Автор Тема: Моля за препоръка при покупка на 5.1 система, бюджет 4500-5000 лева.  (Прочетена 4915 пъти)

Неактивен mmfood

• Публикации: 2
Здравейте. Искам да си купя 5.1 система, започвайки от нулата. Не разбирам много от аудио техника, честно казано. Опитвам се да се науча, но нещата ми изглеждат сложни, особено като става въпрос за самия избор на оборудване. Става въпрос за малка стая (квадратна, 16 квадратни метра) и 65-инчов телевизор, ако това има значение.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Здравей,
В такава стая и в този бюджет прекрасно може да се впише система за домашно кино с:
Denon AVR-X2700H и 5.1 комплект колони изграден около Monitor Audio Bronze 200
- с центъра, съраундите и субуфера от серията.
Много добре балансирана система - ресивърът предлага всичко необходимо, като аудио формати и поддръжка на 8к видео, а колонит от бронзовата серия на Monitor Audio са едно от най-добрите решения за бюджета си.

Неактивен mmfood

• Публикации: 2
Благодаря за отговора. Разгледах продуктите и наистина изглежда че този избор е много подходящ за малка стая. Но искам да попитам и каква е разликата между тези два субуфера, освен цената:

https://www.avstore.bg/subufer-monitor-audio-bronze-w10.html

https://www.avstore.bg/monitor-audio-bronze-w10.html

И също така бих искал съвет за кабелите, които ще са ми нужни. Иначе, кошницата ми изглежда така: Май само те ми липсват.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Разликата между двата субуфера е, че единият е от предишното поколение Bronze, което беше заменено от настоящото поколение през лятото на 2020г - затова е и със сериозно намаление. Според производителя при новия модел има подобрения в говорителя, както и в крачетата на субуфера. Освен това при новата бронзова серия черният цвят е чисто черно, със сив челен панел, докато при предходното поколение черното е с дървесна шарка.

Относно кабелите - за фронт и център бих избрал например Chord C-Scren, а за съраундите - Chord Leyline.
За субуфера се ползва фабрично терминиран кабел за субуфер.

P.S.  Моля, запознай се подробно с правилата на форума - линкове не се публикуват по начина, по който си го направил ти.