Последни публикации

Страници: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Моята система / Re: Ето го и моето домашно кино - lilscrappy
« Последна публикация от lilscrappy - Февруари 15, 2023, 10:59:32 am »
Здравейте, скоро не съм писал нищо 🤪

Реших се да продам част от системата и се появиха точните хора, субуфера отиде при колега от Пловдив, с голяма къща, там му е мястото 🤣

Първоначално се канех да продам само фронталните, но се появи сериозно момче от Варна, който взе фронталните, центъра + ресивъра Marantz SR7010 ( изграждаше първа система )

Пиша Ви, тъй като обмисля ( срокове и дати няма как да дам ) но съм се спрял на следните неща, та ще се радвам да чуя какво ви е мнението:

Фронтални - SVS Ultra Tower
Център - SVS Ultra Center
Ресивър - Marantz SR 7015 ( клоня за момента към marantz )  или Denon AVR X4700H ( доколкото разбирам и двата модела имат AURO 3D активно )
Power Amplifier - Emotiva XPA-DR3 или Emotiva XPA 5 Gen 3 ( а може и XPA 9 Gen 3 ) изобщо има ли смисъл да захранва всички тонколони или само фронталните а  защо не и 5-те главни )

да попитам тъй като не съм запознат  с горепосоченият Amplifier ако ресивъра е 9 канален имам ли опция да активирам 11 колони или повече ?

Кабели за Emotiva - Chord Shawline Analogue RCA interconnect и Chord Crimson VEE 3 ( само не знам дали ще се усети и има някаква осезаема разлика главно за фронталните )
Токов Филтър - AudioQuest PowerQuest 3

Лека полека може и да се смени съраунда Klipsch rs52 ii с SVS Ultra серията, както още един чифт на SVS Prime Elevation да стигнем 11, субуфер изобщо не обмислям преди смяна на жилището ( което трябваше да е в ход но ….. )
82
Усилватели / Re: Избор на усилвател и стриймър за dali zensor 7
« Последна публикация от nazzo - Февруари 08, 2023, 11:16:57 am »
Бих бил благодарен за още мнения по въпроса.
83
Озвучителни Тела / Re: SVS Ultra Tower
« Последна публикация от lilscrappy - Февруари 06, 2023, 18:24:31 pm »
lazarus18

Благодаря за информация, би било страхотно ако бъдещия собственик, след като се сдобие с нея и разбира се ако има желание, позволи да се видят и чуят как звучат колоните …

Да не забравяме, че и аз съм от Пловдив, така, че съм приятно изненадан и се радвам  :)
84
Озвучителни Тела / Re: SVS Ultra Tower
« Последна публикация от lazarus18 - Февруари 06, 2023, 13:30:57 pm »
В шоурум няма къде да се чуят.
Скоро ще има такава 7.1 система, изцяло с Ultra компоненти в Пловдив.
Ако собственика е съгласен, ще може да се чуе там.
85
Озвучителни Тела / SVS Ultra Tower
« Последна публикация от lilscrappy - Февруари 05, 2023, 23:35:50 pm »
Здравейте, отварям тема тъй като напоследък разбирам, че въпросните колони, не визирам само фронталните, но и всички от серията Ultra, са доста популярни и предлагат високо качество на звук, както и незабравими изживявания, след което всеки аудио и кино фен бива пленен и кристално обогатен 🤠

Има ли някой който вече се е сдобил с въпросната серия, ако може да сподели нещо за тях, както и какви са неговите впечатленията, че за в бъдеще обмислям да минавам на нея, но времето ще покаже ….

