Автор Тема: Домашно кино втора употреба  (Прочетена 29771 пъти)

zezco

• Гост
Re:Домашно кино втора употреба
« Отговор #15 -: Юли 02, 2014, 19:20:20 pm »
Много добре е (y)

Неактивен Coppermine

• Публикации: 81
    • Планина.бг
« Отговор #16 -: Юли 26, 2014, 17:28:45 pm »
След последните няколко придобивки сред които Monitor Audio BX2 + стойки и Monitor Audio BX Centre качвам още няколко снимки на текущото положение което е

Рисивър: Pioneer VSX-LX55,
Фронт: Monitor Audio Silver 2
Център: Monitor Audio BX Centre
Събуфер: Bk xxls400
Задни: Monitor Audio BX2
Стойки: Norstone
Кабели: QED Original hi, и Eagle Cable silver line 4mm low

Телевизор: Panasonic 50ST60

Източници:
PS3, AppleTV, DVD Denon 1920
като тук според мен е най-слабото звено на системата в момента. Може би тук трябва да спомена и самия рисивър защото в момента слушам музика основно през AirPlay функционалността му.

Помещението също отчаяно се нуждае от акустична обработка, поне един килим, че всичко е на голи стени и под и направо си има ехо :-)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #17 -: Юли 26, 2014, 18:36:41 pm »
Честито! Сисемата изглежда все по-добре!
Според мен най-наложителния ъпгрейд е може би килим пред колоните. След това бих се замислил за ъпгрейд на стерео частта, ако търсиш максимума при слушането на музика.

P.S. Чак сега видях, че си сменил и рисивъра. Извинявам се за недоглеждането - коригирал съм публикацията си.

Radyson

• Гост
« Отговор #18 -: Юли 26, 2014, 18:51:54 pm »
Честито и от мен за подобренията и придобивките  (y) .
Преди 2 месеца и аз сложих килим и определено усетих подобрението  ;)
Със здраве да си слушаш и кефиш  (y)

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
« Отговор #19 -: Юли 27, 2014, 10:10:26 am »
Честито и от мен и с пожелания за дълги часове забавление :)
Наистина МА силвър заслужават ъпгрейд на компонентите за музика.
Виждам че центърът не е в центъра. Отразява ли се на звука?

murrey

• Гост
« Отговор #20 -: Юли 27, 2014, 15:34:59 pm »

Рисивър: Pioneer VSX-LX55,
Фронт: Monitor Audio Silver 2

Кабели: QED Original hi, и Eagle Cable silver line 4mm low

Поздравления за придобивките.
Пробвал ли си да размениш кабелите за ниските и високите?

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #21 -: Юли 27, 2014, 23:03:50 pm »
Благодаря на всички за пожеланията.

Съвсем скоро ще ходя да гледам за някакъв килим, даже набелязах един със същия мотив като на възглавниците на дивана. Другото нещо което задължително трябва да направя е да напълня стойките с пясък. Обаче като гледам трябва да пълня задната тръба с по-малкия диаметър. Предната има доляма дупка долу в основата, както и горе, през които може да се пусне окабеляването. На задните им скрих кабелите в стойките и всъщност се получи доста добре, обаче проблема с пълненето си стои. Навсякъде където четох пише че може да се запълват, но никъде не е уточнено в коя тръба. Ще съм благодарен ако някой знае или е пълнил такива да сподели как трябва. Мисля да скрия и кабелите на фронта, обаче са късички, както се вижда и от снимките. Мисля да купя нови обаче имам дилема дали да взема 4 по-бюджетни кабела или 2 по добри и да не ползвам би-амп. Какво бихте препоръчали в случая?

@Rudra
Всъщност непрекъснато мисля в посока по-добро стерео, но в момента немога да си изчистя концепцията съвсем. От една страна имам доста дискове, а от друга почти не ги слушам откакто взех този рисивър с AirPlay поддръжка. Досадното ровене и сменяне на дискове от една страна, и възможността за плей листове и пълното управление на системата през телефона от друга (дори хардуерните бутони за усилване и намаляване на телефона действат без да има нужда да пускаш приложение и дори да вадиш телефона от джоба)  убиват желанието ми да инвестирам в какъвто и да било cd плеър. И ако предусилвателната част остане в рисивъра, незнам доколко е оправдана покупката на стерео усилвател който да се ползва през цялото време като крайно стъпало. Може би по-качествен източник с AirPlay като начало, но незнам дали има въобще.

