Автор Тема: Препоръчайте ми усилвател за Monitor Audio BX2  (Прочетена 9904 пъти)

DiMAGE

• Гост
Препоръчайте ми усилвател за Monitor Audio BX2
« -: Ноември 18, 2010, 17:55:34 pm »
Здравейте,
Търся съвет за подходящ усилвател към MA BX2, ценовия диапазон да отговаря на този на телата. Ще се ползва в стая приблизително 20м2, източник в момента е PC с Creative Audigy. Наличието на цифров вход е опционален за усилвателя.
Не се сещам за друго, като информация, ако е нужна друга за конкретизиране, моля питайте.

Благодаря предварително

Неактивен Rudra

• Administrator
  • Публикации: 1873
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
Re:Препоръчайте ми усилвател за Monitor Audio BX2
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2010, 18:24:30 pm »
Здравей, MA BX2 са лесни за захранване, чувствителни колони - 90 dB/8 ohms. Началните класове усилватели на производители като NAD, Denon, Marantz, Cambridge Audio и т.н. ще се справят с тях без проблеми.
От друга страна, колкото по-добре е захранена една колона(не става дума само за мощ във ватове), толко повече се разкрива потенциала и.
С други думи нещо такова би ти свършило чудесна работа :

NAD C316 BEE
NAD C326 BEE
Denon PMA710AE

Но ако имаш по-свободен бюджет, и плануваш ъпгрейт... ето едно предложение на чудесна цена!

Creek Evo

Относно цифровия вход - стерео усилвателите с вграден ДАК, са рядко срещано удоволствие, и обикновено в бюджет доста над подходящия за окомплектовка с тези колони.
По-скоро за в бъдеще се замисли за по-добра звукова карта, или още по-добре външен дак в началния клас.

Успех!

Неактивен RossT

• Публикации: 21
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2010, 20:21:55 pm »
Здравейте,
Търся съвет за подходящ усилвател към MA BX2, ценовия диапазон да отговаря на този на телата. Ще се ползва в стая приблизително 20м2, източник в момента е PC с Creative Audigy. Наличието на цифров вход е опционален за усилвателя.
Не се сещам за друго, като информация, ако е нужна друга за конкретизиране, моля питайте.

Благодаря предварително

Ако си се запътил към PC стерео, сменяй Audigy-то със звукова карта със RCA изходи (Asus Xonar ST/X, EMU и т.н.) или добави приличен DAC.

Неактивен Sper

• Публикации: 97
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2010, 20:23:16 pm »
Виж също и Над 355/6 и ARCAM A18 1400 лева

П.П. В сайта на Монитор аудио са вързани с някакъв Аркам.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2010, 20:46:55 pm »
Виж също и Над 355/6 и ARCAM A18 1400 лева

П.П. В сайта на Монитор аудио са вързани с някакъв Аркам.

!?!? Би ли ми обяснил идеята да се дават 1400 лв за усилвател за именно тези колони?
Или просто се намираме на приказка?

Неактивен Sper

« Отговор #5 -: Ноември 18, 2010, 20:57:45 pm »
Защо не, по-горе не видях някакъв бюджет, а пък в Денон цетъра ми казаха че 1510 било много добра комбинация с тия колони все пак този Денон струва 2000 лева, и си помислих защо не с един Аркам да свирят добре.

П.П. Aко ходи да слуша Creek Evo, NAD 326/355bee, Denon PMA710AE да мине и да чуе  Аркама.
PSB Imagine T, NAD C355Bee, Rega Apollo, RCA QED Performance Audio 1, In-akustik  SuperFlat 2 x 2,5 mm²,

Неактивен Rudra

• Administrator
  • AV Guide
    • www.avguide.bg
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2010, 21:00:28 pm »

Търся съвет за подходящ усилвател към MA BX2, ценовия диапазон да отговаря на този на телата..

Става дума за колони BRONZE BX2... които струват 600 лв за чифт! Пак помисли какво са ти казали...

Неактивен Sper

« Отговор #7 -: Ноември 18, 2010, 21:07:19 pm »
Леле мислех че са RX2  ;D , извинявай за глупавия спам.

П.П Rudra подкрепям твоито предложения с 2 Ръце.

DiMAGE

• Гост
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2010, 00:17:24 am »
Здарвейте и благодаря на всички отзовали се с отговор.
Разагледах предложенията ви. Някой може ли да каже, какво има "под капака" на двата NAD-a препоръчани от Rudra?

Неактивен Sper

« Отговор #9 -: Ноември 22, 2010, 14:22:37 pm »
Nad c326 bee от вътре.