Както и място където да могат да се чуят на живо в някой шоурум
86
Усилватели / Re: Избор на усилвател и стриймър за dali zensor 7
« Последна публикация от Rudra - Февруари 05, 2023, 00:53:39 am »
Предполагам добре. Всеки от тези усилватели има свой специфичен характер и кой ще допадне конкретно на теб няма как да се знае. Нямам преки впечатления от въпросните усилватели с твоите колони.
87
Усилватели / Re: Избор на усилвател и стриймър за dali zensor 7
« Последна публикация от nazzo - Февруари 04, 2023, 23:02:09 pm »
Здравейте rudra и всички останали. А как стоят на фона на моите колони и денона други  варианти, като marantz pm 7000n или комбинация от yamaha a-s 501 или 701 или marantz pm 8006 със стриймър bluesound node n130 или primare np5 million или подобни варианти.
88
Усилватели / Re: Избор на усилвател и стриймър за dali zensor 7
« Последна публикация от Rudra - Февруари 04, 2023, 22:10:32 pm »
Здравей,
Мисля, че Denon PMA-900HNE e добър вариант - влиза в бюджета ти, има чудесна вградена стрийминг платформа и цифрови входове.
Успех!
89
Усилватели / Избор на усилвател и стриймър за dali zensor 7
« Последна публикация от nazzo - Февруари 04, 2023, 21:06:39 pm »
Здравейте,  обръщам се  към  знаещите във  форума с молба за помощ в избора на усилвател и стриймър за колони dali zensor 7.Може да бъде всичко в едно  или поотделно,  което може би е по практично.
Тонколоните не са пускани около 2 години.
Надявам се това да не е проблем . Не смятам да ги сменям. Във времето имах техникс su v670 pxs cap. и марантц sr 5009 но  техникса имаше проблем  с позициониера за подаване на сигнал от източник и след ремонт в оторизиран  сервиз в София нищо не  направиха и  счупиха тон контрола . С марантца  изтеглих късата клечка и тъй като не направих озвучителна  система за кино , а стереото не ми харесваше го пусках рядко., появи се проблем  с платка и го продадох нов за нищо пари . Не съм  от София . Не ме интересува  техника втора употреба.  Имам cd плеър техникс и касетен дек които мога да ползвам. Бих  искал  да ми помогнете  в избора  на усилвател  и източник подходящи за моите  тонколони, които  да си пасват и да има добър звук. Знам,  че всичко  е относително. Ако се вместя във 2000-2500 лв  ще  бъде добре . Със сина ми бихме искали да може  да  се  ползва  смартфон, спотифай, интернет радио и т н. Бих искал  да  може да се  включи  и телевизора.
Извинявам  се ако  не съм  поставил темата  където  трябва  и  не съм  задал въпросите коректно.
90
Новини на AV Guide / Re: Нова серия Classic от Naim
« Последна публикация от Rudra - Февруари 01, 2023, 13:53:05 pm »
Любопитно, появяват се все повече отзиви от потребители за новата серия. Впечатленията изглеждат доста смесени. Докато едни са очаровани, други не са особено впечатлени. От това, което наблюдавам, като отзиви, най-спорен е Предусилвателя/стриймър NSC 222. От една страна - удобствата му са безспорни. От друга страна качествата му като предусилвател не са твърде впечатляващи - някои смело го приравняват до нивото на NAC 282, други категорично го слагат на едно ниво с NAC202. Друг повод за притеснение е, че от Naim са решили да ползват в този продукт същия DAC чип, както в ND5xs, вместо поне този, използван в NDX2. Чипът далеч не е единственото или основно определящо условие за звученето на даден продукт. И все пак, при тази цена очакванията на потребителите вероятно са били по-високи.
Споровете относно визията също продължават. Докато на рекламните снимки нещата изглеждат ОК, за мен поне, особено в непрофесионални потребителски снимки, новата серия изглежда стъпка назад в няколко посоки, във визуално отношение.

Поредната меко казано спорна новина по темата е и отварянето на завод на Naim в Словакия - вероятно смислено от гледна точка на драмите с Brexit, но все пак притеснителна новина за много заклети Naim фенове, въпреку уверенията от Naim, че всичко ще е на ниво UK - обучен там персонал, докарани от там компоненти, тестване там и т.н.
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10