Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Озвучителни Тела / Re: Проблем при ползването на два субуфера от един изход
« Последна публикация от sarrummann - Септември 07, 2021, 12:40:21 pm »
Здравейте отново! Нямаше интерес към темата, вероятно или хората нямат описания проблем, или малко хора ползват два субуфера едновременно. Все пак, може да е полезно за някого, бих искал да приключа темата като споделя до какви изводи стигнах, след като се консултирах с експерти от фирмите - производители на субуферите и след различни експерименти. Най-добрият вариант на свързване, който постигнах, е следният - от преаута на АВ ресивъра връзка с линейния вход на първия субуфер, от линейния изход на първия субуфер връзка с линейния вход на втория субуфер. При такова свързване, за да не се получава описаният проблем, включването е следното - първо се включва ресивърът, после - субуфер две и накрая субуфер едно. Изключването е първо субуфер две, после субуфер едно и накрая ресивъра. При този начин на включване и изключване не се чува еднократния бум от субуфера.
2
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от SnS - Септември 03, 2021, 18:51:14 pm »
Благодаря за пояснението.
Атолът е поръчан и следващата седмица ще е при мен, та ще мога да дам отзиви скоро.
Рядко ми остава време за слушане на музика, а когато имам такова не ползвам висококачествени записи ( сд или lossless / tidal ), а просто пускам нещо от youtube, телефона или медиен плеър ( mp3 ), така че надали ще направя разлика. Отделно че и ухото ми не е тренирано на високо качество.
Остава да се надявам, че преампа на Ямахата е достатъчно добър за моите очаквания.

Благодаря за отделеното време и информация

3
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от Georg Mihailov - Септември 03, 2021, 18:32:07 pm »
Според мен не би трябвало да има проблем от техническа гледна точка. А се препоръчва по принцип ресивър плюс интегриран усилвател, защото се смята, че стерео преампът на интегрирания усилвател ще е по-добър от многоканалния преамп на ресивъра за случая, когато слушаш качествени стерео записи на музика и използваш за целта преампа и крайното стъпало на интегрирания усилвател, а не преампа на ресивъра плюс отделното крайно стъпало.
Личен опит: преди години бях събрал такава система - ресивър Onkyo TX-RZ 810 с преаути от всичките седем канала на преампа плюс интегриран усилвател Onkyo A-9070 с превключваем вход към крайното стъпало. Музиката в режим стерео звучеше значително по-добре през преампа и крайното стъпало на интегрирания усилвател, отколкото през преампа на ресивъра плюс крайното стъпало на иннегрирания усилвател.
4
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от SnS - Септември 03, 2021, 16:59:43 pm »
Има ли проблем с този подход - ресийвър + крайно стъпало?
Доколкото се ориентирах повечето препоръчани комбинации са интегриран усилвател+ресийвър.

5
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от Georg Mihailov - Септември 03, 2021, 16:30:39 pm »
Крайното стъпало Атол АМ200 изглежда много приятно на картинка и като технически данни. Уви, не съм имал възможност да го слушам изобщо, камо ли пък с колони Динавойс...
6
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от SnS - Септември 03, 2021, 15:15:47 pm »
Благодаря за отоговора.
Чел съм статията и точно това е причината да избера тази посока.
Може би не съм формулирал правилно запитването си - търся съвет кой усилвател да избера с оглед предните колони и се бях спрял на Атол АМ200. Подходящ ли е за целта и какви други опции имам?
7
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от Georg Mihailov - Септември 03, 2021, 13:15:02 pm »
 Здравей,
Всеки интегриран усилвател, който има вход за крайното стъпало, е подходящ за интегриране към AV ресивър с преаут. На някои интегрирани усилватели входът е означен като main in. Естествено вместо интегриран усилвател можеш да използваш отделно крайно стъпало.
Впрочем идеята да изполваш интегриран усилвател към ресивър и система за домашно кино всъщност е да използваш едни и същи фронт колони както в режим на домашно кино, така и в стерео режим, като в последния случай използваш преампа на интегрирания усилвател и крайното му стъпало, а към преампа си включил висококачествен източник, плейър или ДАК.
Тук във сайта има чудесна статия от Rudra по въпроса, в която всичко е обяснено.
8
Усилватели / Re: Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от SnS - Септември 03, 2021, 01:00:42 am »
Ето и повече инфо относно системата за домашно кино ( АВ ресивер, озвучителни тела ) и набелязан усилвател Атол

Ресийвър

Подовостоящо колони Dynavoice

Централна колона

Събууфер

Съраунд

Усилвател Атол
9
Усилватели / Усилвател за интегриране с ресийвър Yamaha RX-V6
« Последна публикация от SnS - Август 30, 2021, 22:22:36 pm »
Текущата система е с предна линия Dynavoice ( DF8 подовостоящи и център DC5 ), съраунди Taga s100 и въпросният ресийвър Yamaha RX-V6A.
Източници към момента са ТВ и медиен плеър.
Интересувам се кои усилватели са подходящи за интегриране с ресийвъра ( има пре аут ) с цел изграждане на добра стерео система и разкриване на пълния потенциал на ОТ
10
Съветите на Рудра ме навеждат на едни забавни размисли.
Да кажем, в момента усилвателната  част от системата ми (преамп плюс крайно стъпало) е за  около 16000 и нещо лева. Живот и здраве, ако в един хубав ден добавя и външно захранване XPS, отивам към 25000 лева. А нещастните ми колони са "само" за 8000 и нещо лева....
Това ще означава ли, че системата ми е небалансирана? :)
Честно казано  - според скромното ми мнение - и така си звучи чудесно. (y)
Страници: [1] 2 3 ... 10