NAD C272 всъшност е крайно стъпало. С други думи, ако се спреш на него, ще имаш нужда и от съответстващ предусилвател.
Писал си, че бюджета общо за колони и усилвател е 2000лв.
При положение, че
Klipsch RB-81 II са на цена от около 1100лв, а NAD C272 сам по себе си, без предусилвателя струва 1600лв, сметката някак не излиза

. За да стане още по-сложно, предусилвятеля, който е логичния партньор на това стъпало - NAD C165BEE, струва още 1700лв.
Конкретно на въпроса ти - NAD и Klipsch свирят добре заедно и комбинирането им само по себе си е добра идея.
От друга страна, никак не съм убеден, че има смисъл от такъв клас електроника за тези колони. Реално, ако се съчетаят по гореописания начин предусилвателя и стъпалото, си на път да дадеш 3300лв за да захраниш колони струващи около 1100. Разбира се няма твърда закономерност при съотношението между бюджета отделен за колони и електроника, както и не е разумно нещата да се преценяват чисто ценово. Но не съм убеден че такова разпределение на бюджета би довело до оптимален резултат.
Според мен, ако говорим за
Klipsch RB-81 II в комбинация с NAD, то напълно достатъчен за тях би бил
NAD C326 BEE или в случай, че искаш да се презастраховаш, или пък да ползваш вграден дак -
NAD C356 BEE