Автор Тема: Избор на колони за първа система (Monitor Audio Silver 2 или B&W 685 S2)  (Прочетена 5806 пъти)

Неактивен Nikolay S

• Публикации: 32
 Здравейте,
както се вижда от заглавието мисля да правя първи стъпки в истинското слушане на музика.. по принцип темата я бях предвидил за пускане след нова година, защото ми предстои местене, но... . С две думи имам възможност ако реша следващите 10тина дни да взема един от споменатите модели с прилична отстъпка ако успея да реша кой предпочитам.
 Понеже започнах малко от краката за главата ето и подробности за това какво слушам, как го слушам и къде (ще) го слушам:

- като музикални стилове спектъра е доста широк, но основно слушани и любими групи/изпълнители са: Depeche Mode, Pink Floyd, System Of A Down, Serj Tankian, Sully Erna/Godsmack.
  - помещение за слушане 20-24м2 (зависи дали от начало ще си отделя стая за хобита)
  - нивата на слушане обикновено са средни, рядко минавам 50% усилване на (без ехидни усмивки) сегашните ми активни колонки Микролаб Соло 6, затова и ми се иска говорителите и евентуално усилвателя да са достатъчно детайлни в този диапазон (имам едно на ум за допълнителен суб, но на първо време ще е хубаво да се справят задоволително и без).
  - като описание на звука не знам дали мога да се справя добре, но харесвам стегнатите баси и натуралните среди и високи без излишно съскане. Грубо описано и общо това е относно звука.

По принцип от проучванията ми последните месеци се бях насочил към MA Silver 2 + Creek 50A (за съжаление не съм от София и поради силно ограниченото ми свободно време съм нямал, а може и да нямам възможност да ги чуя). Единственото ми (теоретично) притеснение относно тази комбинация е от мненията, че Криик-а е слаб в ниските честоти и не знам с добавянето на допълнителен sub до колко може да се коригира това.
 B&W не бяха в опциите до преди 2 дни, когато разбрах, че мога да се сдобия и с тях. Притеснението ми тук е, че по доста тестове ги дават най-добрият избор в този клас, но като цена са прилично по-евтини от МА и не знам дали реално са в един клас т.е. да не се окаже, че въпреки доброто си представяне са по-нисък клас от Silver 2.

Надявам се не съм ви объркал с хаотично нахвърлените си мисли, но предполагам, че всеки в началото е минал през подобна главоблъсканица.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Здравей,
Действително, при усилвателите на Creek, ниските честоти не са така силно изразени, както при NAD например.
От друга страна Monitor Audio Silver 2 са колони със завидно количество бас за размера си. Слушал съм не един път предишните RX2 с усилвател NAD и на моменти басът доминира.
От тази гледна точка вярвам, че комбинацията  MA Silver 2 + Creek 50A би била напълно удачна. Впечатленията ми от други модели MA Silver + Creek са много положителни.

От B&W 685 S2 нямам впечатления - отдавна нямат официален дистрибутор за България и не съм имал възможност да ги чуя.

Вероятно си добре запознат с обявените данни, но все пак:

MA Silver 2 - 8 инчов басов говорител и 40HZ долна граница, 9.7 кг, максимална препоръчителна мощност на усилвателя - 120W.

срещу

B&W 685 S2 - 6,5 инчов басов говорител и 52HZ долна граница, 6,8 кг, максимална препоръчителна мощност на усилвателя - 100W.

Тези данни не могат да ти покажат как би свирила една колона, нито дали едната ще ти хареса повече от другата.
Идеята е по-скоро да се посочи, че става дума за твърде различни озвучителни тела - както чисто физически, така и като обявени характеристики, а и като цена. По-скоро би било редно сравнението да е със Silver 1.

Вярвам, че на фона на сегашните ти колони - и двата посочени от теб варианта ще са наистина сериозен ъпгрейд.

Неактивен Nikolay S

• Публикации: 32
 Благодарности, за бързият и конкретен отговор Rudra. Моят първи избор също беше МА. Сега да видя и какво могат да направят като цена, защото при B&W отстъпката е доста прилична, а МА в краен случай винаги мога да закупя от България.
 П.С. Не искам да размивам темата, но за да не пускам нова бих желал да ми помогнете и с едно малко уточнение за усилвателя. Creek-a изключително много ми харесва визуално (освен наслада за ушите обичам техниката да доставя и наслада за очите  :D), отделно ми хареса и възможността за интегриране на ДАК, както и мненията в повечето ревюта за добрата детайлност на звука и в крайна сметка в този ценови клас, май не останаха много варианти. Въпроса е има ли други подходящи партньори за Силвър 6 в ценовият клас на Creek, за които да разгледам ревюта и тестове? Усилвателят със сигурност ще го купувам от БГ така, че е хубаво да има и вносител. Още един път благодаря!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Освен Creek, други популярни партньори на Monitor Audio са Arcam, NAD, Rega, новите модели на Cyrus.