Автор Тема: Мнения за Dynalab SDA 2.8  (Прочетена 8222 пъти)

biroman

• Гост
Мнения за Dynalab SDA 2.8
« -: Ноември 23, 2010, 13:56:37 pm »
След много четене разбрах че качествения звук иска качествени ОТ и понеже бюджета не позволява закупуването на нови такива се насочих към втора ръка.Наясно съм с рисковете но се налага да се поемат....  :-\ Целта е стерео с две ОТ без значение от типа но за предпочитане стоящи,имам ресийвър Harman Kardon AVR 18 RDS и за сега ще ползвам него но ще го продавам с цел закупуване на стерео усилвател.Помещението е 20 кв.м в къща .Разглеждах няколко ОТ в нета http://********.com/archives/3657   http://www.555.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0/pip-audio-pj-120b/3wwr?b    http://www.555.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0/mordant-short-ms25i-pearl-edition-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-5%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F/3sf0?b   http://www.555.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0/infiniti-kappa-70/3fgv?b  и не мога да избера. Приемам предложения и за стерео усилвател а и от четенето разбрах че комбинирането на усилвател и ОТ иска проби (за марка става въпрос).Надявам се образованите в областта да помагат.
p.s В един от линковете са 5.0 може пък да осмисля концепцията.

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Мнения за Dynalab SDA 2.8
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2010, 15:00:53 pm »
Не разбирам смисъла на закупуването на Големи нискобюджетни, 30(примерно) годишни колони?
1 - големи ... при ограничен бюджет, многократно сме обсъждали, че е доста по-добре, човек да се ориентира към букшелф варианти, там съотношението цена-звук често е доста по-добро, отколкото при стоящи колони в същия бюджет.
2 - нискобюджетни ... клишираната фраза - евтиното излиза скъпо, често е напълно вярна, едно е да се намери чудесна сделка, за сравнително скъпи колони - с голямо намаление, или втора ръка на добра цена, съвсем друго е, да се купуват неща, които сами по себе си са изключително нисък клас...
Ако човек иска да слуша качествен звук - по добре е да попести известно време, отколкото да се взима некачествен продукт, само за да се спестят пари.
3 - 30 годишни колони ... пазаруването втора ръка е чудесна алтернатива, в страни където хората имат възможност често да подменят личната си техника с по-добри компоненти. Така се получава чудесен пазар втора ръка, с компоненти актуални и на атрактивни цени.
У нас обаче уви, такъв пазар реално почти липсва, и частните обяви предлагащи актуални и атрактивни компоненти са наистина малко. За сметка на това, многобройни са търговците, които докарват от чужбина техника на кило - купена за стотинки или събирана по сметищата... често на безброй години и в съмнително състояние, и се опитват да я търгуват тук...

Конкретно на въпроса - какъв е смисъла да се купуват 30 годишни колони?
Ниската цена, или изключително качествения звук...
Замислял ли си се за поддръжката на тези колони - ако например изгори говорител ... какво правим - ще ти изпратят от фирмата производител(ако тя все още съществува) чифт пасващи си говорители, за модел спрян от производство преди да кажем 30 години...
Не на последно място... какъв е смисъла да се купува не просто 30 годишна колона, а колона от производител никому неизвестен... и с нищо запомнящо се като продукт в Hi-Fi сферата?  Ниската цена?

Неведнъж съм се изказвал негативно за такъв род покупки, и няма как чистосърдечно да подкрепя такова начинание.

Ако си твърдо решил да взимаш продукти втора ръка - огледай се за частни обяви, има не-лоши решения от близкото минало. Ако просто не ти се дават пари или нямаш възможност - изчакай, попести и си купи нещо смислено.

Успех!

Crossblade

• Гост
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2010, 15:07:24 pm »
Предлагам ти на първо място да кажеш бюджета си, какво имаш вече като аудио техника и какво искаш да постигнеш - примерно кино(съраунд) или музика(стерео). Силно или слабо, на колко далеч ще си от колоните и те къде ще са разположение. Каква музика слушаш и какво искаш (примерно силно да будиш съседите и да се чува думца думца или качествено слушане с културни нива).

После можем да те ориентираме.

Помисли и над думите на Рудра за старите колони. Особено когато не са в автентично състояние. Според мен има смисъл да се купуват главно ако са висок клас или в отлично състояние .. и на добра цена. Друг е върпоса какъв ти е бюджета и какво позволява той.

biroman

• Гост
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2010, 15:19:46 pm »
Силно и "думца думца" ми допада повече,колкото до системата написал съм какво имам и каква искам да бъде.Не знам защо но си мисля че букшелф ОТ ще са слабички или бъркам.А бихте ли написали за кои марки ОТ и други компоненти да гледам ,че не ми е ясно.