От идеите ,които предлагаш за обсъждане имам усещането,че се притесняваш дали усилвателя и колоните ,ще са достатъчни да напълнят със звук помещението,в което ще ги ползващ.Общо взето мога да кажа от моя опит,че за хол около 23 кв.м., усилвател 2Х80 на 8 ом и тонколони с 2х6,5 инча мид/бас си вдигат сериозна гюрултия,което със сигурност не ми е идеята .В действителност ,около горната граница на нормално слушане ми се явява на 1/4 от положението на усилването,а всичко друго над това си е яко напрягане и недоволни комшии

,така,че притесненията ти дали посочения от теб над,ще е достатъчен ,за да може да се слуша на високи звукови нива достатъчни да изгърми стаята с МА RX6, са напразни според мен.Аз също имах такива залитания преди време ,докато нямах идея какво точно ми трябва

и именно причината да взема начален клас подови колони, вместо по-висок клас букшелф беше,точно идеята да пълнят стаята с поВер и тем подобни тъпни ,а иначе в реалността се оказа,че напълно достатъчно ,за да звучат прилично в помещение около 20-25 кв.м. ,при оптимално разположение ,без дискотечни нива разбира се , са си букшелф колони среден размер с 5-6,5 инча мид/бас да речем.Имай предвид,че големи тонколони в неподходяща спрямо размера им стая или пък кофти разположени /на късата стена да речем/,не могат да се разгърнат и са по-скоро разочарование,не е гот ,да се тресе всичко,а да не чуваш баса или пък да го чуваш в комшиите примерно.