Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Галерия / Magico M7
« Последна публикация от Rudra - Ноември 01, 2023, 13:06:52 pm »
Magico са една от малкото компании в бранша, които непрекъснато и без почивка се стремят да достигат нови висоти в инженерната мисъл и по-важно - в пресъздаването на звука и музиката :)

Повечето от нас, уви, надали ще имат възможност да се наслаждават на такива шедьоври в дома си, но не пречи да им се възхитим поне визуално :)

Днес Magico обявяват новите си М7 - по-компактен, по-красив и по-достъпен (ако в някаква вселена 375 000$ може да е достъпно) модел, въплъщаващ върховите им технологии. Отзивите за М9, от хора, които са ги слушали, са меко казано великолепни. Вярвам, че М7 ще е дори по-голям хит, заради по-компактните си размери, по-ниска цена и нуждата от по-малко електроника.
За нас остава да се радваме на снимки, да цъкаме с език и да пускаме тото :P
Приятно гледане! :)







M7 Specifications

Configuration: 4-way, 6-driver design
Tweeter: MBD5D 1.1” (28mm) pure-beryllium, diamond-coated diaphragm
Midrange: MAG5004RTC 5” Gen 8 midrange driver
Midbass: MAG9508HE 9” Gen 8 midbass drivers (2)
Woofer: MAG12008HE 12” Gen 8 bass drivers (2)
Sensitivity: 92dB
Impedance: 4 ohms
Frequency Response: 18Hz—50kHz
Recommended power: 50W—1000W
Dimensions: 65H” (164cm) x 29D” (73cm) x 19.3W” (49cm)
Weight: 526 pounds (239kg)
Note: All features and specifications subject to change.
Ship date: Q1 2024

22
Новини на AV Guide / Re: AV Store - онлайн магазинът на AV Guide
« Последна публикация от Rudra - Октомври 10, 2023, 11:54:00 am »
По традиция, покрай черния петък, SVS пуска вече спрени серии на пазара с чудесни намаления!

Тази година любителите на добрия бас могат да се обзаведат с невероятно успешните SB-1000, PB-1000, SB-2000 и PB-2000, на изключително атрактивни цени!

Количествата са ораничени, но пък промоцията стартира дори по-рано от обикновено.

Субуферите на SVS можете да намерите в AV Store - тук

Побързайте! :)

23
Обща дискусия / SONY TA-AN1000 Въпроси
« Последна публикация от ShadeBG - Септември 26, 2023, 18:47:05 pm »
Здравейте
Имам няколко въпроса относно някои от настройките. Ако има колега, който има този модел, ще се радвам да обсъдим туй онуй :)
24
Моята система / Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Последна публикация от dpg - Септември 25, 2023, 08:36:39 am »
DAC - Denafrips Venus II R-2R Ladder DAC.

Минал си през дакове, които и на мен в определен момент в миналото са ми били в полезрението, би ли споделил мнение или сравнил да кажем дигиталната част на 272, DAC V1, Pontus и сега Venus. Аз съм все още с V1 (все още си звучи перфектно), но конкретно тези последните 2 от Денафрипс са много високо оценявани през годините, каква е точно разликата в звученето, какво човек би получил при смяна от делта сигма към р2р? Благодаря предварително.
25
Многоканални усилватели / Взех Онкио 6100,но не работи добре с ПЦ търся друг
« Последна публикация от ShadeBG - Септември 17, 2023, 19:10:25 pm »
Здравейте
Идеята ми е да свържа всичко, но най вече ПЦ в ресийвъра, но с Онкиото не е както трябва :( работи, но има разни бъгове прекъсва и тн. Понеже имам ТВ Сони смятам да сменя Онкиото за Сони ан1000. Ако някой го има може ли да ми пише да го разпитам за някакви неща, щото вече ми се запали главата! В нета не мога да видя даже как изглежда инфо панела с текущите данни, което е мн важно за мен! Може би се досещате, че идеята е да се гледат риповенот нета с качествен звук. Бе най просто трябват ми кодеците, за другото ми е все тая как е и какво е, дори за самият звук. Моля ви помогнете! Ако не е Сонито мисля да пробвам с Денон х2800h
26
Моята система / Re: Моята скромна стерео система - Georg Mihailov
« Последна публикация от Georg Mihailov - Септември 01, 2023, 16:50:56 pm »
Здравейте! Отдавна не съм писал в темата. При мен настъпиха големи промени в системата.Промених концепцията.
В момента положението е следното:
Източник - NAS Synology с инсталиран Roon Server (т.е. Roon Core).
Транспорт и стримър - Zidoo Eversolo DMP A6 с пълноценен USB изход. Може да подава по USB към външен DAC всякакви файлове - от PCM 16/44.1, всякакви HiRes файлове, DXD до 24/352.4, SACD ISO и DSD до DSD512. Стримърът е MQA Ready и Roon Ready. Има и вграден DAC на базата на двойка чипове ESS 9038Q2M и собствен плейър, които аз не използвам.
DAC - Denafrips Venus II R-2R Ladder DAC.
Софтуерен плейър - Roon Labs.
Усилвател - транзисторен усилвател клас А Canor AI 1.20. Мощност - 2 х 30 вата при 8 ома, 2 х 50 вата при 4 ома. Усилвателят.е интегриран, с вграден пасивен релеен атенюатор с точни резистори.
Звученето е много подобно на звученето на стъпалата клас А с подобна мощност на Pass Labs и Accuphase - слушал съм стъпала и от двете марки.
Озвучителни тела - наличните Klipsch Heritage Forte III. Само да напомня, че те са с чувствителност 99 dB.
Наличната Naim система остава като втора система.

