Автор Тема: моето недоразумение  (Прочетена 12746 пъти)

martosblack

• Гост
моето недоразумение
« -: Януари 22, 2011, 23:31:02 pm »
моето недоразумение
Моята система е далеч от завършване,но предполагам това е реплика на почти всеки един от нас. Мъдростта идвала със зимата-казват!Моята мъдрост няма скоро да дойде -но това измъдрих до този момент  през тази зима                                                                                                                                                                                           TV-32LG6000                                                                                                                                                                HD Player  -Hyundai-HMB-L110  (2 EXT.HDD seegate 1.5tb ,320gb.)                                                                                                                                                                        RECEIVER-Pioneer-VSX -920                                                                                                                                                                             DVD-Pioneer-dv-610av-предназначение-да просвирва DVD-AUDIO i CD                                                                                                                                                                                KOMP.-intel core3,3gb ram ХДД-1ТБ., ATI RADEON ASUS HD 5770 с hdmi-свързан с ресивъра за слушане на BD-AUDIO (заради натрупаните блу рей аудио дискове                                                                                                                                                                       ОТ -FRONT-Supersound S-150 CENTER-JAMO ,SURROUND -JAMO                                                                                                                                                              

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:моето недоразумение
« Отговор #1 -: Януари 23, 2011, 00:13:51 am »
Как се крепи центъра на телевизора?
Трябва да помислиш да вдигнеш тези колони на някакви стойки, да сложиш килим пред тях и да им дадеш повече въздух.
Така ще изкараш повече от системата си.
Иначе си прав, че всяко нещо е временно.

martosblack

• Гост
« Отговор #2 -: Януари 23, 2011, 10:01:41 am »
Ами центъра се крепи на...телевизора ;D!и така е от доста време:) но аз смятам да сменям всичките си озвучителни тела.Според вас един Klipsch Reference RF-52 дали ще ми се отрази благотворно !? има оранж в тях и ще ми паснат на оранжевата стая  ;DНай-много ме дразнят старите т.нар.,,барчета'',на които съм поставил тв-то и част от дисковете си -голям проблем ми е това-къде да ги складирам всичките си дискове,защото станаха страшно много и съм ги рахвърлял къде ли не по стаите!

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #3 -: Януари 23, 2011, 17:41:29 pm »
Подобре РФ 62 по-добре звъчът. Другите са хем тесни хем дълбоки. 
П.П. Надявам се и аз някои ден да събера такава колекция от дискове  ;D поздравление за системата.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

hgi

• Гост
« Отговор #4 -: Януари 23, 2011, 18:38:45 pm »
Просто си длъжен да измислиш малко по-добро разположение поне на лявата колона, особено ако си вземеш по-добри.  :)

martosblack

• Гост
« Отговор #5 -: Януари 23, 2011, 19:13:55 pm »
Благодаря,момчета :) ами то шило в торба не стои ,а с тез ъпгрейти най-мноо да остана без жина  ;D.Сега -то ,че ще се купуват нови колони,ще се купуват-там е работата Crossblade ,че във Варна къде да чуя хубави ОТ !?! това което съм чул до сега са все мноого ниско бюджетни колони-а половината от тях не свирят така добре като тези тежки латвийски тояги,които съм сложил за фронтални!:) та се чудя и мая какво да предприема-поне жената не забеляза подмяната на ресивъра -все пионер-че свети някоя лампа повече..... ;D

Неактивен dr_slavov

• Публикации: 133
« Отговор #6 -: Януари 31, 2011, 18:41:47 pm »
Това с рисивъра ме разби. Не ми беше идвало като идея за подмяна на техниката. ;D
A-200
Denon 1910 + Focal Sib&Cub
Sony KDL46W5500

martosblack

• Гост
« Отговор #7 -: Май 02, 2011, 23:06:57 pm »
Привет :) Лек ъпгрейт на системата с тонколони Focal-JMlab Chorus                                                                               фронтални Chorus 716 S
център Chorus CC 700 S
съраунд Chorus 705 S
субуфер Chorus SW 700 S

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #8 -: Май 02, 2011, 23:50:07 pm »
То май ни стана лош навик да критикуваме разположенията на колоните по публикуваните системи, но няма ли място надясно да отделиш малко колоната от шкафа, баса от колоната.
Знам, че колоните са много удобни да се ползват за поставки, но не знам дали да не махнеш дисковете от събуфера.
И вече може да смениш името на темата. "Недоразумение" не й отива.

martosblack

• Гост
« Отговор #9 -: Май 03, 2011, 00:13:04 am »
Да lazarus-необходимо ми е място,за да ,,дишат'' тези колони ,за съжаление такова липсва:( в дясно от суба има врата,която и сега не се отваря до края.в ляво пък (от лявата колона има стена) Фокъл-716 S са с преден бас рефлекс  и поне разтоянието  зад колоните  не е е проблем.Направих няколко теста-издърпвайки фронталните напред с няколко сантимерта напред,а после и назад -ефект не успях да усетя!Пробвах и с калибровката  от ресивъра няколко пъти!Колоните много ми допдат -няма база за сравнение с предишния ми комплект :) Особено за това,което се използват-многоканално аудио!:) п.с. Взиам си белжка и разкарвам дисковете от СУБА-МОМЕНТАЛНО :)

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #10 -: Май 03, 2011, 01:17:50 am »
Да ти е честита системата и с голяма радост и кеф да си я слушаш  :)

martosblack

• Гост
« Отговор #11 -: Май 03, 2011, 09:55:06 am »
Благодаря drpetar :) Сега се чудя има ли смисъл да слагам шпайковете и доколко това би променило звука и как!? Не че така не ми харесва.Колоните са с висока чувствителност с много добре изразени високи и среди и е просто невероятно какви звуци съм пропуснал от групи,които слушам през по-голяма част от живота си! Oсобено когато са и в DTS-HD Master Audio :) :) (rock)