Основният ми източник е CD ,като причините за това са на първо място,че възможностите на формата ме задоволяват напълно,на следващо място имам доста голяма колекция с музика в този формат,отделно от това в този формат е достъпна и лесно намираема с добро качество почти всякакъв тип музика и най-накрая запазването на носителя във времето не изисква почти никакви грижи.Планирам развитие на системата си към дигиталните носители ,като смятам скоро да си взема качествен DAC ,към който да подавам музика от компютъра ,главно заради удобството,но въпреки това не смятам да изоставям CD и това смятам да ми е основния източник ,поне в близко бъдеще. Грамофонът винаги ми е бил интересен и ми харесва като звук.Дори по едно време доста се колебаех дали да не се пробвам,но като прочетох за каква занимавка става въпрос шасита,дози,фоно предусилватели ,настройки на ъгли ,баланси и т.н.почти непонятни за мен неща и към това като прибавим по-трудното намиране на музика на качествено записани плочи и трудното им поддържане в добро състояние във времето и неминуемата поява на дразнещото пукане ,в крайна сметка ми се поохлади желанието да имам грамофон/поне засега /.