Автор Тема: Въпрос за избор на звукова карта Asus Xonar Essence ST/X и Auzentech HТ HD ?  (Прочетена 7704 пъти)

Kikata

• Гост
Здравейте,бих искал да се допитам за съвет при избор на звукова карта ,колебая се между Asus Xonar Essence ST/X и Auzentech HomeTheate HD,като ще се ползва главно за музика,филми и гейминг,освен това имам намрение след време да взема едни Alessandro MS-1 ,така че наличието на слушалков усилвател е препоръчително(и трите модела го имат по техн. данни)...предимството на Auzen-а е наличието на HDMI и съвместимостта с PCI-E слотове за в бъдеще (същото важи и за Asus Xonar Essence STX,докато при Asus Xonar Essence ST не знам дали това може да се счита за недостатък) .Прочетох доста отзиви и мнения по форумите и за музика се препоръчва Asus Xonar Essence ST,която през аналоговия изход е едно от най-добрите решения,докато за гейминг сякаш Auzen-а е по-доброто решение заради хардуерно вградения EAX5...Картата ще се връзва към ресивъра от подписа,така че наличието на HDMI добавя още една опция за свърване с ямахата,чувствайте се свободни за всякакви мнения,отзиви и препоръки  :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
При така изградената от теб система, какво се надяваш да постигнеш с ъпгрейд на звуковата карта?

Kikata

• Гост
В момента сглобявам втора конфигурация ,като сегашната ще се ползва за HTPC ,предимно и Линукс ,докато новата машина,сокет 1155 ще е за основно ползване,именно за нея търся звукова карта и се съм се насочил към една от посочените...Все още не съм се отказал от закупуването на Velodyne CHT-8Q ,ха ха  :) В процес на финансиране съм още ,но ще дойде и този момент...Последно срещнах мнения,че последните модели на Auzentech нещо дефектирали,а и не се намират никак лесно,та май ще е някоя Asus Xonar Essence ...

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Аз продължавам да не разбирам ???
При положение, че докарваш звука цифрово до кино рисивъра и ползваш вградения в него дак, мислиш ли, че за твоята система, най-добрия ъпгрейд би бил звукова карта?

Ако пък плануваш да пуснеш звука аналогово, мислиш ли, че вградения дак е основното или единтсвеното, което ограничава кино рисивърите, за наистина качествено възпроизвеждане на музика?

Kikata

• Гост
Ами там че работата,че звука няма да се пуска цифрово,а през аналоговия...нещо при цифров трансфер на сигнала до ресивъра ,звука ми се струва малко по-постен,скучен,ако мога така да се изразя,поне при тестовете с музиката,която имам,но може и аз нещо да се бъркам.Докато през аналоговия има повече динамика и живец...След множество мнения по моя въпрос,ми препоръчват Asus Xonar Essence ST ,с подменени операционни усилватели с по-добри (вероятно LME 49720HA на позлатени дип8 сокети),която при аналогов трансфер на звука няма аналог за слушане на музика,поне в ниския/среден клас карти.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Мисля си, че ако слушането на музика е основния ти приоритет, може би е добре да плануваш нещата в малко по-далечно бъдеще.
Прецени дали ще ъпгрейдваш фронт колоните(нещо за което скоро говорихме), прецени дали плануваш добър стерео усилвател(рисивъра ти поддържа такъв тип свързване) и на базата на тези бъдещи планове, обмисли кой би бил оптималния източник.
Според мен един добър ДАК или Стриймър би ти свършил по-добра работа и като звук, и като функционалност.

Всичко разбира се зависи от цялостната ти концепция за бъдещето на системата.
Вземи предвид обаче предвид някои неща свързани с ползването на звуковата карта:
1- носи всички негативи на това да е монтирана в компютър.
2- дългите аналогови кабели от звуковата карта до усилвателя/рисивъра не са съвсем евтини(ако са качествени) и податливи на влияния.
3- ограничава те до ползването единствено на компютър (в един приличен дак можеш да свържеш повече източници) а това носи всички негативи на софтуерните плеъри, настройките им и т.н.

Успех!

Kikata

• Гост
Благодаря ти за съветите,определено си прав за всичко казано  :) .На този етап обмислям закупуването на посочения по-горе суббуфер,което за мен ще бъде тавана поне за няколко години напред.Това обаче не означава,че след време ,живот и здраве,при наличие на финанси няма да обмисля смяната на фронт колоните,а сегашните букшелфки (от които съм много доволен,между другото  (y) ) да се превърнат в съраунд колони.Но това ще остане вариант в едно малко по-далечно бъдеще поради обичайните финансови причини  :) .