Автор Тема: Как да направя добра AV система?  (Прочетена 14156 пъти)

hgi

• Гост
Re:Как да направя добра AV система?
« Отговор #15 -: Февруари 23, 2012, 23:11:47 pm »
- Klipsch RF-82 за предни звучат впечатляващо ... на първо четене (слушане), поне при мен беше така. На второ слушане нещата се поуталожиха, а на трето слушане ме натовариха в повече и включих на задна скорост.

И мен Klipsch RB-81 доста ме напрягаха, но сега вече са ми доста по-добре. От моя опит с Klipsch бих казал, че определено трябва да се внимава с какви други компоненти ще се съчетаят, иначе могат да свирят доволно добре. Ако обаче има пропуск или неподходящ компонент може да си сигурен, че ще изпъкне с пълна сила и могат да те докарат направо до отчаяние.

Неактивен Anto

• Публикации: 94
« Отговор #16 -: Февруари 23, 2012, 23:24:15 pm »
Честит рожден ден и успех в изграждането на системата!

pakako

• Гост
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2012, 21:19:39 pm »
Здравейте.

Благодаря за пожеланията.  :)

Имам следния въпрос. Фронталните колони ще ги поставя на 1 метър от стената. Същото разстояние ще се получи и от страничните стени. На какво разстояние трябва да се разположи дивана? Питам, за да мога да изкопая канали в замазката за кабелите. Необходимо ли е да пускам кабел от мястото, където ще са компонентите, до дивана, където ще бъде включен лаптопът? Относно проектора, за него нужно ли е ел. захранване?

Набелязах един кабел, ето и линк:

http://electron.bg/gbl-dvi23212321-highend-dvidvi-cable-100m-p-6111.html?cPath=21_141_62

Въпросът ми е към lazarus18, подходящ ли е за тази цел?

Благодаря предварително!  :)

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #18 -: Февруари 25, 2012, 01:29:39 am »
Този кабел не е HDMI-HDMI и определено не е High End. Слагането на думичката в заглавието не го прави такъв. :)

Ето това е подходящ кабел като минимум:
http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29982

Не казвам, че и с по-евтин няма да стане, но аз не бих рискувал предвид хамалогията, която би последвала ако нещо не сработи.

При проектора ти трябва и 220в.

Относно разполагането на колоните мислч, че и по-близко до стените могат да бъдат, но пак зависи от модела.
При ширина от 4,25м. и колони на 1м. от страничните стени ще ти остане около 2м. между колоните, което значи, че трябва да си на 2-3м. от тях.
Моя съвет е да не вкопаваш кабелите за фронталните колони /и центъра също/. Това ще ти даде повече свобода при разполагането на колоните и евентуалното ъпгрейдване на кабелите в случай на нужда.