Автор Тема: Какви трябва да са настройките при гледане на филм  (Прочетена 7997 пъти)

Неактивен p01s0n

• Публикации: 181
Прикачил съм снимка за да покажа как са в момента настройките когато гледам филм. Трябва ли да се бърникат и някакви други настройки или тези са достатачни? Правилно ли са направени или има нужда от някаква промяна? И как стоят нещата при слушане на музика? До скоро пипах само Analog/PCM, а всички останали настройки бяха на All Ch Stereo.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Какви трябва да са настройките при гледане на филм
« Отговор #1 -: Януари 07, 2012, 16:19:13 pm »
Не ми става ясно това настройки на какъв уред са.

Неактивен p01s0n

« Отговор #2 -: Януари 07, 2012, 16:42:14 pm »
Това са ми настройките на ресивъра. Снимах го така за да може по лесно да се види и разбере какво питам :)
Смятам да гледам филм след малко блурей и не знам правилно ли са направени настройките. А когато слушам музика ги правя на директ всичките.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #3 -: Януари 07, 2012, 17:40:35 pm »
Тези за киното - DD/DTS - са ОК според мен.
Тези за PCM и 2 Ch. ако ги ползваш за музика може би има по-добри варианти.

Неактивен p01s0n

« Отговор #4 -: Януари 07, 2012, 18:07:42 pm »
Точно това не ми е ясно кое за какво и как трябва да се направят най - удачно настройките. При гледане на филми как трябва да са и при слушане на музика какво се променя.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #5 -: Януари 07, 2012, 18:38:59 pm »
Много зависи как ти е огранизирана системата.
По принцип повечето хора ползват различни източници за музика и филми, които са на различни входове на ресийвъра и съответно с различни настройки.
Така като гледам, ти можеш да задаваш различни настройки и на различните типове сигнал, които влизат на този вход.
Какви други опции имаш за Analog/PCM?

rewri

• Гост
« Отговор #6 -: Януари 07, 2012, 18:52:43 pm »
Включи си микрофона и направи акустична настройка на ресивърът/кабелите на тонколоните включи директно в ресивъра -без стъпалото.Като завършиш настройката отново си го включи./. След това,задай за източника /съответният вход на ресивъра/ автоматично да разпознава входящият сигнал-стерео или многоканален.Като излезеш от менюто на настройките ,задаваш за същият вход режим директ.
Така ,като слушаш музика ще имаш оптимална настройка /стерео с изключена видео част/,а като се включи многоканален филм ,ще можеш да му се наслаждаваш /съраунд/-без да се налага да сменяш никакви други настройки.
Възможно е твоят ресивър да има и други настройки,затова добре е да си прочетеш упътването.

Неактивен p01s0n

« Отговор #7 -: Януари 07, 2012, 18:59:08 pm »
Ами мултимедията съм я свързал с HDMI към ресивъра и от ресивъра с HDMI към телевизора. От ресивъра с коаксиал съм свързал крайното стъпало и дефакто ресивъра за момента ми е предусилвател. Другите настройки които мога да ползвам от Analog/PCM са: mono movie; orchestra; unplugged; studio-mix; TV logic; All Ch Stereo; full mono; Theater-Dimensional; last valid; pure audio; direct; stereo; mono; PL II Movie; PL II Music; PL II Game; Neo:6 Cinema; Neo:6 Music; Neutral THX 5.1; PL II THX; Neo:6 THX. Честно казано не знам кое кога се използва. Ако някой е по наясно да обясни кога коя настройка да се използва. При слушане на музика, гледане на филм, слушане и гледане на концерт и т.н.
Настройките с микрофона съм ги направил.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #8 -: Януари 07, 2012, 19:10:43 pm »
Аз бих го оставил на Direct или Pure Audio когато слушам музика. Всички тези изкуствени системи за симулиране на някакъв ефект не ми допадат за музика.
За кино това THX Cinema звучи като логичен избор.

Аз все още не мога да разбера каква е ролята на крайното стъпало в системата ти, но ти си знаеш.

Неактивен p01s0n

« Отговор #9 -: Януари 07, 2012, 19:12:21 pm »
Ами крайното съпало ми е като си слушам стерео. В бъдеще ще си взимам предусилвател и ДАК, но предусилвателя който съм решил да взимам RC 1580 е много скъп за моментаи рядко има втора ръка.