Автор Тема: Помощ за избор и свързване на ресивър в система.  (Прочетена 6869 пъти)

Mariqn

• Гост
Здравейте,
първо искам да отбележа, че съм пълен новак и абсолютно незапознат с каквито и да било техники.

Харесал съм си ревисъв Yamaha RX V-473 и искам мнение за него, както и малко повече информация за това как точно трябва да го свържа функционално. Сигнал към него ще подавам през персонален компютър, лап топ и таблет (iPad). Интересува ме какви допълнителни програми трябва да инсталирам и как точно трябва да свържа всичко това за да мога да си пусна музика и някой друг филм, на телевизора от всяко едно устройсто (от лап топ-а и таблета - безжично).

Основната причина да се спра на този ресивър е сравнително добрата цена (за моя бюджент) и възможността за DNLA. Ако може да ми предложите нещо по-добро с тази възможност на същата или по-добра цена ще Ви бъда благодарен.

Благодаря предварително на всички, които ще ми помогнат.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Помощ за избор и свързване на ресивър в система.
« Отговор #1 -: Ноември 28, 2012, 12:08:49 pm »
Здравей,
може би не е лошо да споделиш и към какви озвучителни тела си се насочил. Иначе ресийвър е добър избор за начално ниво система и има всичко необходимо.
Поддържа се Apple AirPlay, което можеш да ползваш за връзка по мрежата с iPad. Така ще можеш да пускаш музика. За видео по DLNA не мисля, че ще ти е възможно.
Този настолен компютър има ли как да се върже посредством HDMI към ресийвъра? Така той ще играе ролята на плеър и може да чете информацията по мрежата от лаптопа, а евентуално и от iPad. Говоря за пускането на филми.
Ако разстоянието от настолния до ресийвъра е голямо или са в различни помещение си помисли за външен HD плеър с мрежови функции.

Mariqn

• Гост
« Отговор #2 -: Ноември 28, 2012, 18:13:55 pm »
Здравейте,

Към момента ще използвам настоящите си озвучетелни тела, които са две (Стари тонколини Braun с отлично според мен качество особено в средните и високи честоти) които са със затворин обем за фронтови и две от стара уредба за съраунд (към момент не се използват, на тяхно място са вклучени Braun-a, но със сигурност не разгръщат целият си потенциял). В последствие ще търся две фронтови колини и център, а Braun-a ще сложа за съраунд.

В момента настолният компютър е свързан с телевизора чрез кабел VGA - HDMI, ако прехвърля този кабел към ресивъра и от него сложа HDMI - HDMI към телевизора ще стане ли? (всичко е в една стая)

Пускане на филми от iPad няма да има (той се използва 100% за работа) най-много някоя друга песен.

Благодаря за помоща!

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #3 -: Ноември 28, 2012, 18:32:53 pm »
Хубаво ще е да се вземе предвид с какви омове са всички тези колони.
Предполагам, че кабел от компютъра е DVI-HDMI, a не VGA? Така би станала връзката към ресийвъра.

Mariqn

• Гост
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2012, 18:42:26 pm »
Да кабелът е DVI, извинявам се за грешката. Всички колони, които са налични към момента са на 4 ома. В последствие ще търся със същото съпротивление, освен ако не ми препоръчате нещо различно.