Автор Тема: Препоръчайте ми рисивър за Boston Acoustics A26 + A25  (Прочетена 11317 пъти)

Неактивен RealGee

• Публикации: 7
Здравейте.
Винаги съм си мечтал за домашно кино и накрая дойде момента.
Поръчах си Boston Acoustics А26 за предни и А25 за задни. По-нататък ще събера и центъра+субуфера към съответната серия. Помещението в което ще се ползват е към 18 кв.
Целта на занятието е да си вържа компютъра посредством HDMI към ресивър, той пък към телевизора. По нататък най-вероятно и мултимедиен плеър.
Основно гледам филми, играя си игрички, слушам и музика понякога, но тя не е основното. Харесвам по-мекичкият звук и това беше причината да се спра на тези ОТ.

Въпросът ми какъв би бил най-подходящият ресивър за тези ОТ ?
От един магазин във Варна ми казаха, че Boston Acoustics и Marantz имали някакво споразумение /писано, неписано - не знам/, но си напасвали компонентите и били доста добра комбинация едно с друго. По тази причина съм хвърлил око на новият SR 5009 и чакам да го пуснат по магазините - в щатите вече го има, предполагам, скоро и тук ще дойде. Интернета ми в къщи е с wireless рутер - нали и ресивъра има Wi-Fi
Ако някой има впечатления от тези колони + даден ресивър - било то добро или лошо моля да сподели

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръчайте ми рисивър за Boston Acoustics A26 + A25
« Отговор #1 -: Юли 27, 2014, 17:10:01 pm »
Boston Acoustics А26, макар да са добре оценени от Whathifi, са колонки в най-началния клас.
Имайки предвид това, не съм убеден, че инвестицията в рисивър за около 900 Еuro би била особено смислена.

Що се отнася до "споразумението", предполагам в магазина във Варна са имали предвид, че през 2005 D&M Holdings придобива Boston Acoustics. D&M Holdings e сформиран през 2002г. чрез сливането на Marantz и Denon.
Следвайки тази логика, колкото общо имат Boston Acoustics с Marantz, толкова общо имат и с Denon. Това разбира се е суха теория.

Моят съвет по темата би бил да изчакаш излизането на новите модели и да прецениш от какви екстри реално имаш нужда. След това да се насочиш към рисивър подходящ за класа на колоните ти - така вероятно ще ти остане бюджет за център, а евентуално с малко усилие и за субуфер.

Неактивен RealGee

« Отговор #2 -: Юли 27, 2014, 17:31:25 pm »
Благодаря много за информацията. Това не го знаех.
Значи излиза, че и с Denon биха свирили добре и мога и с новия Denon X2100 да се мина и предвид ценовата разлика м/у Denon и Marantz - около 400 лв. тъкмо колкото струва центъра.
Ще попрочета и за въпросният Denon, като отида в магазина ще поискам да ми пуснат и двата ресивъра с Boston Acoustics A26, и ако не открия голяма разлика в звученето - ще закупя Denon-a + център.

Още веднъж благодаря за информацията

Неактивен RealGee

« Отговор #3 -: Август 02, 2014, 11:13:45 am »
Може ли още един въпрос?
Доста четох за новия Denon X2100 и тъкмо се бях надъхал и прочетох нещо смущаващо.
Липсва подръжка на HDCP 2.2 и не можело да се добави чрез ъпдейт на firmware.
Някой има ли представа какво е това HDCP 2.2 и за какво служи ???

До колкото разбрах от чужди форуми имало пряка връзка с HDMI 2.0 порта, който пък пропускал през себе си 60 Hz Ultra HD, 4:4:4 full resolution 4:4:4 Pure Color sub-sampling, 21:9 aspect ratios and dynamic auto lip synchronization.

Обаче не разбрах без това HDCP 2.2 ще може ли пак да си ги пропуска, въобще ще върви ли 4К резолюцията ... и малко ми е притеснена неизвестността.
Четох също така че май май от новите модели в този ценови клас само Онкио-то ще има подръжка на HDCP 2.2

На друго място прочетох пък, че  практически е невъзможно да няма HDCP v 2.2 ако изпълнителните HDMI версия 2.0, защото HDCP версия 2.2 вече е кодиран в чипсета, свързан с HDMI версия 2.0
И това, че Онкио така парадира с надписа на кутията Supports HDCP 2.2 for 4K Streaming and TV било маркетингов трик. Това, че другите производители не го пишат на кашона, не значи, че го нямат.

Колкото повече чета - толкова повече се обърквам Smiley

Неактивен lazarus18

• Administrator
  • Публикации: 1634
« Отговор #4 -: Август 02, 2014, 20:55:34 pm »
Може да си напълно спокоен. Няма да има никакъв проблем с 4k съдържанието. Не че това е нещо, което има толкова да го мислиш, едва ли скоро ще имаш достъп до такова.
HDCP също не трябва да те вълнува. Не вярвам да тръгнеш да ползваш някакъв рекордер и то с такъв тип съдържание.

Неактивен RealGee

« Отговор #5 -: Август 02, 2014, 21:42:18 pm »
Аз представа си нямам какво е това HDCP че да знам дали ще ми трябва.
Би ли пояснил малко за какво става въпрос и за какъв рекордер става въпрос?
А за 4К си напълно прав, че скоро няма да имаме достъп до такова съдържание, но нали след време ще излезе. В смисъл не ми се ще след 2-3 години да трябва пак да сменям ресивъра - то дето се вика няма да му е свършила гаранцията още.

