Автор Тема: Препоръка за начален клас тонколони.  (Прочетена 7590 пъти)

borko

• Гост
Препоръка за начален клас тонколони.
« -: Ноември 19, 2015, 22:31:48 pm »
Здравейте!Спрял съм се на два модела тонколони.Dali Zensor1 и Klipsch R 15 M
Стаята не е голяма 16 кв.Знам,че са малки колони но все пак кои са по подходящи.Еднакво се гледат филми и се слуша музика(рок,денс,рап)Въобще в началният  клас има ли някаква доловима разлика в звученето .Благодаря!

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръка за начален клас тонколони.
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2015, 22:34:32 pm »
Не мисля, че който и да е от двата варианта е добър избор за фронт колони - без значение дали става дума за слушане на музика или за филми.

На твое място бих се замислил за една идея по-сериозен букшелф.

borko

• Гост
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2015, 22:47:29 pm »
Разбирам.Смятам да включа и суббуфер към една от посочените марки с идеята по натам да минат за съраунд .Но поне да взема решение кой от двата модела.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #3 -: Ноември 20, 2015, 10:34:55 am »
Колега първо трябва да кажеш какъв ти е началния бюджет за да можем по лесно да те насочил към ОТ които ако имаш възможност да отидеш и да чуеш на Експото. 
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

borko

• Гост
« Отговор #4 -: Ноември 20, 2015, 11:09:24 am »
Разполагам с 1000лв.500 за тонколони и 500 за ресийвър.Затова се ориентирам към началният клас.Искам след време да изградя 5.1 система с приличен звук.Благодаря!

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #5 -: Ноември 20, 2015, 11:19:24 am »
Веднага ти казва ако си от София може да отидеш да чуеш Denon - SC-F109 това са едни от колоните ме  :o като звучене на цена от 250 лева и ако се напънеш може да вземеш и Денон х1200. Което е едно добро начало.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Angel_s

• Публикации: 10
« Отговор #6 -: Ноември 20, 2015, 11:35:57 am »
Здравей  borko ,

Klipsch R 15 M е едно добро решение за тази стая и този бюджет.също така в последствие могат да бъдат комбинирани с други модели на Klipsch  при доизграждане на системата до 5.1.При развитие на системата тези букшелфи могат да бъдат използвани успешно за задни колони ( това е и твоето мнение и желание  ).  Ако искаш да ги чуеш как свирят ми пиши на лични или на имейла  .

borko

• Гост
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2015, 11:56:42 am »
Oпределено ме грабват катовизия тези тонколони.Бих ги чул но съм от Търново.В ниските честоти как са?За известен период от време трябва да ги слушам без субуфер.

Неактивен Angel_s

« Отговор #8 -: Ноември 20, 2015, 12:04:50 pm »
borko , за този обем се справят повече от добре . Но за кино си трябва суб.
Аз лично ( това е само мое мнение ) в стерео режим не ползвам суб.

Неактивен Angel_s

« Отговор #9 -: Ноември 21, 2015, 13:01:21 pm »
borko , понеже не виждам ионата за ЛС , това ми е имейла ( l.popantonov@gmail.com ) ако ти трябва още инфо за Klipsch R 15 M