "план максимум" за мен - ProAc Response D Two.
За мен беше ясно, че цената е много висока за разбиранията ми за инвестиция в система. Затова следях вторичния пазар и за мой късмет в края на годината късметът ми се усмихна.
Резултатът ....  :) :) наистина не очаквах такава разлика със старите. Много съм доволен, но "доволен" не е точната дума. Бих казал, че съм щастлив слушайки музика и доволен, че не избързах с наистина по-красивите Soneto на Sonos Faber, които бях харесал и почти купил. За това определена заслуга има и форума. Какво да кажа .... тук в този форум е изписано доста за тях. Превъзходна среда, ниските стигат точно там, до където как да кажа "трябва" .... високите, чисти и не натрапващи.

Ще споделя нещо с надеждата да не ви отегчавам. През коледните и новогодишните празници бях в Хамбург и имах възможност да посетя няколко магазина. Е .... разбрах, че много, добре звучащи колони с наистина добър дизайн искат много пари. Слушах и много, много харесах BOWERS & WILKINS 805 D4 SIGNATURE .... да но тези колкони струват четири пъти колкото ProAc Response D Two, а във звуково отношение разликата ... пфу .... пренебрежимо малка.

Сега си мисля за това как да продължа развитието на системата си и добавянето на какво ще има най-голям ефект. Изключвам стойките, които избрах и ще поръчам. Допускам, че ще ме посъветвате да сменя усилвателя. Аз по скоро си мисля за дак и отделно захранване за Bluesound NODE.

Ще се радвам на вашите насоки .... винаги са били полезни!
10
Озвучителни Тела / Re: Субуфер за DALI Oberon 5
« Последна публикация от lazarus18 - Януари 17, 2024, 11:44:23 am »
За това помещение мисля, че дори по-големия вариант SVS SB-2000 би бил по-добър избор.
Страници: [1] 2 3 ... 10