Автор Тема: Дайте съвет за 32 инчов LED?  (Прочетена 11576 пъти)

Ivanka

• Гост
Дайте съвет за 32 инчов LED?
« -: Ноември 29, 2010, 15:49:22 pm »
Здравейте отново, в този форум много ми помогнахте с инфо. За да не ставам досадна с моите въпроси питам за последно, защото в къщи нищо не разбираме от техники и просто разчитаме да е марково, но в последно време се оказва, че пак не е гаранция, че няма да имаш проблеми. Въпроса е малко банален, но моля да ми дадете съвет за покупка на 32 инчов LED телевизор, тъй като ЛСД-то се развали и сега сме решили да го заменим с LED- телевизор. Телевизора се гледа от 2.5-3м., има ли смисъл въобще вече да гледам марки или просто на каквото случим. Ако някои определени марки си заслужават моля дайте съвет?  Лек и успешен ден на всички.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
Re:Дайте съвет за 32 инчов LED?
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2010, 16:16:51 pm »
Разнообразието е огромно и е добре да имаме поне ориентировъчен бюджет за да дадем конкретно предложение.

Ivanka

• Гост
« Отговор #2 -: Ноември 29, 2010, 17:25:34 pm »
lazarus18, благодаря ти че винаги се отзоваваш бързо със съвети. Ами тъй като вече ни е страх да даваме много пари за телевизори, бюджета в случая не искаме да надвишава 1500 лева знам, че не са много но искаме в този диапазон да се разпрострем. Има ли въобще някоя от по известните марки, които да дават по-малко дефекти, защото както бях писала LG LCD 32LF 2510 ни изгоря панела на 11м. от гаранцията, та добре че беше още в гаранция и сега ни предлагат да го заменим с друг с доплащане независимо коя марка и ние се чудим коя да е марката.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #3 -: Ноември 29, 2010, 17:40:23 pm »
Не знам дали държите на същата марка след тези проблеми, но този модел покрива критериите:
http://www.technomarket.bg/products/09073280/lg-32le5500
Дори в момента ги дават с 5 г. гаранция, което вярвам ще оцениш.
Иначе другия вариант е това:
http://www.technomarket.bg/products/09073306/toshiba-32sl733g

Ivanka

• Гост
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2010, 18:05:41 pm »
Да lazarus18, наистина си прав, гаранция от 5 години не е никак зле, поне за 5 години няма да се притесняваме чак толкова за дефекти и прочие. Благодаря отново за бързата реакция от твоя страна.

Ivanka

• Гост
« Отговор #5 -: Ноември 29, 2010, 20:33:39 pm »
Предложенията са добри и за двата дават пет годишна гаранция. Но в крайна сметка кой от двата да изберем имам в предвид кой е по-надежден.

vdsvicky

• Гост
« Отговор #6 -: Ноември 29, 2010, 23:34:17 pm »
Lazarus18 . Уважавам много мненията ти , но не е ли по-практично да се закупят два LCD ТВ-та за същата цена на TOSHIBA 32VL733G  , пък нека се трошат - поне единият ще оцелее.  Майтапа настрана , но все още цената на LED ТВ-тата е висока за съжаление. Не бива да забравяме че фирмите експериментират на наш гръб . Моето лично мнение е че за тази цена ще получиш два ето такива с кеф да ги трошиш :http://www.technomarket.bg/products/09075812/samsung-le-32c350
Все пак не съм очарован от картината с изключение на консумацията на електроенергия откъм LED.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #7 -: Ноември 30, 2010, 00:40:11 am »
Аз не я убеждавам да е ЛЕД. И аз не съм очарован от тях, но жената поиска такъв и аз давам предложения.
Не препоръчвам и взимането на толкова евтин модел, какъвто си предложил. Все пак трябва да има някакви достойства. Те веднъж е взела най-евтиното и не трябва да прави същата грешка. Не че новия ще е по-здрав или издържлив, но поне да направи някакъв ъпгрейд в качеството.
Аз бих й препоръчал освен в качеството да направи стъпка и към по-голям размер. Примерно с Toshiba 40XV733.

Ivanka

• Гост
« Отговор #8 -: Ноември 30, 2010, 18:01:01 pm »
Защо ЛЕД технологията нали е иновация, не знам вече дали ЛЕД или пак ЛСД, днес един познат ми препоръча този http://www.technomarket.bg/products/09073301/toshiba-37xv733g и каза че е добър, видях че и lazarus18 е препоръчал същия модел, но при нас искам най-много 37 инчов защото разстоянието не е толкова голямо,освен това се твърди че в момента телевизорите на Toshiba давали най-малко дефекти, което ми се струва доста преувеличено, но пък в крайна сметка може и да го послушаме и да вземем пак ЛСД. Само искам да питам, някой знае ли дали в Техномаркет за всички телевизори важи удължената гаранция, т.е. искам да си доплатим за удължена гаранция до пет години, казаха ми че струва м/у 100-200 лв. не знам май зависило от стойността на стоката. А това LG32LF2510 не беше евтин модел когато го купувахме миналата година струваше 900 лв. за 32-ка не са толкова малко парите според мен. Тази покупка на телевизор сега стана направо епопея, така е като си напатихме със стария, сега пък ще мислим какъв да е ЛСД или ЛЕД, въпреки че не мен лично ми се искаше да е ЛЕД.Искам отново да благодаря за мненията на хората които разбират и са дали съвети.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #9 -: Ноември 30, 2010, 18:15:44 pm »
37 инчовия вариант не е за предпочитане защото е с различна, по-лоша матрица. Колко точно ви е разстоянието за гледане?

Ivanka

• Гост
« Отговор #10 -: Ноември 30, 2010, 18:29:29 pm »
Разстоянието е точно 2.8 м. Не знам ако сложим 40-инчов ми се струва направо огромен. Така, че последно сме се насочили към 37 инчов. Значи точно този модел не е добър, ох вече не знам, преди години сме купували и Сони, Голд стар и Самсунг говоря за преди доста години и след това ги дадохме на нашите баби и дядовци и още си работят, пък сега уж нови технологии и избор голям, а човек се чуди какво да вземе, все пак на никой не му се хвърлят пари на вятъра след 1 година. Иначе за тази удължена гаранция, която предлагат да си доплатиш не е зле, поне човек ще е спокоен в близките пет години срещу 100-200 лева.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #11 -: Ноември 30, 2010, 20:56:41 pm »
От 2,80 се гледа идеално 40-42 инча. СЛед една седмица ще се чудите как сте се мъчили с 32-ка.
За съжаление, новите модели се правят така, че да не траят дълго време. Това се ползва 2-3 години и заминава при баби и дядовци или се продава.
Допълнителната гаранция е процент от сумата и споредм мен си заслужава.