Автор Тема: Помощ при избор на Усилвател+Колони  (Прочетена 4826 пъти)

S.Todorov

• Гост
Помощ при избор на Усилвател+Колони
« -: Януари 06, 2013, 12:49:28 pm »
Здравейте. Историята ми е следната, преди около една година си закупих колони JBL ES90 + усилвател HK-3390 със мисълта че си купувам нещо качествено което ще слушам дълго време. Радвах им се като бебе на близалка за известно време.В началото ми се струваше че вадят супер точен,ясен и качествен звук и лека полека като чели започнах да виждам (чувам) кусури на системата ми. Почнах да се замислям за смяна като не търся сила, а по верен и качествен звук. Сега идват въпросите:

-Да запазя усилвателя и да сменя само колоните
-Да запазя колоните и да сменя усилвателя (по-скоро не според мен)
-Да сменя направо цялата система с нова такава (към този вариант клоня, но не съм запознат и за това се допитвам до вас)

Във момента съм се загледал във 2 варианта:
1.Marantz MCR603 + Monitor Audio BX2 -1320 лв
2.Marantz PM6004 + Monitor Audio BX2 -1080 лв

Вариант 1 ми допада повече зареди това че усилвателя има оптичен вход, но пък от друга страна във вариант 2 усилвателя май е по добър и след време като събера още някой лев ще мога да взема и някакъв що годе приличен дак.
Мерси на всеки помогнал !!!

ПС: Не пиша по-принцип по форуми и се извинявам ако не съм пуснал темата на правилното място или не съм е формирал правилно

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Помощ при избор на Усилвател+Колони
« Отговор #1 -: Януари 06, 2013, 13:35:11 pm »
Според мен е по-разумно смяната на една система с друга да бъде съпроводена с минаване в по-горен клас.
От тази гледна точка, и имайки предвид бюджета на сегашните ти колони, за мен би било много по-разумно да се ориентираш към нещо от Silver серията на Monitor Audio.
Ако бюджета е ограничен, бих оставил за сега този усилвател и бих се насочил към подходящи за помещението ти озвучителни тела, а в бъдеще, в случай че резултата със сегашния ти усилвател не те задоволява, бих добавил подходящ за тях стерео усилвател от по-висок клас. NAD, Creek и Arcam например, са популярни добри партньори на Monitor Audio.

S.Todorov

• Гост
Re:Помощ при избор на Усилвател+Колони
« Отговор #2 -: Януари 06, 2013, 18:24:38 pm »
Мерси много за изчерпателния отговор. И във един друг форум ме ориентираха да се насоча поне към Silver серията на МА, обаче това няма как да стане точно във момента. Да се надяваме след някой и друг месец да мога и мисля направо да се консултирам с хората от магазина на AV Guide  :)