Ето и картинка:

Отгоре е усилвателят, отдолу вляво е стримърът/транспортът, а отдясно ДАКът.


Все още не съм включил наличния си грамофон - рядко слушам винил. Като външен RIAA коректор ще използвам наличния ProJect Tube Box S2, който е хибриден - има и лампи.
27
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от dpg - Август 19, 2023, 01:08:47 am »
Включвам се малко късно, но мисля че съм споделял мнение тук във форума относно системата ми и по-специално за синергията Naim - ProAc. В момента съм с точно със Supernait2 и Proac D2R, като преди няколко месеца си boost-нах предусилвателната част с NAC82 с HiCap. SN2 сам по себе си е безупречен интегриран, но както повечето от нас, винаги има стремеж към по-горното ниво. Излишно е да казвам че 82ката направи системата тотално различна, най-вече откъм реализъм, сепарарине на инстрименти и други такива клишета, но е факт.

Понеже имах и Таблет10S преди D2R и мога да кажа, че разликата в звука заради различните типове пищялка не е голям, но такава има - лентовия е навсякъде в по-горната К серия, което само по себе си е достатъчен аргумент (и успокоение), че с него човек няма да сбърка. Аз се двоумях между куполния и лентовия на D2 серията преди покупката, но лентата в крайна сметка надделя, и съм сигурен че съм направил по-добрия избор, не че купола е зле. Най-разпространеното мнение на хора които не са ги чували е, че са остри или harsh (както се казва) във високите честоти, но това е единствено и само защото този тип туитер има такава слава от миналото, при Проак това изобщо не е така. Д2Р си е много балансирана колона, лесна за позициониране в малко помещение и близо до стена от задната страна, реверберации не се усещат при нормално ниво на звука (дори и при по-високо също всъщност), моите са позиционирани точно където бях позиционирал и Таблета, ефекта е идентичен - въпрос на дизайн (и акустика на помещение, но то е валидно винаги).

Горе долу е end game speaker, ако тр да ползвам още такива подобни клиширани изрази :)

28
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от IvanK - Август 13, 2023, 13:02:18 pm »
@Venci, описанията ти звучат страхотно! :) Идеята за тестване на колоните в домашни условия също е чудесна, само че не знам в България да има такава услуга особено на тази марка, дори не знам някъде да могат да се чуят ProAc в шоурум. Евентуално, ако ги видя някъде на изложение в чужбина...  ::)
29
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от Venci - Август 12, 2023, 13:13:31 pm »
Ако ще сменяш тонколоните с Proac то задължително трябва да ги чуеш преди това. Много са добри и интересни, но си имат своите особености. Аз се сдобих преди няколко месеца с Proac Response D 20R след доста слушане на 5 или 6 техни модела и да ти кажа първия път слушах Proac Response D28 и бях доста разочарован. Имаха отвратително бумтене и беше невъзможно да се слушат в стаята. Беше цялата в теракот и нямаше много място около тях. След няколко месеца чух моя модел който притежавам и се влюбих. И те бяха сложени малко неподходящо, но нямаха такова ужасно бумтене. Чух и 2 букшелф модела с рибон туитър и нормален и да ти кажа че едните и другите имат плюсове и минуси. Мислех, че с обикновения ще звучи по глухо и неинформативно, но не беше така. Много трудно взех решение с кой туитър да взема, но накрая се повлиях от модата т.е Proac почват да наблягат здраво на този тип високочестотен дори при бюджетните модели. Като ги изкарах от кашоните и ги пуснах малко бях разочарован. Високите бяха доста изцъклени и в повече. Четох, че им трябва 1 месец  и коренно ще се променят и така и стана. Скоро звука им се промени и високите се успоиха. Резултата е страхотен звук с изключително детайлни високи чак нереални. Когато в дадена музика чуя на тези тонколони чинели, звън или перкусии то тогава се изумявам всеки път. Звучат като истински, а с Focal Chorus 816v не беше така - там имаше просто високи. Фокала продължавам да го харесвам много, но няма такъв детайл и реализъм. Така че моето мнение за повече детайлен звук е, че не би сбъркал с един Proac , но със сигурност ще ти изтощи бюджета поради високата им цена, която расте постоянно. Това е моето мнение! Иначе имам забележки за външния вид. За тези пари е недопустимо решетките да не са на магнити , но явно прекалено много искам за 9000 лв :D

Това е модела ProAc Response DB1 който най ме впечатли като съотношение цена-звук и ако не ми беше толкова голяма всекидневната щях да взема тях. Изключително звучене, толкова ми допадна, че се двуомих между тях и сегашните ми. Размера им е малък, но как звучаха само.....
30
Моята система / Re: Ето и моята стерео система IvanK
« Последна публикация от IvanK - Август 10, 2023, 11:48:57 am »
Грамофоните на Rega наистина ми допадат като кохезия, органичност на звука и цялостно като философия. Определено ще се замисля тогава за P8, за да вдигна нивото на източника :)

Друг интересен момент е поведението на Rega Aria - ако я пусна веднага преди слушане е доста по-бистра, обемна и чиста като звук, а след няколко часа или непрекъсната работа става по-мътна и басова. За сега решението ми е да го пускам и спирам преди/след слушане.

Интересен е въпросът е и с дигиталния източник, ако реша да подобря нещата и там. Може би нелош вариант е ND5XS2 + Chord Qutest?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10