Автор Тема: Съвместими ли са ОТ Klipsch RB-81II с Усилвател NAD C272?  (Прочетена 5277 пъти)

sightseer

• Гост
Обмислям покупка на система от букшелф колони и стереоусилвател с бюджет ~2000лв.
След прочит на доста от нещата в статии и форуми, как биха се сработили:

ОТ - Klipsch RB-81 II;
/с тяхната чувствителност 97dB си мисля, че няма да страда качеството при ниска сила на звука/

Усилвател - NAD C272 Stereo Power Amplifier.

Благодаря предварително за всички мнения и препоръки!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Съвместими ли са ОТ Klipsch RB-81II с Усилвател NAD C272?
« Отговор #1 -: Март 14, 2013, 14:54:10 pm »
NAD C272 всъшност е крайно стъпало. С други думи, ако се спреш на него, ще имаш нужда и от съответстващ предусилвател.

Писал си, че бюджета общо за колони и усилвател е 2000лв.
При положение, че Klipsch RB-81 II са на цена от около 1100лв, а NAD C272 сам по себе си, без предусилвателя струва 1600лв, сметката някак не излиза :). За да стане още по-сложно, предусилвятеля, който е логичния партньор на това стъпало - NAD C165BEE, струва още 1700лв.

Конкретно на въпроса ти - NAD и Klipsch свирят добре заедно и комбинирането им само по себе си е добра идея.
От друга страна, никак не съм убеден, че има смисъл от такъв клас електроника за тези колони. Реално, ако се съчетаят по гореописания начин предусилвателя и стъпалото, си на път да дадеш 3300лв за да захраниш колони струващи около 1100. Разбира се няма твърда закономерност при съотношението между бюджета отделен за колони и електроника, както и не е разумно нещата да се преценяват чисто ценово. Но не съм убеден че такова разпределение на бюджета би довело до оптимален резултат.

Според мен, ако говорим за Klipsch RB-81 II в комбинация с NAD, то напълно достатъчен за тях би бил NAD C326 BEE или в случай, че искаш да се презастраховаш, или пък да ползваш вграден дак - NAD C356 BEE