Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Обща дискусия / "новото" домашно кино има доста замазан бас
« Последна публикация от Unreal_manbg - Юли 24, 2023, 13:19:13 pm »
Здравейте!
Наскоро ми изгърмя старото домашно(2007-8г) кино и си взех друго ползвано 2015 и 2-те са на самсунг! говорителите на старото са здрави и вързах новото директно към тях,импеданса е същия. обаче новото звука ми един "изцъклен" сякаш целия диапазон е с повдигната честота. баса е доста размазан и на някой фонови звучи се чува като резонанс, което е мега дразнещо. Пробвах и с неговите си говорителчета но те са по-малки като размер и се чува още по-кофти. Пробвах с еквилазер да резна честотите около 125hz и 250hz но това е от аудиото на компа (SPDIF/optical), има малка разлика. но през BlueTooth разботата е трагична. екволзайзера на самата система няма голяма разлика, по не се усеща. Пробвах с няколко бас туби разликата е минимална в зависимост от размера на говорителя, всичките еднакъв импеданс!

Старото домашно е samsung HT-TX250 с TAS5142 цифров-Д клас усилвател , новото е HT-J5500 за него не можах да намеря схеми! Скоро ще смъкна и честотната характеристика на усилвателя да видя и там какво е положението (най вече на SW).

Има ли вариант да се коригира цялата ситуация с замяна на компоненти около усилвателя или да му търся друг собственик? Като цяло се чува добре, но аз слушам електронна музика и там много се усеща разликата, иначе за чалга няма никакви грижи, за филми също!
22
Новини на AV Guide / Pass Labs в Черно!
« Последна публикация от Rudra - Юли 03, 2023, 12:57:20 pm »
Повече от 30 години бяха нужни на Pass Labs, за да решат, че феновете им ще се зарадват на черен финиш :)
Винаги съм се чудел защо легендарни компании като Pass Labs, Luxman, Conrad-Johnson и т.н. не си правят труда да предложат черен финиш на феновете си. Вярно, че това далеч не е между основните критерии за покупка или непокупка на High End продукт, но не мисля, че би навредило, особено като се има предвид какъв малък процент от сумата на устройството би струвала такава екстра. В случая с Pass Labs черният финиш е прахово бояисване и струва 500 долара за стерео усилвател (или интегриран такъв) и 1000 долара за моноблокове.
23
Усилватели / Re: DENON PMA-900HNE или MARANTZ NR1200
« Последна публикация от Георгиев - Юни 25, 2023, 23:08:47 pm »
Разбрах . Извинявам се . Благодаря за отговора .
24
Усилватели / Re: DENON PMA-900HNE или MARANTZ NR1200
« Последна публикация от Rudra - Юни 25, 2023, 20:54:52 pm »
Искате да кажете ,че е по добре примерно да се насоча към стерео усилвател и отделно примерно към някакъв стреемар ,.
Нито искам, нито някъде съм казал такова нещо.
Вграждането на стрийминг платформа в стерео усилвател е доста популярна практика вече и в модели от много висок клас.
Под Чист стерео усилвател имах предвид - да не е на базата на кино ресивър, ако се гони максимално звуково качество.
25
Усилватели / Re: DENON PMA-900HNE или MARANTZ NR1200
« Последна публикация от Георгиев - Юни 25, 2023, 17:43:49 pm »
Благодаря. И аз клонях към DENON чисто визуално . Искате да кажете ,че е по добре примерно да се насоча към стерео усилвател и отделно примерно към някакъв стреемар , но тогава ще трябва да са от една марка ,за да се съчетаят добре визуално . Този Denon ,който съм харесал е двете в едно .Може ли да ми предложите нещо в ценовия диапазон на DENON PMA-900HNE.
26
Усилватели / Re: DENON PMA-900HNE или MARANTZ NR1200
« Последна публикация от Rudra - Юни 25, 2023, 14:25:54 pm »
Здравей,
Не съм слушал Marantz NR1200, но стерео ресивърите в днешно време обикновено са кино ресивъри - с премахнати съраунд канали.
От гледна точка на захранване, компоненти, изпълнение и най-вече звучене, чистият стерео усилвател в сходен бюджет обикновено звучи осезаемо по-добре.
Ако наистина HDMI връзката не те вълнува особено, със сигурност бих избрал Denon PMA-900HNE.
Успех!
27
Усилватели / DENON PMA-900HNE или MARANTZ NR1200
« Последна публикация от Георгиев - Юни 25, 2023, 13:32:28 pm »
Здравейте. Нов съм във форума и нямам много знания в сферата , затова реших да се допитам до вас.Та общо взето питането ми се състои в заглавието на темата . Кой от двата усилвателя  да избера .  Marantz предлага Hdmi свързаност ,  но това не ми е приоритет . Бих искал да взема по качествения продукт , като изпълнение ,компоненти и звучене .
28
Видео източници / Re: Използване на USB вход
« Последна публикация от Rudra - Юни 15, 2023, 16:03:10 pm »
Здравей,
Не мисля, че би имало някакъв проблем да се ползва кабел. В най-лошия случай може да не работи идеално, но не виждам как би довело до повреда. Разбира се, добре би било кабелът да не е дълъг. Имай предвид, че при голяма част от устройствата, на USB входа има 5v захранване, предвидено, ако се ползват външни хард дискове. А ползването на външен хард диск, което съм правил многократно с такива устройства, така или иначе става посредством кабел.
29
Видео източници / Използване на USB вход
« Последна публикация от sarrummann - Юни 15, 2023, 14:45:20 pm »
Здравейте! Започвам темата в раздела Видео източници, но тя важи и за други раздели. Въпросът ми е свързан с ползването на USB входа на дадено устройство, било то ДВД, СД, усилвател. В инструкциите на тези устройва винаги пише флашката да се свързва директно във входа и да не се използва кабел. Предполагам това изискване е с оглед избягване на евентуални смущения от кабела. Но дали ще има някакъв друг проблем, ако се ползва хубав кабел или дори не кабел, а преходник във вид на букса? Съображението ми да не се ползва директно входа е да не би той да се повреди от честото вкарване и вадене на флашката. А като се използва кабел или букса, която си стои постоянно свързана във входа, тя ще поеме тежестта от честите съприкосновения с флашките и опасността от евентуално износване на клеми или нещо друго.   
30
Озвучителни Тела / Re: Озвучителни тела за малък усилвател
« Последна публикация от borvass - Юни 09, 2023, 08:56:02 am »
Моят избор би бил Elac - Debut B5.2 , в момента се намират нови за около 500.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10