Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Музикален раздел / Качество между различни издания на CD
« Последна публикация от IvanK - Юни 20, 2019, 13:06:59 pm »
Привет!

Не знам дали това е най-подходящият раздел във форума за това, но искам да отворя една интересна тема за разликата в качеството между различните издания на един и същи албум. Дали те си струват или по-скоро имат колекционерска стойност? Имам предвид CD копия на даден албум, които са с по-ранен пресинг, които са дигитално ремастерирани, които са repress издание, които са пресирани в UK, САЩ, Япония и т.н. Някой правил ли е по-обстойни тестове и има ли опит с такива сравнения?

Аз лично съм забелязал, че при ремастерираните издания често динамичния обхват е намален и е вдигнато общото ниво на целия диск, което не винаги е някакво подобрение, но при ремастъра разликата в качеството зависи от конкретния ремастър инженер и конкретния албум според мен. Тоест при един албум ремастърът може да звучи по-добре от оригиналното издание, при друг албум по-зле. Ще се радвам повече хора да се включат в дискусията. :)
2
Новини на AV Guide / Re: AV Store - онлайн магазинът на AV Guide
« Последна публикация от Rudra - Юни 19, 2019, 15:53:21 pm »
Naim Mu-So 2ND GEN е безжична система от тип "всичко в едно" на Naim, проектирана от британските инженери с цел да предложи висококачествено звучене при максимално удобство и гъвкавост. Подобренията спрямо първото поколения Mu-So са многобройни и разнообразни, а звукът и визията са, както винаги - удивителни!

Многобройните варианти за свързване - Apple AirPlay 2, Chromecast Built-in, UPnPTM, Spotify® Connect, TIDAL, Roon Ready, Bluetooth, Internet Radio през Ethernet или Wi-Fi, ARC HDMI както и USB вход, оптичен цифров вход и аналогов 3,5 мм жак, позволяват бърз и лесен достъп до любимата ви музика. Управлението на Mu-so може да се извършва както от сензорния команден модул, така и от iOS или Android базирано устройство.

Можете да го намерите в AV Store, тук - Naim Mu-So 2ND GEN


3
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от IvanK - Юни 18, 2019, 15:43:55 pm »
Да, правилно си разбрал. Преместването доведе до много положителен ефект. Наистина характерът на колоните ще се измени още в бъдещите 1-2 месеца и не е добре в момента да се правят ъпгрейди или крайни изводи. Въпросът ми беше по-скоро за в бъдеще, тъй като засегнахме темата за мостовете. За момента ще изчакам. Видях, че мостовете наистина вече са с банани от едната страна, което не знам до какви разлики в звученето би довело, но по-нататък може да си направя експеримента..
4
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от Rudra - Юни 18, 2019, 15:23:07 pm »
Според мен преди да мислиш за ъпгрейд с кабели и мостове - дай възможност на колоните да се разработят напълно.
Ако правилно разбирам - преместването на кабела на горните терминали има желания ефект за теб.
Значи остава засега да слушаш и да се наслаждаваш.
Chord вдигнаха цените на мостовете и промениха накрайниците - винаги можеш да си направиш експеримент, но може да не се окаже толкова евтин, а за да търсиш конкретен резултат, хубаво е колоните да са се разработили напълно, за да знаеш на какво са способни със сегашните мостове.
5
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от IvanK - Юни 18, 2019, 12:10:20 pm »
Е, експериментирах.. :)

Вързах колонните кабели към горния ред терминали - HF. Изненадах се колко голяма разлика се получи. Осезателно повече детайл и много по-отворени високи и среди. Звуковата картина е много по-балансирана и започна да става, такава, каквато я очаквах :)

Имам питане относно стандартните мостове за терминалите, които идват с колоните. Навярно ъпгрейд с мостове като Chord Signature би дал осезателно подобрение, прав ли съм? Какъв ъпгрейд на мостовете би бил разумен в моя случай?
6
Аксесоари / Re: Naim Hi-Line Interconnect или алтернативи
« Последна публикация от dpg - Юни 17, 2019, 22:07:59 pm »
250 със сигурност е в листата на всички които притежеват компонент Naim в клас по-нисък от неговия. Това не знчи, че не търсят възможности за надграждане на други места в системите си. Така е и при мен, да, 250 би бил един добър заместник на моментния ми интегриран, но също и Hi Line (може би) би бил един добър заместник на lavender. И при положение, че цената втора ръка hi line e доста примамлива, от там и моето запитване. Ако искам да купувам 250 изобщо няма да пусна запитване за мнения, там няма 2 различни, докато при Hi Line има в изобилие.

Мерси отново!
7
Моята система / Re: Dali, SVS, Yamaha - Системата за кино и музика на vlvas
« Последна публикация от vlvas - Юни 17, 2019, 18:37:30 pm »
Благодаря, отново :)!!!
8
Моята система / Re: Dali, SVS, Yamaha - Системата за кино и музика на vlvas
« Последна публикация от Rudra - Юни 17, 2019, 17:58:39 pm »
Имаше малък проблем със снимките от темата, заради публикуването им на платформа за безплатен хостинг.
Сега са качени отново - вече с двата събуфера :)
9
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от Rudra - Юни 17, 2019, 17:40:54 pm »
Някои предпчитат диагонално, други не намират разлика. Но пък това се пробва изключително лесно :)
10
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от IvanK - Юни 17, 2019, 17:33:54 pm »
Извинявам се, имах предвид един до друг, тоест да са на един и същи ред плюса и минуса на колонните кабели или на различни редове (диагонално).
Страници: [1] 2 3 ... 10