Автор Тема: Sony STR-DN1050 и Klipsch RB-81 II Bookshelf Speakers  (Прочетена 7546 пъти)

djeronimo

• Гост
Sony STR-DN1050 и Klipsch RB-81 II Bookshelf Speakers
« -: Декември 07, 2014, 02:26:46 am »
Здравейте,
                         Интересува ме подходяща ли е комбинацията между двете системи Sony STR-DN1050 и Klipsch RB-81 II Bookshelf Speakers и какво звучене да очаквам.Подчертавам, че това са моите първи стъпки в тази област и наистина имам нужда от съвет.Гледах също така Onkyo HTX-22HDX 2.1 , което е нещо коренно различно и като стойност, а и предполагам и като качества, но наистина съм лаик в тази област.Това, което търся е добро звучене за филми и музика като и при двете единствено е от значение преди всичко качеството.Помещението е средностатистическа дневна стая 25-30 кв.м.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Sony STR-DN1050 и Klipsch RB-81 II Bookshelf Speakers
« Отговор #1 -: Декември 07, 2014, 12:21:19 pm »
Здравей,
Как ти хрумнаха конкретно тези комбинации?
Какво всъшност целиш като краен резултат - постепенно надграждане до 5.1/7.1 или оставане само със стерео чифт Klipsch RB-81? Какъв източник ще използваш?
След като гониш качество:
Ако ще се изгражда стерео система, далеч по-разумно би било да се ползва и стерео усилвател.
Ако пък ще се прави многоканална система, също мисля, че има по-интересни решения от изброените от теб.

djeronimo

• Гост
« Отговор #2 -: Декември 08, 2014, 10:01:30 am »
                                                                Здравей отново,
                Май съм започнал да питам за нещо, за което не съм бил достатъчно подготвен.След като изчетох всичките ти публикации, горе долу нещата започват да ми се изясняват.Общо взето това,което търся е описано в "Домашно кино и висококачествено стерео – как да ги съчетаем без компромиси!"Остава само да уточня, че музиката, която ще се слуша е предимно класическа, оперна и концерти от този тип, а също и английска и рок от 60-те и 70-те години.Бих искал да попитам за възможността за добавяне и на грамофон като източник.След като видях за какви бюджети може да става дума, моят е относително нисък 2-3 хиляди.Ще бъда благодарен за няколко конкретни предложения от които да си избера за да не се лутам повече.Това, което разбрах е, че темата е океан, а моите знания не са дори и капка в него.Благодаря за бързия отговор и поздравления за прекрасния сайт.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #3 -: Декември 08, 2014, 13:06:11 pm »
Все още не стават ясни твърде много неща.
Ако приемем, че искаш да направиш система за домашно кино, надградена със стерео усилвател - по описания в статията начин:
- Кое е по-важно за теб и с кое би стартирал - стерео частта или кино частта.
- Този бюджет от 2-3000лв какво трябва да включва?
- Вече са налични  Klipsch RB-81 или и те предстоят да се закупуват - тяхната цена влиза ли в тези 2-3000лв?

P.S. Стерео усилвателите, поддържащи въпросната фувкция за надграждане на кино система, обикновено са в бюджет от около 1500лв и нагоре. Имайки предвид това, не съм убеден, че такъв тип надграждане е напълно оправдано за Klipsch RB-81.

djeronimo

• Гост
« Отговор #4 -: Декември 08, 2014, 20:50:21 pm »
Започвам от нулата нямам нищо освен TV SONY KDL 50W828.Виждам, че този бюджет ще е твърде недостатъчен за цялостно изграждане на подобна система затова нека започнем с киното с опция постепенно да надграждам.Ако пък прецениш, че трябва да почна със стереото също ме устройва.Бюджетът не е окончателен.Важно е резултатът да е добър без да е нещо маниашко за куп пари.Букшелф колони с преден басрефлекс в моя случай ще са за предпочитане, тъй като не разполагам с място зад тях.За това какви точно и всичко останало разчитам на съвет.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #5 -: Декември 09, 2014, 13:22:34 pm »
Ако ще се стартира с кино система, то имаш нужда от кино рисивър, който да бъде адекватен избор за такива озвучителни тела и в същото време да притежава предусилвателни изходи за фронт каналите. Добро и достъпно предложение е например YAMAHA RX-V777, като всяка стъпка нагоре би била добре дошла за звученето на системата, но уви не и за бюджета.

Освен посочените от теб Klipsch RB-81 II, вариант за озвучителни тела с преден порт са също KEF Q300 (член на форума изглежда е решил да продава неговите), както и Focal ARIA 906. Чудесен вариант биха били букшелф на ProAc (виж системата на drpetar) , но излизат извън бюджетните граници, които си посочил.

Ако решиш да стартираш със стерео - едно от добрите и сравнително достъпни решения за усилвател, който поддържа споменатата функция за надграждане, е Creek Evolution 50A.
Спорен е обаче въпросът, доколко Klipsch RB-81 II или KEF Q300 биха осмислили покупката на такъв усилвател.

djeronimo

• Гост
« Отговор #6 -: Декември 13, 2014, 16:15:28 pm »
Какво имаш предвид като казваш "Спорен е въпросът, доколко Klipsch RB-81 II или KEF Q300 биха осмислили покупката на такъв усилвател."? В смисъл, че за него са подходящи колони от по-висок клас? Приятел ми препоръча и усилвателите на "Naim".Какво е мнението ти за тях, освен че май минават в друга ценова категория? 

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #7 -: Декември 13, 2014, 16:18:24 pm »
Да, според мен Creek Evolution 50A заслужава колони от по-висок клас.
Що се отнася до мнението ми за Naim - твърде лесно можеш да се ориентираш за него - като попрочетеш предишни теми във форума и разгледаш раздел "Моята система" ;)

djeronimo

• Гост
« Отговор #8 -: Декември 13, 2014, 16:29:05 pm »
Хайде сега с риск да те разгневя  :) и няколко думи за един сравнително нов продукт Naim Mu-so