Автор Тема: И моята система - drazmahala  (Прочетена 13919 пъти)

drazmahala

• Гост
И моята система - drazmahala
« -: Септември 28, 2010, 14:04:46 pm »
С известно закъснение и от уважение към форума публикувам и тук моята събирана почти три години система!!

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Re:И моята система - drazmahala
« Отговор #1 -: Септември 28, 2010, 20:32:55 pm »
Браво , честито със здраве да си слушаш системата . Би ли споменал колко ти излезе удоволствието , и някакви впечатления де .

hgi

• Гост
« Отговор #2 -: Септември 28, 2010, 20:42:13 pm »
И от мен честито, доста ми харесва! Не те ли притеснява. че говорителите са в кьошетата? Пробвал ли си ги издърпани по-напред?

vasilivanov

• Гост
« Отговор #3 -: Септември 28, 2010, 20:58:38 pm »
При него ATC не са проблемни. До колкото си спомням са затворен обем.

Поздравления за системата. Може и да съм го казал в другия форум, но пак ще го кажа. :)

Само едно въпросче...
Разликата в звученето от магазина и във вкъщи огромна ли беше?
Как се отрази на високите?

drazmahala

• Гост
« Отговор #4 -: Септември 28, 2010, 21:22:07 pm »
Благодаря! Понеже вече имах удоволствието в друг форум да напиша обстойно всичко, свързано с компонентите ще кажа следното накратко:

Системата е събирана след дълго прослушване на повечето вносители на аудиокомпоненти. ОТ - та купих първо и най трудно. Прослушах доста неща, които имаше на пазара в този ценови клас - 5000 - 6000 лв. Нямах такава бюджетна граница, когато започнах търсенето/бях до 4 мах.5 бона/ и бях харесал много Сонус фабер Гранд пиано Хоум.Бяха втора ръка около 4700. Наистина много ги харесвах. Но докато се натуткам да чуя всичко на пазара и някой ги купи. После случайно/по препоръка всъщност/ попаднах на един слабо известен тогава вносител на аудио и отидох да слушам - имаше Davis и Avi колони и той най накрая ме нави, защото не бяха в бюджета ми, ATC SCM -40. Останах впечатлен. След това ходих още няколко пъти. Бяха върза ни с Avi СД, който виждате на снимката и Avi интегриран усилвател. Е, нямаше място за мислене - купих ги :). Две години след това сравнявах доста модели СД плейари и най накрая взех Avi то. Според мен - убиец на "великани". Пребори се с доста по скъпи и претенциозни марки. Дойде ред и на усилвателя - и това, което виждате всъщност е пред с крайно стъпало на ATC. Всичко, което успях да събера, ми костваше доста усилия, но ми беше приятно. Мисля, че съм удовлетворен в много голяма степен от звука. АТС са компания с история в озвучаването на студиа. Това се е отразило и на цялостната им концепция за звук - неоцветени и честно звучащи ОТ, с изключителни среди/може би най добрите, които съм слушал/много добри, стегнати баси и добри високи. Не на всеки ще допадне този звук, но аз търсех точно това и вече съм фен на марката. Е, не до смъртта :)
За цени няма да говоря , но ако влезете в сайта на дистрибутора/оттам съм взел всичко/, ще видите колко съм дал.Всичко е в английски паунди.На някои тези пари ще им се сторят много, други, вероятно нечетящи тези форуми, ще махнат пренебрежително.Според UK стандартите съм в горната среда.Или там някъде.По нашите стандарти си е направо хай левъл.Истината е, за жалост, че в БГ няма пазар на средния клас хай фи. Или се купуват евтини боклуци или много скъпи неща.Това са моите наблюдения.Поне аз не познавам човек, който е в моя ценови клас системи, но познавам няколко с доста по скъпи играчки.Се ла ви.... 8)

drazmahala

• Гост
« Отговор #5 -: Септември 28, 2010, 22:53:50 pm »
При него ATC не са проблемни. До колкото си спомням са затворен обем.

Поздравления за системата. Може и да съм го казал в другия форум, но пак ще го кажа. :)

Само едно въпросче...
Разликата в звученето от магазина и във вкъщи огромна ли беше?
Как се отрази на високите?

:)  Както виждаш  в моето помещение няма никаква допълнителна обработка. Голямото достойнство на ОТ та, е че не промениха никак звученето си, за твоя изненада.Васко, в специализираните форуми, англоезичните имам предвид, има дискусии по този въпрос. Естествено е, че има различни мнения, преобладаващото мнение обаче е, че това са отлични озвучителни тела.В крайна сметка никой не те кара да ги харесваш тия колони ;)Някъде в английския форум със същото наименование като този, даже бяха сравнявани 20 ката с един от големите модeли/не най- големите де/ на Уилсън.Е, дето се вика ....имай едно наум ::)

vasilivanov

• Гост
« Отговор #6 -: Септември 28, 2010, 23:11:01 pm »
Ясно, аз все пак следващия път ще чуя и твоите колони да видя какво ще се излезе.

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2011, 20:34:51 pm »
Интересно ми е да знам какви кабели за колони ползваш и как стигна до избора им ?

drazmahala

• Гост
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2011, 23:32:34 pm »
Ами, не е лесна работа да купиш читави спикър кабели :) В момента съм с евтини, около 14 кинта метъра, на Ecosse. Не мога да ти кажа кой модел, но доста приличен  и според мен надхвърлящ цената си.Така съм ги заврял, че не мога да прочета , какво пише на тях :) Но междувременно инвестирах изненадващо в скъпи интерконекти и това в известна степен позабави инвестицията в спикър кабелите. Иначе чух  около дузина и най-много ми харесаха SMS 2.4  на Еcosse. Супермонокристал и поне на моята система звучаха най-добре от всичко останало. Те бяха и най скъпите ;)Всъщност от Киров бях взел едни, не им помня марката - някакви американски, като че ли малко по-скъпи, но не паснаха при мен - имаше много бас и оцветяване. Общо взето нито един от кабелите до около 2 бона не даде "положителен" резултат. Установих, че за жалост на бюджета ми, единствено скъпите кабели/над 2 бона/ оказват влияние при мен.  :( Така стана и с интерконекта, макар, че това, което купих стана случайно.
Фаворитът е SMS 2.4 и към него съм се насочил и най-вероятно ще го купя. Беше с класа над останалите кабели.

ПП Мъкнах в къщи кабели - това правех  ;)  :)

Неактивен asiurib

• Публикации: 9
« Отговор #9 -: Август 10, 2014, 17:39:44 pm »
Здравей! Искам да попитам защо се спря на тези колони? С какво те спечелиха и с какви други колони ги сравни? слушал ли си ги с други усилватели и какви са ти впечатленията? чувал ли си ги в режим домашно кино с ATC C3 center и някои от другите колони от серията за задни ( scm7,11,19)?