Автор Тема: как да "стоят" bookshelf колони (KEF Q15.2)  (Прочетена 8143 пъти)

zeifod

• Гост
как да "стоят" bookshelf колони (KEF Q15.2)
« -: Февруари 02, 2012, 13:31:21 pm »
Здравейте, чудя се как оптимално да поставя колконите.
Намам място да ги слагам на високи стойки на земята. Имам шкафове и в момента са директно върху тях.(нали са bookshelf  :))
Знам че нетрябва да са допрени до стената, но ме интересува дали да ги отделя(и как) от повърхността на шкафа?
Четах темите за шпайкове, но там все се споменава че са за отделяне на колконите от земята.

Друг въпрос - добре ли е да се сложат на някакви стойки на стената и ако да - какав тип да са?

Активен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Как да "стоят" bookshelf колони
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2012, 14:15:50 pm »
Идеалния вариант, от гледна точка на звученето, е такъв тип озвучителни тела да стоят на масивни подови стойки.

В случай, че това е невъзможно, приемлив вариант за някои случаи е стабилна стойка за стена.
Ето две добри предложения:

Vogels VLB200

B-tech BT77

Най-компромисния вариант според мен е поставянето на озвучителните тела върху мебел. Това често води до неприятни резонанси, сериозно влошаване на баса и т.н.

Относно контакта между озвучителните тела и повърхността на койято стоят, най-често използвания материал е така наречения "Blu Tack"

У нас, в магазините на Office 1, се продава този вариант:

Faber-Castell Tack It

zeifod

• Гост
Re:как да "стоят" bookshelf колони (KEF Q15.2)
« Отговор #2 -: Февруари 02, 2012, 14:23:20 pm »
Rudra благодаря за отговора. Ще потърся стойки за стена(дано не са по-скъпи от колоните :)).
Мислех си за вариант на една дъска (не искам да си пробивам колоните)да навия шпайкове и да сложа колоните отгоре.Може да помисля за друг материал, ако лакирана чамова дъска не е подходящо.
В краен случай(може би ще е първото което ще пробвам) ще ползвам Blu Tack.

zeifod

• Гост
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2012, 15:21:26 pm »
А дали стойките за TV които се продават по магазините са добра идея? Като гледам ще издържат теглото.

Неактивен hariair

• Публикации: 8
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2012, 21:03:58 pm »
И аз имам тази дилема, но по-скоро клоня към стойки на шкафа на които да стоят колоните. Нещо като : Atacama SL 300mm.