@drpetar
Ами май не се отразява особено, той не е чак толкова в страни, а и автокалибровката трябва да внася нужните корекции

@murrey
Не съм пробвал, може да опитам тези дни, но в крайна сметка може да спра да ползвам би-амп, особено както имам пуснати кабели до дневната + че рисивъра има 2 hdmi изхода може да се заформи чудесна зона 2 там.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #22 -: Юли 29, 2014, 16:56:21 pm »
Coppermine, ъпгрейда на стерео частта в системата е въпрос на личен избор и според мен е смислен когато човек наистина държи да получи максимума от звученето на системата си при слушане на музика. Всичко това обаче не би трябвало да води със себе си проблеми - напротив, идеята е удоволствието от системата да се увеличи още повече. В тази връзка, след като вече си свикнал с лесното управление на системата в настоящия и вид, ако все пак решиш някой ден да ъпгрейдваш стерео частта, то може би е най-разумно да търсиш варианти, които да донесат прираст в качеството на възпроизвеждането на музика и в същото време да са също така удобни за ползване и управление.

Добрата новина е, че такива продукти има и с времето стават все повече. Повечето Стриймъри на пазара поддържат управление чрез смартфон или таблет. Бидейки мрежови плеъри, тези устройства така или иначе се свързват с домашната мрежа - някои чрез кабел, някои вече и безжично.
Дилемата при такъв избор би била дали да се търси по-висок клас стриймър - който да играе ролята на самостоятелен стерео източник, или пък да се търси по-бюджетно решение с подходящите за твоите нужди екстри, което да подава сигнал към качествен DAC. И при двата варианта има интересни възможности за избор.
Що се отнася до ситуацията с физическите носители - това е въпрос, който всеки сам следва да реши за себе си. Една от възможностите е да рипнеш цялата си колекция и да се отдадеш изцяло на слушане на файлове. Друга възможност би била да търсиш комбинирано устройство, което да позволява слушането както на дискове, така и на файлове - такъв тип устройство е например Creek EVOLUTION 50CD - наскоро правихме интересен тест на този плеър в система с Monitor Audio Silver колони и с медия плеър като основен източник, управляван от таблет.

На другите ти въпроси:

Мой приятел ползва Monitor Audio RX2 със Stylum 2стойки. Решението за запълване беше просто и лесно изпълнимо - изряза картонено кръгче с размер на вътрешния диаметър на тръбата на стойката, постави го в дъното на тръбата и след това напълни и двете тръби с кварцов пясък до 2/3 от височината на стойките.

По въпроса за кабелите - аз съм привърженик на мнението, че е по-добре да се вземе един кабел от по-висок клас, отколкото да се прави bi-wiring или bi-amping с кино рисивър, с кабели от по-нисък клас. Има обаче немалко привърженици и на обратното твърдение.

Успех с развитието на системата и приятно слушане!

Неактивен Coppermine

• Планина.бг
« Отговор #23 -: Юли 30, 2014, 13:16:30 pm »
Rudra, първо искам да благодаря за отговора и насоките. Докато разглеждах Creek EVOLUTION 50CD логично попаднах и на Creek Evolution 50A който явно ще има възможност за добавяне на ДАК модул по някое време.

Това ме наведе на мисълта за един тип свързване, който не съм виждал да е обсъждан тук, но на теория би трябвало да работи, а на практика ... нямам много практика та затова и питам :-)

Като начало започваме с интегриране на усилвателя в системата за домашно кино. Там всичко е ясно, стерео източници (ако някой ден имам свестни) директно в усилвателя, видео и многоканалните източници в рисивъра и усилвателя се ползва за крайно стъпало на ляв и десен канал.

Тук иде tricky частта. Рисивъра има цифров (оптичен в моя случай) изход, който ще включа в ДАК-а на усилвателя. При слушане от телефон/таблет/мрежа, стрийма и управлението ще минава през рисивъра без загуби (с цел опростяване да приемем, че цифровата обработка е без загуби). След това по оптиката цифровия сигнал стига до ДАК-а в усилвателя, декодира се там, минава през предусилвателната част и се усилва пак в усилвателя. Крайния резултат би трябвало да като от бюджетен мрежов стриймър свързан в дак модула на Creek Evolution 50A

Ако по този начин се получи нужния резултат се спестява мрежовия стриймър, като начина на ползване на системата се запазва почти 1:1

Някакви мисли?

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #24 -: Юли 30, 2014, 14:33:24 pm »
На първо четене ми хрумват няколко неизвестни...
Първо - все още не се знае кога и на каква цена ще се появи DAC модулът за вграждане, и на какво ниво ще бъде той.
Второ - не е лошо да потърсиш информация до колко рисивъра изкарва през цифровия си изход сигнала в непроменен вид.