Дойде време да събирам мнения за бъдещия ми ъпгрейд на системата, а именно стерео усилвател. Покупката ще се състои най-вероятно след около 2-3 месеца, но искам да събера, колкото се може повече мнения, а защо не и мои лични впечатления от различни модели усилватели.
Първоначалните ми насоки (от доста четене из интернет) са към NAD C356BEE / Arcam A28, като най-добре допълващи колоните. Разликата в цената не е малка, но на този етап тя не е важна. Лошото е че по снимки от вътре, всички усилватели в този клас ми се виждат адски надценени по "голотата" им под капака.

Слуша се всякаква музика без турски/цигански ритми. Наблягам на рок, но се слуша и електронна/хип-хоп, акустична и прочее. Предпочитам неутрален звук, по-реалистичен, но не бих отказъл и симпатично омекнал такъв, стига да не се прекалява. Не използвам еквалайзери и други "подобрения", направо PURE DIRECT.
Сегашното разположение на ОТ е това (в червено):

Ще работя по разместването на нещата и слушателското място, така че да постигна разположението от снимката, тя е калкулация как трябва да седят ОТ-тата в стаята, благодарение на
този калкулатор, който уж е достоверен.
Бюджета за сега е отворен, примерно до около 2000+/-лв (ново и втора ръка, стига да изпадне нещо на оферта).
Искам Bi-Amp функция, независимо дали подобрението на звука е много малко. Искам и минимум 70 вата на канал. Слушам на умерено силни нива, макар и да не знам какво значи това на сегашния ресивър. Уж го дават 2х100W 8ohm, но сигурно не може да осигури толкова, слушам основно между 40 и 70% усилване, в зависимост от часовата зона и музата.
Ще се търси и кабел 4х2м, за сега съм се спрял на
Chord Carnival Silver Screen, но ако колоните изискват по-скъп кабел съм готов и на други предложения, за по-добър такъв.

Източник ще е РС @ аналогово, DAC - Asus Xonar Essence ST.