Автор Тема: Какъв плейяр да избера?  (Прочетена 8279 пъти)

steker

• Гост
Какъв плейяр да избера?
« -: Май 14, 2014, 15:36:14 pm »
Здравейте, благодаря на всички относно мненията за колоните и ресийвъра. Все още не съм ги закупил, но поне вече знам какво искам и въпрос на финансови възможности. Скоро ще стане и това. Сега обаче имам проблем с плеяра. Компютъра, който ползвам няма HDMI изходи, абе то DVI няма само един RCA дето е включен монитора и то според мен идва от дъното с някаква вградена видео карта е, а не с отделна. Та проблема че няма как да го вържа към ресийвъра или дори към телевизора. Искам съвет какво да си купя за да мога да гледам филми от релийзите в торент сайтовете. Имам предвид по-качествените с многоканален звук и 3Д  и т.н.
1 вариант - Лап топ, който да вържа към ресийвъра
2. вариант - Мултимедиен плеър, който да вържа по някакъв начин към компютъра или към външен хард диск, който да се пълни от PC-to.

Има ли други опции. Има уточняващи въпроси. Каква е разликата между ДАК плеяр, мултимедиен плеяр и мрежов плеяр.

Неактивен drpetar

• Публикации: 239
Re:Какъв плейяр да избера?
« Отговор #1 -: Май 14, 2014, 18:06:09 pm »
За мен външен мултимедиен плеър е по-добрият вариант. Към него можеш да закачиш външен диск, а при част от тях има възможност за вграждане на вътрешен диск.

Не знам колко ти е бюджета, като начало можеш да разгледаш тези и да се ориентираш в характеристиките и цените:
Dune HD Base 3D
Dune HD TV-303D
Popcorn Hour A-400
Мede8er
WD TV Live

steker

• Гост
« Отговор #2 -: Май 14, 2014, 18:17:09 pm »
Това ли са тези плеяри дето са т.нар. мрежови плеяри. Имат връзка с домашната мрежа и могат да плейват файлове от нея. Тази връзка само с кабел ли става или може и чрез wi-fi. Пише че може да теглиш торенти от тях директно на тях без компютър. Това вярно ли е и функционално  ли е (бавно ли се сваля) или не става без компютър. Да речем 500 лв.не повече бих отделил. Но бих искал да мога да гледам и 3Д от този плеяр. На тези дето им се слага допълнителен хард диск имат ли си отделен вътрешен или са само с този дето се пъха и вади?

Неактивен drpetar

« Отговор #3 -: Май 15, 2014, 09:36:51 am »
Това ли са тези плеяри дето са т.нар. мрежови плеяри. Имат връзка с домашната мрежа и могат да плейват файлове от нея. Тази връзка само с кабел ли става или може и чрез wi-fi.
Да. Връзката става по кабел, а при някои - И чрез wi-fi

Пише че може да теглиш торенти от тях директно на тях без компютър. Това вярно ли е и функционално  ли е (бавно ли се сваля) или не става без компютър.
При някои плеъри има възможност за инсталиране на торент клиент. Аз не ползвам тази опция и не знам дали е функционално.

На тези дето им се слага допълнителен хард диск имат ли си отделен вътрешен или са само с този дето се пъха и вади?
С това пъхане и вадене ти направо на секс го удари :) Въпросът ти не ми е много ясен, при някои плеъри може да се върже само външен диск чрез USB, а при други може да се сложи И вътрешен диск, който си стои вътре в плеъра.

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #4 -: Май 15, 2014, 10:22:31 am »
При някои модели има удобен вариант за пъхане и вадене /hot plug/.
При повечето от горните модели, които е дал колегата можеш да гледаш пълноценно филмите по мрежата от компютър или сървър. Не се налага дори да слагаш вътрешен диск /макар че по принцип не е лошо да имаш/.
Може да се сложи торент клиент при моделите с поставен диск и е полезна възможност защото почти елиминира компютъра в схемата. Свалянето е по-бавно от това на компютър, но специално при Dune/Popcorn Hour става с 2-3 MB/s, което е напълно приемливо.

Неактивен drpetar

« Отговор #5 -: Май 15, 2014, 10:36:23 am »
При някои модели има удобен вариант за пъхане и вадене /hot plug/.
Това не го знаех. В такъв случай се извинявам за закачката по-горе :) Макар че не се сещам защо ще има нужда да се пъха и вади непрекъснато  ???

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #6 -: Май 15, 2014, 12:54:37 pm »
Някои хора ползват по няколко диска, на които си съхраняват информацията.
Други по този начин си прехвърлят информация от компютра.