Автор Тема: Има ли значение какъв софтуерен плеър ползваме от компютър ?  (Прочетена 8180 пъти)

lz3ty

• Гост
Някои ползват Foobar2000 други  Jet audio и т.н. Лично на мен ми е по удобна втората. Ползвам  flac формат от лаптоп и  външен ЦАП. Има ли някаква разлика в качеството?

Неактивен dimitar_genchev

• Публикации: 8
Какъв ЦАП ползавш ? Според мен тои повече влиае на звука :)

lz3ty

• Гост
ЦАПа е rDAC на Arcam,купих си и rWave към същия и стриймвам от лаптопа,рядко с кабел през USB към ЦАПа,от там към Creec evo2. Тия дни чакам и Creek evo2 CD, но е много удобно безжично от лаптопа да се слуша музика flac формат.

hgi

• Гост
Най-важното е да се осигури непокътнат поток (bit perfect stream) на информацията от плеъра към DAC-a чрез WASAPI, ASIO или kernel stream output, зависи кой си прецениш че е най-удачен в твоя конкретен случай. Jet audio съм изпробвал съвсем за кратко и не видях подобна настройка, но може и да има - иначе ако си взимам портативен плеър засега определено ще е COWON.

Аз лично ползвам най-вече Foobar с WASAPI, но за референтен плеър при по-сериозно слушане напоследък залитам по J.River. Според много хора има разлика в звученето в полза на J.River (той има и специфичен WASAPI Event Style output, при който устройството работи на pull mode, а не push mode, каквото и да значи това, засега съм си 100%-в лаик).  ;)

При мен свързването с DAC-a е чрез USB и по-натам ще си взимам по-качествен USB кабел. Аз лично бих се въздържал от безжично свързване ако се търси максимално качество, но определно си е удобно, а и в твоя случай може да няма кой знае колко осезаема разлика.

lz3ty

• Гост

Здравей hgi! Не съм запознат с начините за предаване на аудиопоток безжично,но струва ми се ,че rdac използват собствен протокол и софт . Когато за пръв път поставих донгъла на устройството в лаптопа се изтегли някакъв протокол и сега в свойства на звуковата карта присъства "Arcam rdac" В представителната страница на ЦАПа пише това:  "В допълнение, когато се използва с rDac rWave използва DCS USB Asynchronous технологии * за още по-високи нива на качеството на звука при стрийминг на музика."  Не съм наясно с тази материя,може и да греша....
Когато ползваме USB към  USB на  ЦАПа качеството на кабела /според мен/ не би трябвало да има значение. Аз ползвам 4м такъв.Може и да греша. Ти как мислиш?
Благодаря за отговора!

hgi

• Гост
Привет lz3ty, Asynchronous си е обще взето задължително при USB свързване (иначе може dcs да е плюс към това).

Засега не съм пробвал и не мога да кажа от личен опит, но напоследък съм склонен да приема че USB кабела е от значение, поне със сигурност не трябва да е от боклуците, които преобладават на пазара.