Автор Тема: Свързване на стерео усилвател и AV receiver?  (Прочетена 18616 пъти)

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Свързване на стерео усилвател и AV receiver?
« Отговор #15 -: Септември 11, 2010, 22:27:48 pm »
RossT говориш глупости, всички интегрирани усилватели на NAIM, както и предусилвателите, се предлагат с дистанционно!
Nait 5i предлага 50W на канал при 8 Ома. Това е повече от достатъчно за доброто захранване на RX 6. А дори да беше 40W, пак влиза в изискванията!

Относно комбинацията Naim + Monitor Audio, според мен, и според доста хора по света, тя е доста удачна!
Това, че на Васко не му допада е въпрос на личен вкус, и в това няма нищо лошо.

Момчета, давайте го по-сериозно и по-отговорно към постовете си и към останалите читатели на форума!
Някои вярват преди да помислят и проверят! Защо е нужно да си правим забележки за елементарни неща?!

hristobote

• Гост
Re:Свързване на стерео усилвател и AV receiver?
« Отговор #16 -: Септември 13, 2010, 11:45:12 am »
Не се предлага дистапционно за този модел. При 40W на канал поне номинално не отговаря на изискванията за RX 6
Истината е, че доста се спекулира с тези номинални мощностти. Не, че нямат значение - но темата е друга и няма да влизам в детайли защо е тази спекулация.
Naim nait 5i е един прекрасен усилвател и в него има наистина реални 50 вата. Отиди и го чуй !
Само така ще усетиш динамиката му. Разликата между 5i и 5xs е очебийна, но е цената е двойна.
Мисля, че трябва да последвате съвета на Rudra - ходене и слушане на място.
Слушането на всяко друго мнение (дори и това мое мнение) е купуване наизуст!

Аз лично преди 1 година послушах този съвет и след доста обикаляне избрах друг усилвател.  Не защото Naim не ми хареса, а защото реших, че за чисто стерео моят разумен компромис(говоря за пари!) е Epos M22i. Ама това е една друга тема за това как е по-добре да имаш две системи (дори в две стаи) - едната само за кино, другата за стерео.