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #6 -: Август 03, 2014, 00:16:41 am »
HDCP е най-общо защита срещу копиране на видеото.

zezco

• Гост
« Отговор #7 -: Август 09, 2014, 13:10:54 pm »
Мдаа, защо не се пробваш за един Marantz NR1504? Има си всичко - Pre out- да го вържеш за стерео усилвател, има си Etharnet- едно лан кабелче от рутера към него и имаш интернет; има DLNA, Airplay и т.н.

Мой приятел си поръча от Англия заедно с Boston Acoustics Soundware XS 5.1 SE и цялата врътка му излезе под 1200 лв. Много е доволен. Та можеш да се пробваш за такъв рисийвър. Няма смисъл да купуваш Ферари, ако ще го караш с 50 км/ч.  ;D

Хубави колонки си си поръчал, вземи някакъв среден клас рисийвър и ще усетиш разликата при гледането на филми. Но без поне субуфер няма да е същото. Затова както Rudra ти е писал, няма смисъл да купуваш нещо за 900 евро. Купи си по-скромен ресийвър и ще ти останат пари за център и субуфер около средния клас. Ще има перфектна 5.1 системка за филми начален клас. Повярвай ми при положение, че досега си ги гледал филмите на компа или тв-то с тази системка ще си в АЙМАКС :)

Неактивен RealGee

« Отговор #8 -: Август 11, 2014, 23:01:29 pm »
Благодаря ти за съвета - има смисъл в него. Още от както Rudra ми го каза това сериозно се замислих и се загледах по Denon X2100 който, ако се съди по сегашните модели в този ценови клас ще да е към 1100-1200 лв. т.е. с около 400-500 лв. по-евтин от този Marantz. И с разликата в парите ще си взема или център или субуфер т.е. първоначално ще сглобя 4 колони + субуфер или 5 без субуфер. Така или иначе ще запълня комплекта.

Както каза zezco няма смисъл да си купуваш Ферари, ако ще го караш с 50км/ч. и точно заради това не си взех нещо по-добро, защото няма да мога да извлека потенциала от него. Стаята ми не е особено голяма, а и не е чист правоъгълник, ами е хол+кухненски бок и има странна неправилна форма. Използваемата част е около 14 кв.м. и има около 3-4 кв.м. нещо като ниша, в която съм сложил хладилниа, едно шкафче и компютъра - абе странна работа.
И за това предпочетох да взема нещо начално ниво, което да е добро и да му се наслаждавам и то за прилична цифра от колкото да налея маса пари в нещо друго и да се кефя само и единствено на факта че съм взел скъпа техника. Иначе първоначално се бях залисил на Klipsch RB-81, RS42, RC52, SW110 и този Marantz SR5009, но разликата в цената щеше да излезе около 2000 лв., а и едва ли щеше да се получи нещо с такива колони в 13-14 кв. помещение.
И също както каза zezco - след сегашния ми звук, с новата система Boston Acoustics+Denon - направо ще съм в Аймакс :)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #9 -: Август 11, 2014, 23:09:26 pm »
Цитат на: RealGee  link=topic=2340.msg13403#msg13403 date=1407784166
Denon X2100 който, ако се съди по сегашните модели в този ценови клас ще да е към 1100-1200
Няма нужда да се гадае - явно не следиш новините - вече повече от 10 дни Denon AVR-X2100W е наличен в AV Store!

Неактивен RealGee

« Отговор #10 -: Септември 06, 2014, 19:08:45 pm »
Здравейте отново. Искам да попитам още нещо, с риск да стана нахален.
Все още разглеждам за ресивър за въпросните Boston Acoustics. От седмица друго ми влезе в главата.
Намерих в ибей един аутлет и там намерих Marantz SR5008, който при мене ще стигне за около 850-900 лв. т.е. почти 2 пъти по-ниска цена от продажната в БГ. Чисто нов вярно без гаранция.
Та чудя се между най-новия Денон Х2100 или предния модел Маранц 5008.

MARANTZ - по-висок клас, също така в What HiFi пише че пропускал новата 4К резолюция, в сайта на Маранц това май не го прочетох никъде, както и никъде не видях, че има HDMI v2.0 /възможно е да я подържа, тъй като въпросната резолюция излиза на бял свят 2012г. а този ресивър е модел 2013г./
DENON - има блутут и wi-fi, но аз така или иначе мисля да го вържа към интернет посредством кабел, също така си е сигурно за за 4К резолюцията, която верно, че още я няма, но каквото взема сега - не планирам да го сменям.
Не знам, предполагам няма да има проблем че закачам нисък клас ОТ към по-висок клас ресийвър.

Бихте ли ми казали 2-3 думи относно моята дилема - последен модел нисък клас ресивър с всичките му екстри или предпоследен модел по-висок клас ресийвър с почти всичките му екстри ?

Неактивен lazarus18

• Administrator
« Отговор #11 -: Септември 07, 2014, 02:27:04 am »
При равни други условия бих препоръчал Марантца, но тук ситуацията е различна.
В какво състояние е конкретната бройка и дали да рискуваш с покупка отвън е нещо, което сам трябва да решиш.
5008 поддържа 4k резолюции. Както като пропускане, така и като ъпскелинг.

Неактивен RealGee

« Отговор #12 -: Септември 07, 2014, 11:58:19 am »
Благодаря ти много за отговора. Маранца би трябвало да е чисто нов. Това е аутлет магазин от който си купих тонколоните А26, които ще ползвам за предни и те си дойдоха чисто нови, запечатани - аз първи ги отворих. Следващата седмица на заплата ще поръчам и А25 за задни и вярвам, че пак ще си дойдат като предните чисто нови и запечатани. Идват без гаранция, но на половин цена.
За това и не се притеснявам за покупка от там. Все още чета из форумите главно за маранц-а. Имам още месец-два да реша кой от двата да е.